Bazsalikomos tejszínes csirkemell
Bazsalikomos tejszínes csirkemell - kemenytojas.com
falutur.hu változat
-
650 g csirkemell filé
1 fej hagyma (kb. 125 g)
2 gerezd fokhagyma
500 ml tejszín
1 ek. liszt
3 tk. őrölt bazsalikom
1,5 tk. citromlé
Só, bors
2 ek. olívaolaj (vagy étolaj)
A bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészítéséhez első lépésben vágd csíkokra a csirkemell filét, és vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.
Egy nagy serpenyőt forrósíts fel, öntsd bele az olaj felét és add hozzá a csirkemell csíkokat. Sózd és borsozd, majd néhányszor átforgatva pirítsd meg a csirkemellet kb. 4-5 perc alatt. Ha kész, tedd félre egy tányéron.
Ugyanabban a serpenyőben, az olaj másik felén, közepes lángon pirítsd meg üvegesre a hagymát.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még fél percig.
Szórd rá a lisztet, keverd el, és pirítsd így is kb. fél percig.
Öntsd fel a vízzel, keverd jól el, amíg a liszt teljesen fel nem oldódik, és add hozzá rögtön a tejszínt.
Fűszerezd a bazsalikommal, sóval és borssal.
Add hozzá a pirított csirkemelleket, és főzd még kb. 2 percig, amíg besűrűsödik.
Végül add hozzá a citromlét, keverd át, és a tejszínes bazsaliomos szósz bazsalikomos tejszínes csirkemell elkészült.
Tipp: mivel a szósz elég sűrű lesz, hígitható 50-100 ml vizzel.
Szószos étel, így bármilyen körettel finom, amivel szószos húsokat szokás tálalni.
Köret: főtt tészta (úgy olaszos), vagy rizs, sült krumpli.
Hűtőben néhány napig eltartható, és felmelegítvemegőrzi a minőségét.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain