Csirkemelles étel receptek

Különleges bundában sült csirkemell



Különleges, mert a bundázás előtt egy sajtos masszát kell elkészíteni...

    1 db csirkemell filé (6 szelet - nem kell kiklopfolni)

    Bunda alapanyaga a (masszába)
    2 db tojás (egész)
    2 ek olívaolaj
    2 ek tej
    só, bors ízlés szerint
    0.5 közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
    1 csokor petrezselyemzöld (felaprítva)
    2 evőkanál finomliszt
    100 g sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)

    100 g finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)

    Sütőzsiradék
    2 dl napraforgó olaj

    A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük.

    A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk.

    A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába.

    Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, s ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük.

    Óvatosan megfordítjuk, s a másik oldalát is szép pirosra sütjük.

    Jól lecsöpögtetve, egy tálra kiszedjük.

    Tetszés szerinti körettel, salátával tálalhatjuk.





Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain