Csirkemelles étel receptek

Bazsalikomos tejszínes csirkemell

Bazsalikomos tejszínes csirkemell - kemenytojas.com

falutur.hu változat


    650 g csirkemell filé
    1 fej hagyma (kb. 125 g)
    2 gerezd fokhagyma
    500 ml tejszín
    1 ek. liszt
    3 tk. őrölt bazsalikom
    1,5 tk. citromlé
    Só, bors
    2 ek. olívaolaj (vagy étolaj)

    A bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemell filét, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.

    Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, öntsd bele az olaj felét és add hozzá a csirkemell csíkokat. Sózd és borsozd, majd néhányszor átforgatva pirítsd meg a csirkemellet kb. 4-5 perc alatt. Ha kész, tedd félre egy tányéron.

    Ugyanabban a serpenyőben, az olaj másik felén, közepes lángon pirítsd meg üvegesre a hagymát.

    Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig.

    Szórd rá a lisztet, keverd el, és pirítsd így is kb. fél percig.

    Öntsd fel a vízzel, keverd jól el, amíg a liszt teljesen fel nem oldódik, és add hozzá rögtön a tejszínt.

    Fűszerezd a bazsalikommal, sóval és borssal.

    Add hozzá a pirított csirkemelleket, és főzd még kb. 2 percig, amíg besűrűsödik.

    Végül add hozzá a citromlét, keverd át, és a tejszínes bazsaliomos szósz bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészült.

    Tipp: mivel a szósz elég sűrű lesz, hígitható 50-100 ml vizzel.

    Szószos étel, így bármilyen körettel finom, amivel szószos húsokat szokás tálalni.

    Köret: főtt tészta (úgy olaszos), vagy rizs, sült krumpli.

    Hűtőben néhány napig eltartható, és felmelegítvemegőrzi a minőségét.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain