Csirkemelles étel receptek

Szezámmagos csirkemell csíkok 2-3 adag



    500 g csirkemellfilé
    250 g liszt
    1 ek szezámmag
    ízlés szerint só

    A marinádhoz
    2 tk szójaszósz
    1 gerezd fokhagyma reszelve
    1 tk szezámolaj
    1 db tojásfehérje
    ízlés szerint cayenne bors (opcionális)

    A fényes mázhoz
    250 ml csirke alaplé
    3 ek borecet
    4 ek cukor
    2 ek szójaszósz
    2 tk kukoricakeményítő vízben feloldva

    A csirkét falatnyi méretűekre kockázzuk, és a marinád hozzávalóival alaposan összekeverjük, 10 percre hűtőbe tesszük, mikor kivesszük egy kevés sóval átkeverjük, a chilit a marináddal együtt adhatjuk hozzá, ha szeretjük az erőset. Egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, a csirkét hozzáadva, kézzel, alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol betakarja a liszt.

    Olajat forrósítunk, majd a csirkéket kb. három perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük. Mindig csak annyi csirkét tegyünk az olajba, ami szépen elfér egymás mellett. A kisült falatkákat egy papírtörlővel letakart tálcára szedjük. Miközben készül a csirke, a máz hozzávalóit egy tálkában összekeverjük a keményítő kivételével. Egy serpenyőben egy perc forralás után hozzáadjuk az elkevert keményítőt, és addig forraljuk nagy lángon, időnként megkeverve, amíg fényes és sűrű lesz. Általában 5-7 perc.

    A kisült falatkákat átforgatjuk a mázban, hogy mindenhol érje, majd megszórjuk szezámmaggal. Én most sült rizzsel tálaltam.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain