Csirkemelles étel receptek

Szezámmagos csirkemell csíkok 4 adag



    800 dkg csirkemell filé
    10 g só (1 tk.)
    1/4 tk. őrölt bors
    1/4 tk. pirospaprika
    1/16 szerecsendió őrölve
    70 g liszt
    4 tojás
    165 g zsemlemorzsa
    165 g szezámmag
    Olaj a sütéshez

    A szezámmagos csirkemell csíkok elkészítéséhez először is vágd csíkokra a csirkemell filét. A pontos méret persze ízlés kérdése. Én 8-10 cm-es csíkokat készítettem, kb. 2*2 cm vastagak voltak.

    Fűszerezd a csirkét sóval borssal, pirospaprikával és szerecsendióval. Utána forgasd át a húsokat, hogy mindenhol érje a fűszer. A fűszerezés természetesen ízlés kérdése, de mindenképpen jót tesz a panírozott húsnak. Én ehhez a mennyiséghez 1 tk. sót adtam, 1/4 tk. pirospaprikát, 1/4 őrölt borsot, és kb 1/16 szerecsendiót reszeltem bele.

    Készítsd elő a panírozáshoz szükséges alapanyagokat: egy tányérban a lisztet, egy másikban a tojásokat enyhén sózva és felverve, egy harmadik tányérban pedig az összekevert zsemlemorzsát és szezámmagot. A panírozáshoz szükséges alapanyagok mennyiségét pontosan kiszámítani nem lehet, a becslést lásd lent a hozzávalóknál. Ami a lényeg, súlyra 1:1 arányban használj zsemlemorzsát és szezámmagot, ez űrmértékre kb. dupla mennyiségű szezámmagot jelent. Úgy fog kinézni, mintha nagyon sok lenne, de hidd el, szezámmagosnak kell lennie, elvégre szezámmagos csirke csíkokat készítünk!

    A klasszikus panírozást használva forgasd először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába a csíkokat. Figyelj arra, hogy minden lépésnél rendesen befedje a liszt, tojás és a szezámmagos prézli. Az utolsó lépésnél nyomkodd bele kicsit a szezámmagokat, különben sütés előtt és közben nagyrészt lehullanak.

    Ennél a pontnál érdemes egy kicsit pihentetni a panírozott húsokat, mint minden rántott étel esetében (10-30 perc). Így a panír kissé megszikkad, sokkal szebben sül majd az étel és kevésbé károsodik a bunda. De ha ez nem fér bele, akkor természetesen azonnal sütheted őket.

    Melegíts fel egy lábasban vagy serpenyőben olajat közepes hőfokon (kb. 160-170 fok). A szezámmagos csirkemell csíkok bő olajban sülnek, legalább 1 l olaj szükséges hozzá.

    Közepes lángnál süsd. Egy adag kb. 5 perc alatt sül meg, amikor szép színe lesz. Nyugodtan tehetsz az edénybe többet is egyszerre, itt nem baj ha kicsit túlzsúfoltan sülnek.

    Szedd ki a megsült szezámmagos csirkemell csíkokat az olajból. Csöpögtesd le őket és tedd egy konyhai papírtörlőre.

    A szezámmagos csirkemell csíkok elkészültek.

    Bármilyen hagyományos köret jól megy hozzá, de akár köret nélkül is tökéletes csemege. Majonézt mindenképp adj hozzá.

    A szezámmagos csirkemell csíkok ezen kívül tökéletes például bármilyen majonézes salátával. Ssavanyúság, vagy akár például szárított paradicsom is nagyon jól illik hozzá.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain