Hús, húsos ételek, receptek
Szárnyasok, csirkemell

Ételek csirkemellből, serpenyős

  • Csirkemell serpenyőben
  • Csirkemell tepsiben
  • Csirkemell wokban
  • Párolt csirkemell


  • Csirkemell serpenyős

    Az étel elkészítéséhez nem szükséges sütőt használni, ajánlatos viszont a teflon, vagy kerámia bevonatú serpenyő, vagy lábas.

      A 10 perces vacsora csirkemellből - kemenytojas.com

      A titok a hozzávalókban rejlik

        500 g csirkemell filé
        3,5 tk. (10 g) Kotányi fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék
        600 g Frosta olasz zöldségkeverék
        1+2 tk. zsír vagy olaj

      Borsós, babos csirkemell

        Lényegében hasonlóan készülnek a borsós csirkemellek, némi eltérés az alapanyagokban, azok arányaiban található. Ki, mire teszi a hangsúlyt...

        Borsós tokány csirkemellből - falutur.hu

          1 közepes fej vöröshagyma
          3 gerezd fokhagyma
          300 gr csirkemell
          1 ek zsír
          1 tk őrölt paprika
          ízlés szerint só, bors, fokhagyma
          1 csipet majoránna
          1 nagyon kis csipet őrölt római kömény
          150 gr fagyasztott zöldborsó
          100 gr sonka


        Paradicsomos-babos csirkemell - falutur.hu

          500 g csirkemellfilé
          3 db egész paradicsom
          2 dl sűrített paradicsom
          2 db cannellini fehérbab konzerv
          1 db vöröshagyma
          ízlés szerint étolaj, só, bors, kakukkfű, fokhagymapor, rozmaring

        Zöldborsós brassói csirkemellből - cookpad.com

          1 fej vöröshagyma
          700 g csirkemell vagy sertéscomb
          2 gerezd fokhagyma
          200 dkg zöldborsó
          700 dkg burgonya
          ízlés szerint só, bors

        Zöldborsós csirke-brassói - cookpad.com

          1000 g csirkemell csíkokra vágva
          100 g kolozsvári szalonna
          1 nagy fej vöröshagyma
          4 gerezd fokhagyma
          2 tk majoránna
          1 tk pirospaprika
          2 ek sűrített paradicsom
          só, bors, vegeta
          150 g zöldborsó
          1/2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
          köretként sültkrumpli vagy rizs


        Zöldborsós csirke - cookpad.com

          1000 g csirkemell, vagy 5 db csirkecomb
          2 db vöröshagyma
          ízlés szerint étolaj
          ízlés szerint só, bors
          1 db paprika
          1 db paradicsom
          3 gerezd fokhagyma
          250 g zöldborsó
          1000 kg krumpli


        Zöldborsós tokány csirkemellből - cookpad.com

          1000 g csirkemell
          350-400 g zöldborsó (ízlés szerint)
          1 db paradicsom
          1 db paprika
          1 fej vöröshagyma
          2 gerezd fokhagyma
          ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

      Brokkolis csirkemell

        Brokkolis csirkemell - falutur.hu

          600 g csirkemell filé
          500 g brokkoli
          400 g szeletelt csiperkegomba
          1 közepes fej hagyma
          2 gerezd fokhagyma
          4 púpozott evőkanál liszt
          1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
          400 ml csirke alaplé
          6 ek. méz
          6 ek. szójaszósz
          40 g friss gyömbér (vagy 1 tk. szárított)
          1 ek. szezámolaj
          4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva)
          Só, bors


        Brokkolis, csirkemelles tarhonya 6 adag - cookpad.com

          400 g csirkemell
          500 g tarhonya
          250 ml habtejszín
          1 evőkanál disznózsír
          1 fej nagyobb vöröshagyma
          1 evőkanál étolaj
          300 g brokkoli
          1 evőkanál őrölt pirospaprika
          ízlés szerint só, csípős paprika


      Bundázott csirkemell

        Fokhagymás-tejfölös bundában sült csirkemell 4 adag

          800 g csirkemellfilé
          só és bors ízlés szerint
          300 g tejföl
          2 darab tojás
          2 gerezd fokhagyma
          3 ek liszt
          1 bögre liszt
          olaj szükség szerint

            A csirkemellfilét ízlés szerint szeleteljük fel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hűtőbe, amíg a bundát elkészítjük.

            A tejfölt öntsük tálba, adjuk hozzá a tojást, zúzott fokhagymát és a 3 evőkanál lisztet, a masszát keverjük alaposan egybe.
            Egy tálba öntsünk 1 (vagy 2) bögre lisztet. A hússzeletet először a lisztbe forgassuk bele, majd a tejfölös keverékbe mártsuk bele, a tejfölös masszából kivéve rögtön tegyük forró olajba és süssük aranybarnára ízlés szerint.

        Fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell

          700 g csirkemellfilé
          200 ml natúr joghurt
          3 evőkanál liszt
          3 gerezd fokhagyma
          2 tojás
          ásványvíz
          só, bors

            A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. A bundához keverd össze a tojást, a joghurtot, a lisztet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Önts hozzá annyi szénsavas vizet, hogy sűrű, a palacsintatésztához hasonló masszát kapj. Forgasd bele a húst, és lefedve tedd egy órára a hűtőbe.

            Pihentetés után forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakd bele a bundás húst. Süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a panír. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

            https://cookpad.com/hu/kereses/joghurtos%20csirke


        Tócsni csirkemellből - falutur.hu

          600 g csirkemell
          3 gerezd fokhagyma
          3 db tojás
          1 marék petrezselyemzöld
          4 evőkanál tejföl
          4 evőkanál liszt
          ízlés szerint só, bors


        Burgonya bundás csirkemell 6 adag - cookpad.com

          2 db csirkemell
          3 db tojás
          2-3 nagyobb burgonya
          kevés liszt
          ízlés szerint só, bors, fokhagyma granulátum

          A sütéshez:
          szükség szerint étolaj


        Kijevi csirkemell - rantotthuswokban.bmintbalazs.com

          2 db fél filézett csirkemell
          50 g vaj
          2 gerezd fokhagyma
          1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
          1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
          2 tojás
          Liszt
          Zsemlemorzsa

          Bors
          Szerecsendió


        Különleges bundában sült csirkemell 3 adag - falutur.hu

          1 db csirkemell filé (6 szelet - nem kell kiklopfolni)

          Bunda alapanyaga a (masszába)
          2 db tojás (egész)
          2 ek olívaolaj
          2 ek tej
          só, bors ízlés szerint
          0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
          1 csokor petrezselyemzöld (felaprítva)
          2 evőkanál finomliszt
          100 g sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)

          100 g finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)

          Sütőzsiradék
          2 dl napraforgó olaj

        Mézes-szezámos bundában csirkemell - cookpad.com

          200 g csirkemell
          70 g rizsliszt
          2 egész tojás
          1/2 csomag sütőpor
          1 kk só
          Étolaj / Zsír tetszés szerint a sütéshez

          Szósz
          ízlés szerint méz
          ízlés szerint Ketchup
          ízlés szerint Szezámmag
          Ecet (pici)

        palacsintabundában sült csirkemell - femina.hu

          600 g csirkemellfilé
          100 g liszt
          200 ml olaj
          120 ml tej
          2 tojás
          2 gerezd fokhagyma
          1 teáskanál fűszersó
          1 kávéskanál sütőpor
          bors


        Rántott csirkemell - kemenytojas.com

          600 g csirkemell
          kb. 50 g liszt
          kb. 15 g prézli (zsemlemorzsa)
          2-3 tojás
          Só, bors

        Ropogós bundában sült csirkemell: majonéz tartja szaftosan a húst 4 adag - sobors.hu

          4 darab csirkemellfilé
          12 dkg majonéz
          ízlés szerint só, bors
          fél tk fűszerpaprika
          1 tk fokhagymapor
          30 g parmezán
          7 dkg pankomorzsa
          olaj (a sütéshez)


        Sörtészta, palacsintabunda, fűszeres panír: tippek, hogy feldobd a rántott húst - Gasztro - sobors.hu

          Sörtészta - a palacsintatészta tej és szóda helyett sörrel készíted

            600 g csirkemellfilé
            150 g liszt
            3 db tojás
            1.5 dl sör
            2 gerezd fokhagyma
            1 teáskanál sütőpor
            1 teáskanál só
            0.5 mokkáskanál bors


          Palacsintabunda

            600 g csirkemellfilé
            100 g liszt
            200 ml olaj
            120 ml tej (helyette kefirrel mégjobb)
            2 tojás
            2 gerezd fokhagyma
            1 teáskanál fűszersó
            1 kávéskanál sütőpor
            bors


          Párizsi szelet

            összekeverve liszt, szódabikarbóna, só az egyik tálba
            felvert tojás (3-4 szelet húshoz 1 db) másik tálba
            Bundázási sorrend: liszt - tojás - mehet a forró olajba


        Ropogós krumplibundában sült, töltött gombás csirkemell - falutur.hu

          2 db csirkemell
          300 g csiperkegomba
          150 g sajt
          1 db vöröshagyma
          1 csokor petrezselyemzöld
          1 kk só
          1 gerezd fokhagyma
          ízlés szerint bors
          4-500 ml étolaj a sütéshez

          Burgonya panír:
          100 g liszt
          2 db nagyobb krumpli
          2 db tojás
          2 gerezd fokhagyma
          1 kk só
          1 kk bors

    Chilis-babos csirkemell, bulgurral


      500 g csirkemellfilé
      2 evőkanál étolaj
      1 doboz morzsolt kukorica konzerv
      1 doboz chilis bab konzerv
      Só, bors, morzsolt oregánó
      Szárított petrezselyemzöld
      250 g bulgur

        A csirkemellfilét felkockázzuk, 2 evőkanál olajon, pici sóval borssal előpárolom. Ezután teszem bele a konzerveket a chilis bab konzervet pici vízzel kiöblítem és ráöntöm a csirkemellfilére.

        Összekverem, majd még ízesítem sóval, borssal, őrölt oreganóval. Kis lángon készre főzöm.

        A bulgurt egy kis olajon megpirítom, majd felengedem vízzel. Egy pohárral kimérem a bulgurt és amennyi a bulgur volt a poharban annyi vízzel öntöm fel.

        Fedő alatt megvárom, még felforr majd lekapcsolom alatta a gázt és készre főzöm.

        Tálalom, friss salátával. Jó étvágyat kívánok.

    Csirke bakonyi módra


      Csirke bakonyi módra 1. változat

        400 g csirkemellfilé
        300 g csiperke
        4 evőkanál olaj
        200 ml tejföl
        1 púpozott evőkanál liszt
        2 fej vöröshagyma
        petrezselyemzöld
        őrölt paprika
        őrölt bors

          A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi vastag csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba leve el nem elpárolog.

          Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Add hozzá a tejfölt, amit előtte meglazítottál egy kis tejjel, majd főzd össze, és már tálalhatod is.

      ---------------------------------------------
      Csirke bakonyi módra 2. változat

        500 g csirkemell filé
        500 g csiperkegomba
        1 fej hagyma
        2-3 gerezd fokhagyma
        450 ml tejföl
        2 evőkanál fűszerpaprika
        liszt
        só, bors
        olaj

          Az átmosott húst csíkokra vágjuk, besózzuk, meghempergetjük lisztben. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, elősütjük benne a húst néhány perc alatt. Ha megszilárdult és picit megpirult a liszt a húson, tányérra szedjük.

          A hagymát felaprítjuk. A serpenyőbe öntünk még egy kis olajat, megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütögetjük.

          A serpenyőt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

          Visszatesszük bele a csirkecsíkokat is, lefedjük, közepes lángon nagyjából 20 perc alatt készre főzzük.

          A paprikás léből egy keveset elkeverünk a tejföllel, majd ráöntjük az ételre. Hagyjuk egyet rottyanni, és már tálalhatjuk is.

      ---------------------------------------------

      Csirke brassói


        600 g csirkemell filé
        50 g füstölt szalonna
        1 fej vöröshagyma
        8 gerezd fokhagyma
        ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld
        1000 g burgonya
        szükség szerint étolaj a burgonya sütéshez

        A csirkemell filét csíkokra, szalonnát, hagymát kockára, fokhagymát apróra vágtam.

        Szalonnát kisütöttem, hagymákat megdinszteltem rajta, húst fehéredésig pirítottam, megfűszereztem, kis vízzel felengedtem.

        Addig főztem, míg a hús megpuhult, és sűrű szaft maradt csak.

        A kockára vágott krumplit kisütöttem, hozzákevertem a húshoz, kicsit utána sóztam.

      Csirkemell csíkok salátával - kemenytojas.com


        Egy fél csirmekell filé (kb. 12 dkg)
        80 g vegyes zöld saláta
        1 db paradicsom
        Ízlés szerint friss fűszernövények: bazsalikom, petrezselyemzöld, koriander, oregánó
        Negyed tk. szárított oregánó vagy bazsalikon
        Pár csepp citromlé
        2 ek. extra szűz olívaolaj
        só, bors

      Csirke tikka masala - angol, indiai - rantotthuswokban.bmintbalazs.com


        800 g csirkemell
        350 ml natúr joghurt
        5+2ek. tandoori fűszerkeverék
        1/2 citrom leve
        200 ml tejszín (vagy joghurt)
        700 g hagyma (kb. 8 db közepes vagy 3-4 nagyobb)
        6 ek. olaj
        4-5 gerezd fokhagyma
        2 tk. reszelt friss vagy 1 tk. szárított gyömbér
        Csili ízlés (és csípősség) szerint
        1 ek. római kömény
        1 tk. mustármag
        2 tk. őrölt koriandermag
        2 ek. garam masala
        3 tk. kurkuma
        3,5 dl paradicsompüré (passata)
        1 kis sűrített paradicsom konzerv

        1 tk. görögszéna

      Csirkepaprikás - kemenytojas.com


        1000 g csirkemell filé
        450 g + 250 g hagyma (összesen 700 g, kb. 6 közepes)
        1,5 kg csirkeaprólék (csontos)
        2+2 ek. zsír vagy olaj (összesen 100 g)
        2+2 ek. (összesen 40 g pirospaprika)
        2 ek. passzírozott paradicsom vagy 1 tk. sűrített paradicsom
        160 g tejföl
        20 g (1 púpozott ek.) liszt
        kb. 20-25 g só

      Csirkés bulgur 3 adag - cookpad.com


        180 g bulgur
        300 g csirkemell
        1 db nagyobb sárgarépa
        1 kis fej vöröshagyma
        2 db fokhagyma
        2 tk pirospaprika
        2 tk só
        1 tk bors
        450 ml víz
        szükség szerint olívaolaj

      Francia egyserpenyős csirkemell tejszínes szósszal - sobors.hu


        800 g csirkemellfilé
        só és bors ízlés szerint
        250 g bacon
        1 fej vöröshagyma
        2 gerezd fokhagyma
        200 ml alaplé vagy víz
        200 g borsó (mirelit)
        1 tk kakukkfű
        300 ml főzőtejszín
        1 marék reszelt parmezán
        1 ek citromlé

      Kapuvári féle majoránnás tokány, tésztával 6 adag - cookpad.com


        Tészta
        500 g tk tészta
        2 ek só
        4000 ml víz
        4 ek olíva étolaj
        2 ek light vaj
        1 marék friss apróra vágott petrezselyemzöld

        Tokány
        1000 g csirkemellfilé
        200 g bacon
        1 fej vöröshagyma
        4 gerezd fokhagyma
        50 ml víz
        200 ml rizstejszin
        3 csipet só
        6 csipet bors
        1 tk majoránna
        175 ml (kis pohár) kefir
        1 ek zabpehely finomra őrölve

      Tejszínes-mézes-mustáros szószban - cookpad.com


        1000 g csirkemell
        3-4 evőkanál méz
        3-4 evőkanál mustár
        3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
        200 g szalonna
        ízlés szerint só, bors
        5 dl tejszín


      Natúr csirkemell szelet 1 adag - nosalty.hu


        0.5 db csirkemellfilé
        1 kávéskanál só
        1 kávéskanál bors
        2 ek olívaolaj

      Nyolc-fűszeres csirke, fehérboros parmezán szósszal 3 adag - cookpad.com


        500 g csirkemell
        3-4 ek liszt
        1,5 ek zöldfűszer keverék (fél-fél kk bazsalikom, majoránna, oregánó, rozmaring, kakukkfű, tárkony, lestyán, kapor összekeverve) vagy helyette Provence-fűszerkeverék
        2-3 ek olívaolaj
        1 ek vaj
        1 ek étolaj a paradicsom alól
        2 közepes fej lilahagyma
        3-4 ek aszalt paradicsom
        100 ml száraz fehérbor
        200 ml csirkealaplé
        200 ml tejszín 22%-os
        2 ek reszelt parmezán sajt

      Pikáns csirkemellcsíkok


        500 g csirkemellfilé
        1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
        2 teáskanálnyi szójaszósz
        200 ml méz
        150 g liszt
        2 tojás
        100 ml tej

        olaj a sütéshez

          A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.

          A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.


      Spanyol csirkés paella 4 főre - falutur.hu


        500 g csirkemell kockákra vágva
        500 ml húsleves
        200 g barnarizs
        1 kaliforniai paprika
        1 zöldpaprika
        100 g mirelit zöldborsó
        1 közepes fej vöröshagyma
        2 paradicsom
        1 kk sáfrány
        1 gerezd fokhagyma
        3 csokor petrezselyem
        3 ek kókuszolaj
        só, bors, kurkuma


      Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell - femina.hu


        4 db csirkemell
        0.5 mokkáskanál bors
        1 teáskanál majoranna
        1 teáskanál kakukkfű
        3 evőkanál olívaolaj
        2 evőkanál zsír
        só, bors


      Szójás-zöldséges csirke - mindmegette.hu


        2 db csirkemell
        2 db sárgarépa
        4 db csiperkegomba
        1 gerezd fokhagyma
        1 marék kelbimbó
        1 marék borsó
        1 db vöröshagyma
        só, bors
        ételízesítő
        édeskömény
        olívaolaj
        szójaszósz


      Teriyaki csirkemell variációk

        Teriyaki csirkemell - mézzel, 3 hozzávalóból - sobors.hu

          Egy 3 hozzávalós teriyaki csirke, a hús mellett csak szójaszószra és mézre van szükség

          1000 g csirkemellfilé
          200 ml szójaszósz
          15 dkg méz


        Teriyaki csirkemell - mindmegette.hu

          500 g csirkemell
          120 ml szójaszósz
          55 g barna cukor


        teriyaki csirkemell brokkolival és paprikával: amerikai 30 perces 4 adag - sobors.hu

          1 ek olívaolaj
          750 g csirkemellfilé
          1 fej brokkoli
          1 darab kaliforniai paprika (piros)
          1 darab vöröshagyma
          opcionális csiperkegomba

          negyed bögre barna cukor
          negyed bögre szójaszósz
          2 ek almaborecet
          negyed tk szezámolaj
          fél tk őrölt gyömbér
          2 gerezd fokhagyma (zúzott)
          1 ek keményítő
          2 ek víz
          fél tk chiliszósz
          opcionális szezámmag (tálaláshoz)


        Teriyaki csirke japán konyha, fűszeres csirke - gasztrotrend.hu

          700 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, vékony darabokra vágva
          3/4 csésze víz
          1/2 csésze szójaszósz
          150 g vagy 200 g barna cukor (ki mennyire édesen szereti)
          1/4 teáskanál fokhagymapor
          1/8 teáskanál őrölt gyömbér
          1/2 evőkanál kukoricakeményítő
          1 evőkanál növényi olaj


        Mázas Teriyaki csirkefelatok rizzsel - - egzotikusfuszerek.hu

          Japán és Koreai konyha - Receptek Messziföldről - Egzotikus fűszerek

          1000 g csontozott csirkehús, comb és mell
          2 evőkanál Mirin főzőszósz
          2-3 evőkanál szójaszósz Japán stílusú
          1 evőkanál barna nádcukor
          1 teáskanál reszelt friss gyömbér
          1 teáskanál szezámolaj
          1 evőkanál kukorica keményítő
          2 evőkanál olíva olaj (vagy más növényi)
          300 g Hosszúszemű rizs


      Tandori csirke curry - rantotthuswokban.bmintbalazs.com


        A páchoz:
        200 ml joghurt
        4 evőkanál tandori fűszerkeverék
        Fél citrom leve
        1 tk. só

        A tandori csirke curryhez:
        500 g csirkemell
        4 fej hagyma
        4 db paradicsom
        4 ek. őrölt római kömény
        1 ek. őrölt koriandermag
        1 tk. őrölt mustármag
        1 ek. garam masala
        2 tk. kurkuma
        1 tk. szárított gyömbér
        1 db fekete kardamom belseje szétzúzva
        100 ml joghurt
        Csilipaprika ízlés szerint
        4 ek. olaj
        Só, Bors


      Szaftos tavaszi tarhonyás csirke 4 adag - falutur.hu


        400 gr csirkemell
        1 db vöröshagyma
        3 db közepes répa
        1 bögre borsó
        1 tk zsír vagy étolaj
        1 db közepes paradicsom
        1 ek passzírozott paprika, vagy 1 fél tv paprika
        1 tk fűszerpaprika
        ízlés szerint só, bors, őrölt kömény

        Tarhonya
        500 gr tarhonya
        1200 ml víz
        4 ek étolaj
        2 kk só



      Tejfölös, tejszínes csirkemell variációk

        Tejszínes csirkés tészta - Chicken Alfredo (ejtsd csiken álfrédó) - rantotthuswokban.bmintbalazs.com

          500 g csirkemell filé
          200 ml tejszín
          4 evőkanál olívaolaj
          1 fej vöröshagyma
          2 gerezd fokhagyma
          200 ml fehérbor
          80 g reszelt parmezán
          500 g hosszúkás olasz tészta (fettuccine, linguine, spagetti)
          Só, bors


        Tejszínes, gombás csirke tésztával 4 adag - cookpad.com

          500 g csirkemell
          500 g csiperkegomba
          250 ml tejszín
          1/2 csomag tészta
          ízlés szerint só, bors, petrezselyem, olíva étolaj


        Tejszínes-joghurtos-gombás csirkemell - cookpad.com

          1000 g csirkemell
          300-400 g gomba (csiperke/vargánya/géva)
          200 ml főzőtejszín
          200 l joghurt
          4 ek liszt
          200 ml tej
          ízlés szerint bors, só


        Tejszínes marinált csirkemellfalatok 4 adag - cookpad.com

          500 g csirkemell
          200 ml főzőtejszín
          1 teáskanál só
          1 kávéskanál őrölt bors
          1 teáskanál fűszerpaprika
          1 kávéskanál Cayenne bors
          1 teáskanál fokhagyma granulátum
          2 evőkanál tejföl

          Panírozáshoz
          ízlés szerint Tortilla chips


        Bazsalikomos tejszínes csirkemell - falutur.hu

          650 g csirkemell filé
          500 ml tejszín
          1 fej hagyma (kb. 125 g)
          2 gerezd fokhagyma
          1 ek. liszt
          3 tk. őrölt bazsalikom
          1,5 tk. citromlé
          Só, bors
          2 ek. olívaolaj (vagy étolaj)


        Fokhagymás-tejfölös csirkemell - mindmegette.hu

          600 g csirkemell
          450 ml tejföl kevés olaj
          só, bors
          7 gerezd fokhagyma
          1 ek liszt


        Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával - mindmegette.hu

          500 g csirkemell filé
          5 ek. tejföl
          100 ml tej
          1 ek. finomliszt
          1 csokor petrezselyem
          2 gerezd fokhagyma
          2 ek. olaj
          só, bors

          A steak burgonyához:
          1 kg közepes burgonya
          50 ml olaj
          ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)

        Zöldborsós-tejfölös csirkemell - globus.hu

          500 g csirkemell
          1 kis pohár tejföl
          1 konzerv GLOBUS zöldborsó
          2 ek liszt
          1 kis só, bors ízlés szerint
          1 csokor petrezselyemlevél díszítéshez
          4 evőkanál olaj
          1 csomag csavart tészta


        Zöldborsós-tejfölös csirkemell - mindmegette.hu

          500 g csirkemell
          1 nagy poharas tejföl
          250 g zöldborsó
          3 fej vöröshagyma
          só, bors, ételízesítő, mustár
          1 nagy poharas tejföl
          olaj


        Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival - nosalty.hu

          A húshoz 1000 g csirkemellfilé
          150 g tejföl
          2 db tojás
          4 gerezd fokhagyma
          1 ek fűszerpaprika
          só, bors ízlés szerint
          200 g finomliszt

          A sütéshez
          300 ml napraforgó olaj

          A körethez
          1000 g burgonya
          1 nagy fej vöröshagyma
          50 g margarin
          100 g füstölt sajt
          só ízlés szerint
          150 g tejföl
          1 ek zsemlemorzsa


        Sajttal és tejszínesen - falutur.hu

          600 g csirkemellfilé
          50 g vaj
          400 ml tejszín
          200 g sajt
          1 gerezd fokhagyma
          édes pirospaprika
          fehér bors

      ------------------------

      Toszkán csirkés spagetti 4 adag - cookpad.com


        400 g csirkemellfilé
        50 g füstölt szalonna
        4 evőkanál olívaolaj
        125 g bébispenót
        400 ml tejszín
        500 g spagetti tészta
        2 gerezd fokhagyma
        2 paradicsom
        150 g trappista sajt
        ízlés szerint só, őrölt bors, morzsolt vagy friss bazsalikom 2-3 evőkanál a tészta főzővízéből


      Vajas borsos csirkemell 2 adag - cookpad.com


        500 g csirkemell
        125 g vaj
        Frissen őrölt színes bors


      Zöldséges, gyümölcsös csirkemell

        Csirkemell borsós cukkinis - falutur.hu


          225 g Csirkemell
          340 g Főzőtök (cukkini)
          65 g Zöldborsó (fagyasztott)
          20 g Vaj
          5 teáskanál Olitalia Extra Szűz Olívaolaj
          10 g Petrezselyem zöldje
          1 csapott teáskanál Só
          1 csapott teáskanál Oregánó (szárított)
          85 g Lilahagyma
          1 csipet Currypor
          1 csapott teáskanál Római kömény

          Energia 395 kcal
          Fehérje 29,1 g
          Zsír 21,7 g
          Szénhidrát 17,4 g


        Cukkinis csirkemell sárgarépával, tejszínnel 4 adag


          Kiváló nyári étel ez a cukkinis csirkemell sárgarépával, tejszínnel. A tejszín nem nyomja el a zöldségeket, viszont nagyon jó ízt ad neki, miközben az egész könnyed marad. Akár további köret nélkül is fogyasztható, a cukkinivel és a sárgarépával ez a csirkemell teljes értékű étel. De ha úgy tetszik, akkor bármilyen hagyományos köret, pl. rizs vagy akár tészta is nagyon jól illik hozzá. Az egyik képen kuszkusszal láthatod, mindenképpen próbáld ki úgy is – nemcsak az egyik legegyszerűbb köret, de ehhez a cukkinis csirkemellhez nagyon illik!

            4 db fél csirkemell (kb. 100 g)
            2 nagyobb sárgarépa (kb. 200-250 g)
            1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 250-300 g)
            1 ek. provence-i fűszerkeverék
            1/2 tk. pirospaprika
            2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
            250 ml tejszín
            3 ek. olívaolaj
            Só, bors

              Tisztítsd meg a csirkemellet, vágd szeletekbe, sózd és borsozd

              A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.

              Nagyon jól illik hozzá az apró (2-3 mm-es) csíkokra vágott, 8-10 cm hosszú zöldség.

              Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.

              Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.

              Párold meg a cukkinit és a répát

              Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.

              3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.

              1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszerkeveréket. Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.

              Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.

              Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.

              Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket.

              Forrald be a tejszínes-zöldséges szószt

              5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.


              Ez a cukkinis csirkemell magában is kiváló étel. A zöldségek – cukkini és sárgarépa – ebben az esetben laza köretként működnek, és az egész étel a tejszínnel és a fűszerekkel nem is kíván feltétlenül köretet.

              De ha köretet szeretnél, akkor szinte bármi megy hozzá, ami egy kicsit szószosabb ételhez jó lehet. Akár rizs, bármilyen tészta, vagy ahogy a bgevezetőben is ajánlottam, és az alábbi képen láthatod, a nagyon egyszerűen elkészíthető kuszkusz.

              Ez a fűszerezés egy kicsit franciás, de a pirospaprika és amúgy a tejszínes mártás is egy kis magyaros ízvilágot is varázsol az ételbe.

              Ami a provence-i [ejtsd kb.: provanszi] fűszerkeveréket illeti, ezt ma már a legtöbb közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni. Általában majorannából, rozmaringból, kakukkfűből, oregánóból és levendulából áll, és úgy ahogy van jó ennek az ételnek.

            A provence-keverék

            2 ek oregano
            2 ek borsikafű
            2 ek rozmaring
            1 ek kakukkfű
            1 ek petrezselyem
            1 ek majoranna
            1 tk bazsalikom
            1 tk zsálya
            1 tk tárkony
            1 tk lestyán
            1 tk őrölt édeskömény

              Lehet még benne levendula, babérlevél, turbolya, kapor, stb.

              A Label Rouge minőségi tanúsítvány összetétele: 26% rozmaring, 26% oregano (szurokfű), 26% borsikafű, 19% kakukkfű, 3% bazsalikom.

              Sült vagy grillezett húsokhoz, grillezett és párolt zöldségekhez, kenyér ízesítéséhez, fokhagymás, tejszínes mártásokhoz és borral készült ételekhez is használható. Olajjal együtt húsok pácolására is alkalmas.

              Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.


        Currys zöldséges csirke


          400 g csirkemellfilé
          1 nagyobb darab piros kaliforniai paprika
          1 kisebb db padlizsán
          200 ml víz
          3 teáskanál curry por
          2 kávéskanál só
          1 kisebb darab fehérhagyma
          1 gerezd fokhagyma
          1 ek kókuszolaj

            Felkockázzuk a csirkemellet, a paprikát, a padlizsánt, és besózzuk.

            Egy serpenyőben olajat melegítünk, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk benne.

            Miután kész, beledobjuk a csirkemellkockákat, és fehéredésig (illetve én kicsit tovább is szoktam) megsütjük, majd beletesszük a kockára vágott paprikát és padlizsánt.

            Kicsit átforgatjuk, hogy a zöldségek kapjanak egy szép színt.

            Végül felöntjük kevés vízzel, és rászórjuk a curryport, összeforraljuk és már tálalhatjuk is basmati rizzsel.

        Fokhagymás csirkemell

          Fokhagymás, tejszínes csirkemell, spagettivel - cookpad.com

            1-2 db csirkemellfilé
            1-2 cikk fokhagyma
            ízlés szerint só, bors, búzaliszt, pirospaprika
            1 db főzőtejszín
            100 g vaj
            200 ml víz


          Fokhagymás csirkemell spanyol - rantotthuswokban.bmintbalazs.com

            1 db csirkemell
            5 gerezd fokhagyma
            100 ml fehérbor
            Friss (esetleg szárított) zöldfűszerek: Kakukkfű, rozmaring, babérlevél és petrezselyem
            2 teáskanál (10 ml) fehérborecet
            2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj


          Fokhagymás-joghurtos - mindmegette.hu

            200 ml joghurt
            2 db csirkemellfilé
            fokhagyma, zsálya, só, bors, olívaolaj


          Fokhagymás-tejszínes csirke 6 adag - cookpad.com

            1000 g csirkemell
            10 gerezd fokhagyma
            600 ml főzőtejszín
            150 g vaj
            ízlés szerint só, bors
            2 teáskanál pirospaprika
            5 evőkanál liszt
            200 ml víz


          Fokhagymás bundában sült csirkefalatok 4 adag - cookpad.com

            1000 g filézett csirkemell
            2 kávéskanál só
            1 kávéskanál őrölt bors
            szükség szerint étolaj a sütéshez (kb. 500 ml)

            A bundához:
            3-4 db tojás
            6 púpos evőkanál liszt
            2 evőkanál tej
            1 kávéskanál só
            2-3 gerezd fokhagyma


        Gombás

          Gombás tejfölös csirkemell 3 adag - cookpad.com

            400 g csirkemell
            170 g csiperkegomba
            1 db vöröshagyma
            200 ml 20% tejföl
            1 kk magyaros fűszerkeverék
            ízlés szerint só, bors
            1 kk csemege pirospaprika
            1 kk fokhagymapor
            1 ek liszt
            4 ek étolaj
            2 ek szójaszósz


          Gombás, tejfölös csirkemell - falutur.hu

            400 g csirkemell
            170 g csiperkegomba
            1 db vöröshagyma
            200 ml 20% tejföl
            1 kk magyaros fűszerkeverék
            ízlés szerint só, bors
            1 kk csemege pirospaprika
            1 kk fokhagymapor
            1 ek liszt
            4 ek étolaj
            2 ek szójaszósz

          Gombás, tejszínes csirkemell - falutur.hu

            500 g csirkemell
            500 g csiperkegomba
            250 ml tejszín
            1/2 csomag tészta
            ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld, olíva étolaj

          Gombás csirkemell csíkok 5 adag - cookpad.com

            1000 g csirkemellfilé
            500 g csiperkegomba
            2 db nagyobb paradicsom
            2 db paprika
            1 gerezd fokhagyma
            ízlés szerint só, bors
            szükség szerint napraforgó étolaj, olívaolaj


          Gombás csirkemell krémes szószban - sobors.hu

            Alap:
            500 g csirkemellfilé
            250 g gomba (csiperke)
            2 ek olívaolaj
            ízlés szerint só, bors

            Szósz:
            30 g vaj
            3 gerezd fokhagyma
            1 csapott ek liszt
            120 ml alaplé
            250 ml tejszín
            5 dkg parmezán
            ízlés szerint só, bors
            1 késhegynyi szerecsendió


          Natúr csirkemell gombamártással 4 adag - cookpad.com

            300 g csirkemell
            300 g Basmati rizs
            150 g shampion gomba
            100 g zöldborsó
            100 ml tejszín
            100 ml étolaj
            Vegeta
            Őrölt színes bors
            Őrölt kömény
            Őrölt szerecsendió
            Víz


        Paradicsomos vörösbabos-kukoricás csirkemell spagettivel 6 adag - cookpad.com



          1 nagy csirkemellfilé
          250 g koktélparadicsom
          1 nagy vöröshagyma
          2 db babérlevél
          550 g Bolognai mártás
          430 g Bonduelle mexicana konzerv
          Ízlés szerint só, kakukkfű, cayenne bors, bazsalikom, oregánó, fehér bors, fokhagyma granulátum
          250 g spagetti tészta

        Spenótos tejszínes csirkemell indiai fűszerekkel 4 adag - cookpad.com



          1000 g csirkemellfilé
          40 g vaj
          2 csapott evőkanál garam masala fűszerkeverék
          2 csapott evőkanál tandoori masala fűszerkeverék
          200 ml főzőtejszín
          2 csipet só
          450 g fagyasztott spenót/parajkrém
          1-2 db fagyasztott fűszervajas bagett

        Paradicsom salátára gyors kaja 1 adag - kemenytojas.com



          Egy fél csirmekell filé (kb. 120 g)
          80 g vegyes zöld saláta
          1 db paradicsom
          Ízlés szerint friss fűszernövények: bazsalikom, petrezselyemzöld, koriander, oregánó
          Negyed tk. szárított oregánó vagy bazsalikon
          Pár csepp citromlé
          2 ek. extra szűz olívaolaj

        Zöldséges mandarinos csirkemell 2 adag - cookpad.com



          300 g csirkemell (vagy pulykamell)
          2 db mandarin
          400 g zöldségkeverék (mirelit)
          1 ek margarin
          1 teáskanál méz
          ízlés szerint só, bors
          5 db közepes burgonya

        Krumplis tarhonyás csirkemell - cookpad.com



          200 g tarhonya lehet (dörzs tarhonya is)
          400 g krumpli
          500 g csirkemell
          1 fej vöröshagyma
          ízlés szerint sóbors
          szükség szerint kevés étolaj
          1000 ml víz
          1 ek fűszerpaprika

        Kínai ananászos csirke 4 adag - cookpad.com



          350 gramm csirkemell
          2 ek szójaszósz
          2 ek földimogyoró étolaj (de lehet más is)
          100-150 g zeller
          1 fej hagyma
          1,5-2 ek méz (vagy 3 ek a sweet- chili szósz magyarosan-ból)
          ízlés szerint só, bors 3 db ananászkarika (konzervből)
          1 bögre jázmin rizs

        Cukkinis csirkés djuvec rizs 3 adag - cookpad.com



          600 g csirkemell
          120 g rizs
          2 fej vöröshagyma
          500 ml passzírozott paradicsom
          250 ml alaplé
          1 db piros kaliforniai paprika
          1 db kis cukkini
          ízlés szerint só, bors
          4 tk cukor
          ízlés szerint fokhagyma, chili

        Paleo csirke curry répával és kaliforniai paprikával - kemenytojas.com



          1000 g csirkemell filé
          3 szál póréhagyma
          3-4 db sárgarépa
          1,5 kaliforniai paprika
          800 ml kókusztej
          6 gerezd fokhagyma
          60 g gyömbér
          2 ek. zsír
          3 tk. őrölt kurkuma
          3/4 tk. őrölt koriander
          1/2 tk. őrölt pirospaprika

          Bors
          1/4 citrom leve

        Fűszeres csirkemell csíkok párolt zöldségekkel 3 adag - cookpad.com



          600 g csirkemell
          300 g vegyes zöldség
          ízlés szerint chili, bors, só, petrezselyem, Zöldfűszeres mustáros gyorspác

        Sütőtökös csirkemell variációk

          Sütőtökös csirkemell ragu - csirkemell-receptek.hu

            300 g csirkemell filé
            300 g sütőtök
            1 evőkanál olívaolaj
            1 kis fej vöröshagyma
            4 szelet friss gyömbér
            1 gerezd fokhagyma
            2 teáskanál curry por
            165 ml kókusztej (1 kis konzerv, tejszínt is lehet helyette használni)
            1 kávéskanál só
            1/2 citrom leve


          Sütőtökös csirke - stahl.hu

            600 g csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
            750 g sütőtök (tisztított súly), 2×2 cm-es kockákra vágva
            2 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágva és gyűrűkre szedve
            só és frissen őrölt bors

            AZ OLÍVAOLAJOS ÖNTÖZŐLÉHEZ:
            150 ml olívaolaj
            4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
            1 kezeletlen citrom reszelt héja és frissen facsart leve
            1 evőkanál füstölt őrölt pirospaprika
            ¼ teáskanál chilipehely
            2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

            A TÁLALÁSHOZ:
            1 csokor apróra vágott friss koriander


          Sütőtökös csirkemellragu - sobors.hu

            A sütőtökös csirkemellragu a curry-től lesz igazán pompás...

            500 g sütőtökhús
            500 g csirkemell
            2 darab hagyma
            380 ml tyúkhúsleves
            40 g vaj
            40 g liszt
            500 ml tej
            1 kk só és bors
            1 ek curry
            3 ek tejföl
            1 tk mustár


          Mézes-sütőtökös csirke - nosalty.hu

            500 g csirkemellfilé
            1 kis fej vöröshagyma
            3 ek olívaolaj
            1000 g sütőtök
            1 tk szerecsendió
            1 tk gyömbér (őrölt)
            400 ml zöldség alaplé
            curry por ízlés szerint
            1 csipet fehér bors
            só ízlés szerint
            3 ek méz


        Szaftos csirkemell fűszeres, szilvás raguval - falutur.hu

          350 g csirkemell felcsíkozva
          250 g szilva felkockázva
          100 g aszalt szilva felkockázva
          2 nagy ek. puha vaj
          2 ek. olaj
          100 ml vörösbor
          ízlés szerint só, bors, rozmaring, fahéj, fokhagymapor
          1 tk. balzsamecet
          1 tk. barna cukor


        Mandarinos csirkemell variációk

        Mandarinos csirke - mindmegette.hu

          2 db csirkemell
          3 db mandarin
          2 gerezd fokhagyma
          magyaros fűszerkeverék
          frissen őrölt feketebors
          őrölt fehérbors
          margarin
          1csip kurkuma


        Mandarinos csirke receptgyűjtemény - cookpad.com

      Kefires bundában sült, fűszeres csirkemellcsíkok - sobors.hu



        1000 g csirkemellfilé
        300 g kefir
        2 darab tojás
        só ízlés szerint
        1 tk őrölt fekete bors
        1 tk cayenne-bors
        2 tk fokhagymapor
        6 ek liszt
        olaj szükség szerint


      Fokhagymás csirkemellfalatkák olajban sütve, a hús joghurtos bundát kap - femina.hu



        500 g filézett csirkemell
        100 g liszt
        200 ml natúr joghurt
        2 gerezd fokhagyma
        1 teáskanál őrölt koriander
        1 teáskanál őrölt kömény

        bors
        500 ml olaj a sütéshez


      Szezámmagos csirkemell csíkok 2-3 adag - falutur.hu



        500 g csirkemellfilé
        250 g liszt
        1 ek szezámmag
        ízlés szerint só

        A marinádhoz
        2 tk szójaszósz
        1 gerezd fokhagyma reszelve
        1 tk szezámolaj
        1 db tojásfehérje
        ízlés szerint cayenne bors (opcionális)

        A fényes mázhoz
        250 ml csirke alaplé
        3 ek borecet
        4 ek cukor
        2 ek szójaszósz
        2 tk kukoricakeményítő vízben feloldva



      Szezámmagos csirkemell csíkok 4 adag - falutur.hu



        800 dkg csirkemell filé
        10 g só (1 tk.)
        1/4 tk. őrölt bors
        1/4 tk. pirospaprika
        1/16 szerecsendió őrölve
        70 g liszt
        4 tojás
        165 g zsemlemorzsa
        165 g szezámmag
        Olaj a sütéshez

          A szezámmagos csirkemell csíkok elkészítéséhez először is vágd csíkokra a csirkemell filét. A pontos méret persze ízlés kérdése. Én 8-10 cm-es csíkokat készítettem, kb. 2*2 cm vastagak voltak.

          Fűszerezd a csirkét sóval borssal, pirospaprikával és szerecsendióval. Utána forgasd át a húsokat, hogy mindenhol érje a fűszer. A fűszerezés természetesen ízlés kérdése, de mindenképpen jót tesz a panírozott húsnak. Én ehhez a mennyiséghez 1 tk. sót adtam, 1/4 tk. pirospaprikát, 1/4 őrölt borsot, és kb 1/16 szerecsendiót reszeltem bele.

          Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tányérban a lisztet, egy másikban a tojásokat enyhén sózva és felverve, egy harmadik tányérban pedig az összekevert zsemlemorzsát és szezámmagot. A panírozáshoz szükséges alapanyagok mennyiségét pontosan kiszámítani nem lehet, a becslést lásd lent a hozzávalóknál. Ami a lényeg, súlyra 1:1 arányban használj zsemlemorzsát és szezámmagot, ez űrmértékre kb. dupla mennyiségű szezámmagot jelent. Úgy fog kinézni, mintha nagyon sok lenne, de hidd el, szezámmagosnak kell lennie, elvégre szezámmagos csirke csíkokat készítünk!

          A klasszikus panírozást használva forgasd először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába a csíkokat. Figyelj arra, hogy minden lépésnél rendesen befedje a liszt, tojás és a szezámmagos prézli. Az utolsó lépésnél nyomkodd bele kicsit a szezámmagokat, különben sütés előtt és közben nagyrészt lehullanak.

          Ennél a pontnál érdemes egy kicsit pihentetni a panírozott húsokat, mint minden rántott étel esetében (10-30 perc). Így a panír kissé megszikkad, sokkal szebben sül majd az étel és kevésbé károsodik a bunda. De ha ez nem fér bele, akkor természetesen azonnal sütheted őket.

          Melegíts fel egy lábasban vagy serpenyőben olajat közepes hőfokon (kb. 160-170 fok). A szezámmagos csirkemell csíkok bő olajban sülnek, legalább 1 l olaj szükséges hozzá.

          Közepes lángnál süsd. Egy adag kb. 5 perc alatt sül meg, amikor szép színe lesz. Nyugodtan tehetsz az edénybe többet is egyszerre, itt nem baj ha kicsit túlzsúfoltan sülnek.

          Szedd ki a megsült szezámmagos csirkemell csíkokat az olajból. Csöpögtesd le őket és tedd egy konyhai papírtörlőre.

          A szezámmagos csirkemell csíkok elkészültek.

          Bármilyen hagyományos köret jól megy hozzá, de akár köret nélkül is tökéletes csemege. Majonézt mindenképp adj hozzá.

          A szezámmagos csirkemell csíkok ezen kívül tökéletes például bármilyen majonézes salátával. Ssavanyúság, vagy akár például szárított paradicsom is nagyon jól illik hozzá.


      Csirkemell uborkával


        Souvlaki. Low carb 2 adag - cookpad.com
        Nyársra fűzve kerül a serpenyőbe...

          1 db egész csirkemellfilé
          ízlés szerint Souvlaki fűszerkeverék
          5 gerezd fokhagyma
          1 db csili
          1 db lime. (citrom)
          300 g uborka
          50 ml olívaolaj 150 ml natúr joghurt 2 ek extra szűz olívaolaj
          ízlés szerint só
          ízlés szerint őrölt fehér bors

    --------------------------------------





    Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

    A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


    Facebookon is minden a falusi turizmusról

    www.facebook.com/falusiturizmus/
    Friss hírek, újdonságok, érdekességek

    https://www.facebook.com/falutur/
    A falutur.hu Facebook oldala

    Nagy Szálláskatalógus a Facén

    Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






    Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain