Szezámmagos csirkemell csíkok 2-3 adag
-
500 g csirkemellfilé
250 g liszt
1 ek szezámmag
ízlés szerint só
A marinádhoz
2 tk szójaszósz
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 tk szezámolaj
1 db tojásfehérje
ízlés szerint cayenne bors (opcionális)
A fényes mázhoz
250 ml csirke alaplé
3 ek borecet
4 ek cukor
2 ek szójaszósz
2 tk kukoricakeményítő vízben feloldva
A csirkét falatnyi méretűekre kockázzuk, és a marinád hozzávalóival alaposan összekeverjük, 10 percre hűtőbe tesszük, mikor kivesszük egy kevés sóval átkeverjük, a chilit a marináddal együtt adhatjuk hozzá, ha szeretjük az erőset. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a csirkét hozzáadva, kézzel, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol betakarja a liszt.
Olajat forrósítunk, majd a csirkéket kb. három perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. Mindig csak annyi csirkét tegyünk az olajba, ami szépen elfér egymás mellett. A kisült falatkákat egy papírtörlővel letakart tálcára szedjük. Miközben készül a csirke, a máz hozzávalóit egy tálkában összekeverjük a keményítő kivételével. Egy serpenyőben egy perc forralás után hozzáadjuk az elkevert keményítőt, és addig forraljuk nagy lángon, időnként megkeverve, amíg fényes és sűrű lesz. Általában 5-7 perc.
A kisült falatkákat átforgatjuk a mázban, hogy mindenhol érje, majd megszórjuk szezámmaggal. Én most sült rizzsel tálaltam.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain