Csirkemellből, wokban készítve
Csirkemell wokban
-
Magyaros stir fry (20 perces kínai!) - falutur.hu
-
750 g csirkemell- vagy csirkecomb filé
200 g szeletelt bacon szalonna
3 nagy fej (kb. 600 g) lila hagyma
2 db kápia vagy piros kaliforniai paprika
2 ek. zsír
Kevés reszelt szerecsendió
1 csipetnyi kakukkfű
2 nagyobb csipetnyi zsálya
1 tk. pirospaprika
1/2 tk. só (ízlés szerint)
1/8 tk. őrölt bors
-
500 g csirkemellfilé
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
3 szál póréhagyma
100 g kelbimbó
Ízlés szerint só, őrölt bors
1 tk fokhagyma granulátum
Ízlés szerint őrölt kömény, garam masala
Olíva étolaj
-
1 db csirkemell
125 g Wok tészta
50 g vöröshagyma
50 g sárgarépa
50 g újhagyma
50 g paprika
5-6 darab cukorborsó
1 db öntet mogyoróolaj
50 ml szójaszósz
1 db chili
ízlés szerint Só, koriander, lime
-
1 db nagyobb csirkemell
2 db tojás
ízlés szerint só, bors
1 kk őrölt pirospaprika
1 kk csirkemell fűszerkeverék
1 kk szárított metélőhagyma
szükség szerint kókuszzsír
Tökéletes csirkemell - 7 hiba - divany.hu
-
1. Bőr nélküli csirkemellet veszel - a bőrös szaftosabb végeredmény
2. Nem pácolod be - pácolva ízesebb, szaftosabb a csirkrmell
3. Nem klopfolod ki - a klopfolt csirkemell szelet gyorsabban készül
4. Nem figyelsz az egyenlő vastagságra - a vékonyabbak nem száradnak ki, ha egyenlő vastagságúak a szeletek
5. Túl sokáig sütöd - az eredmény kiszáradt húst eredményez (ha a hússzelet eléri a 70-75 Celsus-fokot, akkor a sütés már kész)
6. Nem hagyod pihenni - sütés után 10 perc pihenés fóliában csodát tesz
7. Nem adsz mellé szószt - a kicsit szárazabbra sikerült csirkemell szósszal javítható
Csirkemellhez szósz, köret 2 adag - divany.hu
-
4 szelet csirkemell
ízlés szerint só, bors, fokhagymapor
1 nagy ek. vaj
4 ek. olaj
3 ek. mascarpone
100 ml fehérbor
1 ek. barna cukor
ízlés szerint só és zöld bors a mártáshoz
A csirkemelleket olajozd és fűszerezd be alaposan.
2. Serpenyőben vagy kontaktgrillben 5-7 perc alatt süsd készre.
3. A többi hozzávalót egyszerűen forrald össze 10 perc alatt, úgy, hogy a mascarponét csak a legvégén adod hozzá, amikor a tűzről levetted.
4. Locsold meg a húst a szósszal, és már ehetitek is!
TIPP: Ha igazán különleges köretet szeretnél mellé, mazsolás bulgurt (100 g mazsolához 250 g bulgur, 500 ml víz, csipetnyi só) válassz!
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain