Különleges bundában sült csirkemell
Különleges, mert a bundázás előtt egy sajtos masszát kell elkészíteni...
-
1 db csirkemell filé (6 szelet - nem kell kiklopfolni)
Bunda alapanyaga a (masszába)
2 db tojás (egész)
2 ek olívaolaj
2 ek tej
só, bors ízlés szerint
0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
1 csokor petrezselyemzöld (felaprítva)
2 evőkanál finomliszt
100 g sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
100 g finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)
Sütőzsiradék
2 dl napraforgó olaj
A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük.
A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk.
A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába.
Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, s ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük.
Óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalát is szép pirosra sütjük.
Jól lecsöpögtetve, egy tálra kiszedjük.
Tetszés szerinti körettel, salátával tálalhatjuk.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain