Borsós tokány csirkemellből
Borsós tokány csirkemellből - cookpad.com
falutur.hu változat
-
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
300 gr csirkemell
1 ek zsír
1 tk őrölt paprika
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
1 csipet majoránna
1 nagyon kis csipet őrölt római kömény
150 gr fagyasztott zöldborsó
100 gr sonka
A csirkemellet megtisztítom, csíkokra vágom. A sonkát szinten csíkokra, a hagymát apróra. A fokhagymát megtisztítom, de ezt majd nyomóval adom a pörkölthöz.
A hagymát nagyjából egy evőkanál zsíron megfonnyasztom, rá a pirospaprika. Figyeljünk oda, ne égjen meg!(én egy kevés vizet öntök ilyenkor rá) A csirkemellet hozzáadom, és fűszerezem.(só, bors, fokhagymasó, majoránna, őrölt kömény) Fehéredésig pirítom, majd a fokhagymát is rányomom. A sonkát szinten hozzáadom és pirítom kis ideig.
Ha a csirkemell szépen kifehéredett, kevés vízzel felöntve, fedő alatt szinte puhára párolom. Amikor félkész állapotában van a csirkemell, hozzáadjuk a fagyasztott zöld borsót!
Nagyjából 30-40 perc alatt elkészül, a borsónak 10-15 perc párolás elég, így ezt a vége felé célszerű hozzáadni. Én a majdnem kész tokányra szórtam egy kis aprópecsenye fűszersót, az intenzívebb ízhatás miatt.
Köretnek fusilii tészta, vagy rizs.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain