Hús, húsos ételek, receptek

Csirkemelles receptek

A szárnyasok csoportosítása a receptek szempontjából

Jó tudni...

A rágós csirkemell ellen - divany.hu

    Ne süssük sokáig, a sütés vége felé hozzáadott vaj jót tesz neki.

    Ha a húhőmérőn 82 C-fok a hőmérséklet, akkor készen is van.

    Grillezésnél az alacsony hőfokon való sütés a javasolt.

    Az előzetes tejes pác (legalább néhány óra, vagy egy éjszaka) is akadályozza a végeredmény kiszáradását.


Csirkemell serpenyős

Az étel elkészítéséhez nem szükséges sütőt használni, ajánlatos viszont a teflon , vagy kerámia serpenyő.

    A 10 perces vacsora csirkemellből - kemenytojas.com

    A titok a hozzávalókban rejlik

      500 g csirkemell filé
      3,5 tk. (10 g) Kotányi fokhagymás sültcsirke fűszerkeverék
      600 g Frosta olasz zöldségkeverék
      1+2 tk. zsír vagy olaj


    Borsós csirkemell

      Lényegében hasonlóan készülnek a borsós csirkemellek, némi eltérés az alapanyagokban, azok arányaiban található. Ki, mire teszi a hangsúlyt...

      Borsós tokány csirkemellből - falutur.hu

        1 közepes fej vöröshagyma
        3 gerezd fokhagyma
        300 gr csirkemell
        1 ek zsír
        1 tk őrölt paprika
        ízlés szerint só, bors, fokhagyma
        1 csipet majoránna
        1 nagyon kis csipet őrölt római kömény
        150 gr fagyasztott zöldborsó
        100 gr sonka


      Zöldborsós brassói csirkemellből - cookpad.com

        1 fej vöröshagyma
        700 g csirkemell vagy sertéscomb
        2 gerezd fokhagyma
        200 dkg zöldborsó
        700 dkg burgonya
        ízlés szerint só, bors

      Zöldborsós csirke-brassói - cookpad.com

        1000 g csirkemell csíkokra vágva
        100 g kolozsvári szalonna
        1 nagy fej vöröshagyma
        4 gerezd fokhagyma
        2 tk majoránna
        1 tk pirospaprika
        2 ek sűrített paradicsom
        só, bors, vegeta
        150 g zöldborsó
        1/2 csokor apróra vágott petrezselyemzöld
        köretként sültkrumpli vagy rizs


      Zöldborsós csirke - cookpad.com

        1000 g csirkemell, vagy 5 db csirkecomb
        2 db vöröshagyma
        ízlés szerint étolaj
        ízlés szerint só, bors
        1 db paprika
        1 db paradicsom
        3 gerezd fokhagyma
        250 g zöldborsó
        1000 kg krumpli


      Zöldborsós tokány csirkemellből - cookpad.com

        1000 g csirkemell
        350-400 g zöldborsó (ízlés szerint)
        1 db paradicsom
        1 db paprika
        1 fej vöröshagyma
        2 gerezd fokhagyma
        ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

    Brokkolis csirkemell

      Brokkolis csirkemell - falutur.hu

        600 g csirkemell filé
        500 g brokkoli
        400 g szeletelt gomba
        1 közepes fej hagyma
        2 gerezd fokhagyma
        4 púpozott evőkanál liszt
        1 evőkanál étkezési keményítő (elhagyható)
        400 ml csirke alaplé
        6 ek. méz
        6 ek. szójaszósz
        40 g friss gyömbér (vagy 1 tk. szárított)
        1 ek. szezámolaj
        4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva)
        Só, bors


      Brokkolis, csirkemelles tarhonya 6 adag - cookpad.com

        400 g csirkemell
        500 g tarhonya
        250 ml habtejszín
        1 evőkanál disznózsír
        1 fej nagyobb vöröshagyma
        1 evőkanál étolaj
        300 g brokkoli
        1 evőkanál őrölt pirospaprika
        ízlés szerint só, csípős paprika


    Bundázott csirkemell

      Fokhagymás-tejfölös bundában sült csirkemell 4 adag

        800 g csirkemellfilé
        só és bors ízlés szerint
        300 g tejföl
        2 darab tojás
        2 gerezd fokhagyma
        3 ek liszt
        1 bögre liszt
        olaj szükség szerint

        A csirkemellfilét ízlés szerint szeleteljük fel, sóval és borssal fűszerezzük, majd tegyük hűtőbe, amíg a bundát elkészítjük.

        A tejfölt öntsük tálba, adjuk hozzá a tojást, zúzott fokhagymát és a 3 evőkanál lisztet, a masszát keverjük alaposan egybe.
        Egy tálba öntsünk 1 (vagy 2) bögre lisztet. A hússzeletet először a lisztbe forgassuk bele, majd a tejfölös keverékbe mártsuk bele, a tejfölös masszából kivéve rögtön tegyük forró olajba és süssük aranybarnára ízlés szerint.

      Fokhagymás-joghurtos bundában sült csirkemell

        700 g csirkemellfilé
        200 ml natúr joghurt
        3 evőkanál liszt
        3 gerezd fokhagyma
        2 tojás
        ásványvíz
        só, bors

        A csirkemellet mosd meg, és vágd kisebb darabokra vagy csíkokra. A bundához keverd össze a tojást, a joghurtot, a lisztet, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát. Önts hozzá annyi szénsavas vizet, hogy sűrű, a palacsintatésztához hasonló masszát kapj. Forgasd bele a húst, és lefedve tedd egy órára a hűtőbe.

        Pihentetés után forrósíts kevés olajat egy serpenyőben, és rakd bele a bundás húst. Süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Forgatásnál légy óvatos, nehogy megsérüljön a panír. Ha mindenhol szép aranybarna, vedd ki az olajból, tedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

        https://cookpad.com/hu/kereses/joghurtos%20csirke


      Burgonya bundás csirkemell 6 adag - cookpad.com

        2 db csirkemell
        3 db tojás
        2-3 nagyobb burgonya
        kevés liszt
        ízlés szerint só, bors, fokhagyma granulátum

        A sütéshez:
        szükség szerint étolaj


      Kijevi csirkemell - rantotthuswokban.bmintbalazs.com
        2 db fél filézett csirkemell
        50 g vaj
        2 gerezd fokhagyma
        1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
        1 evőkanál apróra vágott friss tárkony
        2 tojás
        Liszt
        Zsemlemorzsa

        Bors
        Szerecsendió


      Mézes-szezámos bundában csirkemell - cookpad.com
        200 g csirkemell
        70 g rizsliszt
        2 egész tojás
        1/2 csomag sütőpor
        1 kk só
        Étolaj / Zsír tetszés szerint a sütéshez

        Szósz
        ízlés szerint méz
        ízlés szerint Ketchup
        ízlés szerint Szezámmag
        Ecet (pici)

      palacsintabundában sült csirkemell - femina.hu

        600 g csirkemellfilé
        100 g liszt
        200 ml olaj
        120 ml tej
        2 tojás
        2 gerezd fokhagyma
        1 teáskanál fűszersó
        1 kávéskanál sütőpor
        bors


      Rántott csirkemell - kemenytojas.com

        600 g csirkemell
        kb. 50 g liszt
        kb. 15 g prézli (zsemlemorzsa)
        2-3 tojás
        Só, bors

      Ropogós bundában sült csirkemell: majonéz tartja szaftosan a húst 4 adag - sobors.hu

        4 darab csirkemellfilé
        12 dkg majonéz
        ízlés szerint só, bors
        fél tk fűszerpaprika
        1 tk fokhagymapor
        30 g parmezán
        7 dkg pankomorzsa
        olaj (a sütéshez)


      Sörtészta, palacsintabunda, fűszeres panír: tippek, hogy feldobd a rántott húst - Gasztro - sobors.hu

        Sörtészta - a palacsintatészta tej és szóda helyett sörrel készíted
          600 g csirkemellfilé
          150 g liszt
          3 db tojás
          1.5 dl sör
          2 gerezd fokhagyma
          1 teáskanál sütőpor
          1 teáskanál só
          0.5 mokkáskanál bors


        Palacsintabunda
          600 g csirkemellfilé
          100 g liszt
          200 ml olaj
          120 ml tej (helyette kefirrel mégjobb)
          2 tojás
          2 gerezd fokhagyma
          1 teáskanál fűszersó
          1 kávéskanál sütőpor
          bors


        Párizsi szelet
          összekeverve liszt, szódabikarbóna, só az egyik tálba
          felvert tojás (3-4 szelet húshoz 1 db) másik tálba
          Bundázási sorrend: liszt - tojás - mehet a forró olajba


    Chilis-babos csirkemell, bulgurral


      500 g csirkemellfilé
      2 evőkanál étolaj
      1 doboz morzsolt kukorica konzerv
      1 doboz chilis bab konzerv
      Só, bors, morzsolt oregánó
      Szárított petrezselyemzöld
      250 g bulgur

      A csirkemellfilét felkockázzuk, 2 evőkanál olajon, pici sóval borssal előpárolom. Ezután teszem bele a konzerveket a chilis bab konzervet pici vízzel kiöblítem és ráöntöm a csirkemellfilére.

      Összekverem, majd még ízesítem sóval, borssal, őrölt oreganóval. Kis lángon készre főzöm.

      A bulgurt egy kis olajon megpirítom, majd felengedem vízzel. Egy pohárral kimérem a bulgurt és amennyi a bulgur volt a poharban annyi vízzel öntöm fel.

      Fedő alatt megvárom, még felforr majd lekapcsolom alatta a gázt és készre főzöm.

      Tálalom, friss salátával. Jó étvágyat kívánok.


    Csirke bakonyi módra


      Csirke bakonyi módra 1. változat

        400 g csirkemellfilé
        300 g csiperke
        4 evőkanál olaj
        200 ml tejföl
        1 púpozott evőkanál liszt
        2 fej vöröshagyma
        petrezselyemzöld
        őrölt paprika
        őrölt bors

      A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi vastag csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba leve el nem elpárolog.

      Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Add hozzá a tejfölt, amit előtte meglazítottál egy kis tejjel, majd főzd össze, és már tálalhatod is.

      ---------------------------------------------
      Csirke bakonyi módra 2. változat

        500 g csirkemell filé
        500 g gomba
        1 fej hagyma
        2-3 gerezd fokhagyma
        450 ml tejföl
        2 evőkanál fűszerpaprika
        liszt
        só, bors
        olaj

        Az átmosott húst csíkokra vágjuk, besózzuk, meghempergetjük lisztben. Egy magas falú serpenyőben kevés olajat hevítünk, elősütjük benne a húst néhány perc alatt. Ha megszilárdult és picit megpirult a liszt a húson, tányérra szedjük.

        A hagymát felaprítjuk. A serpenyőbe öntünk még egy kis olajat, megpároljuk benne a hagymát, a fokhagymát is rányomjuk. Rádobjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kicsit átsütögetjük.

        A serpenyőt lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.

        Visszatesszük bele a csirkecsíkokat is, lefedjük, közepes lángon nagyjából 20 perc alatt készre főzzük.

        A paprikás léből egy keveset elkeverünk a tejföllel, majd ráöntjük az ételre. Hagyjuk egyet rottyanni, és már tálalhatjuk is.

      ---------------------------------------------

      Csirke brassói


        600 g csirkemell filé
        50 g füstölt szalonna
        1 fej vöröshagyma
        8 gerezd fokhagyma
        ízlés szerint só, bors, petrezselyemzöld
        1000 g burgonya
        szükség szerint étolaj a burgonya sütéshez

        A csirkemell filét csíkokra, szalonnát, hagymát kockára, fokhagymát apróra vágtam.

        Szalonnát kisütöttem, hagymákat megdinszteltem rajta, húst fehéredésig pirítottam, megfűszereztem, kis vízzel felengedtem.

        Addig főztem, míg a hús megpuhult, és sűrű szaft maradt csak.

        A kockára vágott krumplit kisütöttem, hozzákevertem a húshoz, kicsit utána sóztam.

      Csirkemell csíkok salátával - kemenytojas.com



        Egy fél csirmekell filé (kb. 12 dkg)
        80 g vegyes zöld saláta
        1 db paradicsom
        Ízlés szerint friss fűszernövények: bazsalikom, petrezselyemzöld, koriander, oregánó
        Negyed tk. szárított oregánó vagy bazsalikon
        Pár csepp citromlé
        2 ek. extra szűz olívaolaj
        só, bors

      Csirke tikka masala - angol, indiai - rantotthuswokban.bmintbalazs.com


        800 g csirkemell
        350 ml natúr joghurt
        5+2ek. tandoori fűszerkeverék
        1/2 citrom leve
        200 ml tejszín (vagy joghurt)
        700 g hagyma (kb. 8 db közepes vagy 3-4 nagyobb)
        6 ek. olaj
        4-5 gerezd fokhagyma
        2 tk. reszelt friss vagy 1 tk. szárított gyömbér
        Csili ízlés (és csípősség) szerint
        1 ek. római kömény
        1 tk. mustármag
        2 tk. őrölt koriandermag
        2 ek. garam masala
        3 tk. kurkuma
        3,5 dl paradicsompüré (passata)
        1 kis sűrített paradicsom konzerv

        1 tk. görögszéna

      Csirkepaprikás - kemenytojas.com


        1000 g csirkemell filé
        450 g + 250 g hagyma (összesen 700 g, kb. 6 közepes)
        1,5 kg csirkeaprólék (csontos)
        2+2 ek. zsír vagy olaj (összesen 100 g)
        2+2 ek. (összesen 40 g pirospaprika)
        2 ek. passzírozott paradicsom vagy 1 tk. sűrített paradicsom
        160 g tejföl
        20 g (1 púpozott ek.) liszt
        kb. 20-25 g só

      Csirkés bulgur 3 adag - cookpad.com


        180 g bulgur
        300 g csirkemell
        1 db nagyobb sárgarépa
        1 kis fej vöröshagyma
        2 db fokhagyma
        2 tk pirospaprika
        2 tk só
        1 tk bors
        450 ml víz
        szükség szerint olívaolaj

      Francia egyserpenyős csirkemell tejszínes szósszal - sobors.hu


        800 g csirkemellfilé
        só és bors ízlés szerint
        250 g bacon
        1 fej vöröshagyma
        2 gerezd fokhagyma
        200 ml alaplé vagy víz
        200 g borsó (mirelit)
        1 tk kakukkfű
        300 ml főzőtejszín
        1 marék reszelt parmezán
        1 ek citromlé

      Kapuvári féle majoránnás tokány, tésztával 6 adag - cookpad.com


        Tészta
        500 g tk tészta
        2 ek só
        4000 ml víz
        4 ek olíva étolaj
        2 ek light vaj
        1 marék friss apróra vágott petrezselyemzöld

        Tokány
        1000 g csirkemellfilé
        200 g bacon
        1 fej vöröshagyma
        4 gerezd fokhagyma
        50 ml víz
        200 ml rizstejszin
        3 csipet só
        6 csipet bors
        1 tk majoránna
        175 ml (kis pohár) kefir
        1 ek zabpehely finomra őrölve

      Tejszínes-mézes-mustáros szószban - cookpad.com



        1000 g csirkemell
        3-4 evőkanál méz
        3-4 evőkanál mustár
        3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
        200 g szalonna
        ízlés szerint só, bors
        5 dl tejszín


      Natúr csirkemell szelet 1 adag - nosalty.hu



        0.5 db csirkemellfilé
        1 kávéskanál só
        1 kávéskanál bors
        2 ek olívaolaj

      Nyolc-fűszeres csirke, fehérboros parmezán szósszal - cookpad.com



    Pikáns csirkemellcsíkok



      500 g csirkemellfilé
      1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
      2 teáskanálnyi szójaszósz
      200 ml méz
      150 g liszt
      2 tojás
      100 ml tej

      olaj a sütéshez

      A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.
      A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.

    Fűszeres olajban pácolt, serpenyőben sült csirkemell - femina.hu



      4 db csirkemell
      0.5 mokkáskanál bors
      1 teáskanál majoranna
      1 teáskanál kakukkfű
      3 evőkanál olívaolaj
      2 evőkanál zsír
      só, bors


    Szójás-zöldséges csirke - mindmegette.hu



      2 db csirkemell
      2 db sárgarépa
      4 db gomba
      1 gerezd fokhagyma
      1 marék kelbimbó
      1 marék borsó
      1 db vöröshagyma
      só, bors
      ételízesítő
      édeskömény
      olívaolaj
      szójaszósz


    Teriyaki csirkemell variációk

      Teriyaki csirkemell - mézzel, 3 hozzávalóból - sobors.hu

        Egy 3 hozzávalós teriyaki csirke, a hús mellett csak szójaszószra és mézre van szükség

        1000 g csirkemellfilé
        200 ml szójaszósz
        15 dkg méz


      Teriyaki csirkemell - mindmegette.hu

        500 g csirkemell
        120 ml szójaszósz
        55 g barna cukor


      teriyaki csirkemell brokkolival és paprikával: amerikai 30 perces 4 adag - sobors.hu

        1 ek olívaolaj
        750 g csirkemellfilé
        1 fej brokkoli
        1 darab kaliforniai paprika (piros)
        1 darab vöröshagyma
        opcionális gomba

        negyed bögre barna cukor
        negyed bögre szójaszósz
        2 ek almaborecet
        negyed tk szezámolaj
        fél tk őrölt gyömbér
        2 gerezd fokhagyma (zúzott)
        1 ek keményítő
        2 ek víz
        fél tk chiliszósz
        opcionális szezámmag (tálaláshoz)


      Teriyaki csirke japán konyha, fűszeres csirke - gasztrotrend.hu

        700 g kicsontozott, bőr nélküli csirkemell, vékony darabokra vágva
        3/4 csésze víz
        1/2 csésze szójaszósz
        150 g vagy 200 g barna cukor (ki mennyire édesen szereti)
        1/4 teáskanál fokhagymapor
        1/8 teáskanál őrölt gyömbér
        1/2 evőkanál kukoricakeményítő
        1 evőkanál növényi olaj


      Mázas Teriyaki csirkefelatok rizzsel - - egzotikusfuszerek.hu

        Japán és Koreai konyha - Receptek Messziföldről - Egzotikus fűszerek

        1000 g csontozott csirkehús, comb és mell
        2 evőkanál Mirin főzőszósz
        2-3 evőkanál szójaszósz Japán stílusú
        1 evőkanál barna nádcukor
        1 teáskanál reszelt friss gyömbér
        1 teáskanál szezámolaj
        1 evőkanál kukorica keményítő
        2 evőkanál olíva olaj (vagy más növényi)
        300 g Hosszúszemű rizs


    Tandori csirke curry - rantotthuswokban.bmintbalazs.com



      A páchoz:
      200 ml joghurt
      4 evőkanál tandori fűszerkeverék
      Fél citrom leve
      1 tk. só

      A tandori csirke curryhez:
      500 g csirkemell
      4 fej hagyma
      4 db paradicsom
      4 ek. őrölt római kömény
      1 ek. őrölt koriandermag
      1 tk. őrölt mustármag
      1 ek. garam masala
      2 tk. kurkuma
      1 tk. szárított gyömbér
      1 db fekete kardamom belseje szétzúzva
      100 ml joghurt
      Csilipaprika ízlés szerint
      4 ek. olaj
      Só, Bors


    Szaftos tavaszi tarhonyás csirke 4 adag - cookpad.com



      400 gr csirkemell
      1 db vöröshagyma
      3 db közepes répa
      1 bögre borsó
      1 tk zsír vagy étolaj
      1 db közepes paradicsom
      1 ek passzírozott paprika, vagy 1 fél tv paprika
      1 tk fűszerpaprika
      ízlés szerint só, bors, őrölt kömény
      500 gr tarhonya
      4 ek étolaj
      1200 ml víz
      2 kk só


    Tejfölös, tejszínes csirkemell variációk

      Tejszínes csirkés tészta - Chicken Alfredo (ejtsd csiken álfrédó) - rantotthuswokban.bmintbalazs.com

        500 g csirkemell filé
        200 ml tejszín
        4 evőkanál olívaolaj
        1 fej vöröshagyma
        2 gerezd fokhagyma
        200 ml fehérbor
        80 g reszelt parmezán
        500 g hosszúkás olasz tészta (fettuccine, linguine, spagetti)
        Só, bors


      Tejszínes, gombás csirke tésztával 4 adag - cookpad.com

        500 g csirkemell
        500 g gomba
        250 ml tejszín
        1/2 csomag tészta
        ízlés szerint só, bors, petrezselyem, olíva étolaj


      Tejszínes-joghurtos-gombás csirkemell - cookpad.com

        1000 g csirkemell
        300-400 g gomba (csiperke/vargánya/géva)
        200 ml főzőtejszín
        200 l joghurt
        4 ek liszt
        200 ml tej
        ízlés szerint bors, só


      Tejszínes marinált csirkemellfalatok 4 adag - cookpad.com

        500 g csirkemell
        200 ml főzőtejszín
        1 teáskanál só
        1 kávéskanál őrölt bors
        1 teáskanál fűszerpaprika
        1 kávéskanál Cayenne bors
        1 teáskanál fokhagyma granulátum
        2 evőkanál tejföl

        Panírozáshoz
        ízlés szerint Tortilla chips


      Bazsalikomos tejszínes csirkemell - falutur.hu

        650 g csirkemell filé
        500 ml tejszín
        1 fej hagyma (kb. 125 g)
        2 gerezd fokhagyma
        1 ek. liszt
        3 tk. őrölt bazsalikom
        1,5 tk. citromlé
        Só, bors
        2 ek. olívaolaj (vagy étolaj)


      Fokhagymás-tejfölös csirkemell - mindmegette.hu

        600 g csirkemell
        450 ml tejföl kevés olaj
        só, bors
        7 gerezd fokhagyma
        1 ek liszt


      Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával - mindmegette.hu

        500 g csirkemell filé
        5 ek. tejföl
        100 ml tej
        1 ek. finomliszt
        1 csokor petrezselyem
        2 gerezd fokhagyma
        2 ek. olaj
        só, bors

        A steak burgonyához:
        1 kg közepes burgonya
        50 ml olaj
        ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)

      Zöldborsós-tejfölös csirkemell - globus.hu

        500 g csirkemell
        1 kis pohár tejföl
        1 konzerv GLOBUS zöldborsó
        2 ek liszt
        1 kis só, bors ízlés szerint
        1 csokor petrezselyemlevél díszítéshez
        4 evőkanál olaj
        1 csomag csavart tészta


      Zöldborsós-tejfölös csirkemell - mindmegette.hu

        500 g csirkemell
        1 nagy poharas tejföl
        250 g zöldborsó
        3 fej vöröshagyma
        só, bors, ételízesítő, mustár
        1 nagy poharas tejföl
        olaj


      Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival - nosalty.hu

        A húshoz 1000 g csirkemellfilé
        150 g tejföl
        2 db tojás
        4 gerezd fokhagyma
        1 ek fűszerpaprika
        só, bors ízlés szerint
        200 g finomliszt

        A sütéshez
        300 ml napraforgó olaj

        A körethez
        1000 g burgonya
        1 nagy fej vöröshagyma
        50 g margarin
        100 g füstölt sajt
        só ízlés szerint
        150 g tejföl
        1 ek zsemlemorzsa



    ------------------------

    Toszkán csirkés spagetti 4 adag - cookpad.com



      400 g csirkemellfilé
      50 g füstölt szalonna
      4 evőkanál olívaolaj
      125 g bébispenót
      400 ml tejszín
      500 g spagetti tészta
      2 gerezd fokhagyma
      2 paradicsom
      150 g trappista sajt
      ízlés szerint só, őrölt bors, morzsolt vagy friss bazsalikom 2-3 evőkanál a tészta főzővízéből


    Vajas borsos csirkemell 2 adag - cookpad.com



      500 g csirkemell
      125 g vaj
      Frissen őrölt színes bors


    Zöldséges, gyümölcsös csirkemell

      Cukkinis csirkemell sárgarépával, tejszínnel 4 adag


        Kiváló nyári étel ez a cukkinis csirkemell sárgarépával, tejszínnel. A tejszín nem nyomja el a zöldségeket, viszont nagyon jó ízt ad neki, miközben az egész könnyed marad. Akár további köret nélkül is fogyasztható, a cukkinivel és a sárgarépával ez a csirkemell teljes értékű étel. De ha úgy tetszik, akkor bármilyen hagyományos köret, pl. rizs vagy akár tészta is nagyon jól illik hozzá. Az egyik képen kuszkusszal láthatod, mindenképpen próbáld ki úgy is – nemcsak az egyik legegyszerűbb köret, de ehhez a cukkinis csirkemellhez nagyon illik!

        4 db fél csirkemell (kb. 100 g)
        2 nagyobb sárgarépa (kb. 200-250 g)
        1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini (kb. 250-300 g)
        1 ek. provence-i fűszerkeverék
        1/2 tk. pirospaprika
        2-4 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
        250 ml tejszín
        3 ek. olívaolaj
        Só, bors

        Tisztítsd meg a csirkemellet, vágd szeletekbe, sózd és borsozd

        A sárgarépát és a cukkinit vágd föl csíkokba, aprítsd fel a fokhagymát.

        Nagyon jól illik hozzá az apró (2-3 mm-es) csíkokra vágott, 8-10 cm hosszú zöldség.

        Egy nagyobb serpenyőben pirítsd közepes lángon a csirkemelleket 2 ek. olívaolajban 6+6 percig mindkét oldalán. Ha kész, vedd ki egy tányérra.

        Ugyanabba a serpenyőbe önts még 1 ek. olívaolajat, add hozzá a répát és a cukkinit. Így a zöldségek a csirkemell ízét is átveszik.

        Párold meg a cukkinit és a répát

        Pirítsd közepes-nagy lángon, időnként forgatva 3 percig.

        3 perc után add hozzá a fokhagymát, és pirítsd még 1 percig.

        1 perc után adj hozzá ízlés szerint őrölt borsot és a provence-i fűszerkeveréket. Még egy percig forgasd az egészet nagy lángon.

        Vedd le a tűzről, öntsd bele a tejszínt és keverd el.

        Add hozzá a paprikát, keverd el azzal is, és tedd vissza a tűzre.

        Forrald be, majd tedd bele a csirkemelleket.

        Forrald be a tejszínes-zöldséges szószt

        5 percig közepes lángon főzd még, a csirkemelleket egyszer-kétszer megforgatva, hogy jobban átvegyék a cukkinis szósz ízét.


        Ez a cukkinis csirkemell magában is kiváló étel. A zöldségek – cukkini és sárgarépa – ebben az esetben laza köretként működnek, és az egész étel a tejszínnel és a fűszerekkel nem is kíván feltétlenül köretet.

        De ha köretet szeretnél, akkor szinte bármi megy hozzá, ami egy kicsit szószosabb ételhez jó lehet. Akár rizs, bármilyen tészta, vagy ahogy a bgevezetőben is ajánlottam, és az alábbi képen láthatod, a nagyon egyszerűen elkészíthető kuszkusz.

        Ez a fűszerezés egy kicsit franciás, de a pirospaprika és amúgy a tejszínes mártás is egy kis magyaros ízvilágot is varázsol az ételbe.

        Ami a provence-i [ejtsd kb.: provanszi] fűszerkeveréket illeti, ezt ma már a legtöbb közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben lehet kapni. Általában majorannából, rozmaringból, kakukkfűből, oregánóból és levendulából áll, és úgy ahogy van jó ennek az ételnek.

          A provence-keverék

          2 ek oregano
          2 ek borsikafű
          2 ek rozmaring
          1 ek kakukkfű
          1 ek petrezselyem
          1 ek majoranna
          1 tk bazsalikom
          1 tk zsálya
          1 tk tárkony
          1 tk lestyán
          1 tk őrölt édeskömény

          lehet még benne levendula, babérlevél, turbolya, kapor, stb.

          A Label Rouge minőségi tanúsítvány összetétele: 26% rozmaring, 26% oregano (szurokfű), 26% borsikafű, 19% kakukkfű, 3% bazsalikom.

          Sült vagy grillezett húsokhoz, grillezett és párolt zöldségekhez, kenyér ízesítéséhez, fokhagymás, tejszínes mártásokhoz és borral készült ételekhez is használható. Olajjal együtt húsok pácolására is alkalmas.

          Elkészítéséhez szárított, morzsolt fűszereket használok, amit egyszerűen összekeverek. Jól záródó üvegben, sötét helyen hónapokig eltartható.


      Currys zöldséges csirke


        400 g csirkemellfilé
        1 nagyobb darab piros kaliforniai paprika
        1 kisebb db padlizsán
        200 ml víz
        3 teáskanál curry por
        2 kávéskanál só
        1 kisebb darab fehérhagyma
        1 gerezd fokhagyma
        1 ek kókuszolaj

        Felkockázzuk a csirkemellet, a paprikát, a padlizsánt, és besózzuk.

        Egy serpenyőben olajat melegítünk, és az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pároljuk benne.

        Miután kész, beledobjuk a csirkemellkockákat, és fehéredésig (illetve én kicsit tovább is szoktam) megsütjük, majd beletesszük a kockára vágott paprikát és padlizsánt.

        Kicsit átforgatjuk, hogy a zöldségek kapjanak egy szép színt.

        Végül felöntjük kevés vízzel, és rászórjuk a curryport, összeforraljuk és már tálalhatjuk is basmati rizzsel.

      Fokhagymás csirkemell

        Fokhagymás, tejszínes csirkemell, spagettivel - cookpad.com

          1-2 db csirkemellfilé
          1-2 cikk fokhagyma
          ízlés szerint só, bors, búzaliszt, pirospaprika
          1 db főzőtejszín
          100 g vaj
          200 ml víz


        Fokhagymás csirkemell spanyol - rantotthuswokban.bmintbalazs.com

          1 db csirkemell
          5 gerezd fokhagyma
          100 ml fehérbor
          Friss (esetleg szárított) zöldfűszerek: Kakukkfű, rozmaring, babérlevél és petrezselyem
          2 teáskanál (10 ml) fehérborecet
          2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj


        Fokhagymás-joghurtos - mindmegette.hu

          200 ml joghurt
          2 db csirkemellfilé
          fokhagyma, zsálya, só, bors, olívaolaj


        Fokhagymás-tejszínes csirke 6 adag - cookpad.com

          1000 g csirkemell
          10 gerezd fokhagyma
          600 ml főzőtejszín
          150 g vaj
          ízlés szerint só, bors
          2 teáskanál pirospaprika
          5 evőkanál liszt
          200 ml víz


        Fokhagymás bundában sült csirkefalatok 4 adag - cookpad.com

          1000 g filézett csirkemell
          2 kávéskanál só
          1 kávéskanál őrölt bors
          szükség szerint étolaj a sütéshez (kb. 500 ml)

          A bundához:
          3-4 db tojás
          6 púpos evőkanál liszt
          2 evőkanál tej
          1 kávéskanál só
          2-3 gerezd fokhagyma


      Gombás

        Gombás tejfölös csirkemell 3 adag - cookpad.com

          400 g csirkemell
          170 g csiperkegomba
          1 db vöröshagyma
          200 ml 20% tejföl
          1 kk magyaros fűszerkeverék
          ízlés szerint só, bors
          1 kk csemege pirospaprika
          1 kk fokhagymapor
          1 ek liszt
          4 ek étolaj
          2 ek szójaszósz


        Gombás csirkemell csíkok 5 adag - cookpad.com

          1000 g csirkemellfilé
          500 g csiperkegomba
          2 db nagyobb paradicsom
          2 db paprika
          1 gerezd fokhagyma
          ízlés szerint só, bors
          szükség szerint napraforgó étolaj, olívaolaj


        Gombás csirkemell krémes szószban - sobors.hu

          Alap:
          500 g csirkemellfilé
          250 g gomba (csiperke)
          2 ek olívaolaj
          ízlés szerint só, bors

          Szósz:
          30 g vaj
          3 gerezd fokhagyma
          1 csapott ek liszt
          120 ml alaplé
          250 ml tejszín
          5 dkg parmezán
          ízlés szerint só, bors
          1 késhegynyi szerecsendió


        Natúr csirkemell gombamártással 4 adag - cookpad.com

          300 g csirkemell
          300 g Basmati rizs
          150 g shampion gomba
          100 g zöldborsó
          100 ml tejszín
          100 ml étolaj
          Vegeta
          Őrölt színes bors
          Őrölt kömény
          Őrölt szerecsendió
          Víz


      Paradicsomos vörösbabos-kukoricás csirkemell spagettivel 6 adag - cookpad.com



        1 nagy csirkemellfilé
        250 g koktélparadicsom
        1 nagy vöröshagyma
        2 db babérlevél
        550 g Bolognai mártás
        430 g Bonduelle mexicana konzerv
        Ízlés szerint só, kakukkfű, cayenne bors, bazsalikom, oregánó, fehér bors, fokhagyma granulátum
        250 g spagetti tészta

      Spenótos tejszínes csirkemell indiai fűszerekkel 4 adag - cookpad.com



        1000 g csirkemellfilé
        40 g vaj
        2 csapott evőkanál garam masala fűszerkeverék
        2 csapott evőkanál tandoori masala fűszerkeverék
        200 ml főzőtejszín
        2 csipet só
        450 g fagyasztott spenót/parajkrém
        1-2 db fagyasztott fűszervajas bagett

      Paradicsom salátára gyors kaja 1 adag - kemenytojas.com



        Egy fél csirmekell filé (kb. 120 g)
        80 g vegyes zöld saláta
        1 db paradicsom
        Ízlés szerint friss fűszernövények: bazsalikom, petrezselyemzöld, koriander, oregánó
        Negyed tk. szárított oregánó vagy bazsalikon
        Pár csepp citromlé
        2 ek. extra szűz olívaolaj

      Zöldséges mandarinos csirkemell 2 adag - cookpad.com



        300 g csirkemell (vagy pulykamell)
        2 db mandarin
        400 g zöldségkeverék (mirelit)
        1 ek margarin
        1 teáskanál méz
        ízlés szerint só, bors
        5 db közepes burgonya

      Krumplis tarhonyás csirkemell - cookpad.com



        200 g tarhonya lehet (dörzs tarhonya is)
        400 g krumpli
        500 g csirkemell
        1 fej vöröshagyma
        ízlés szerint sóbors
        szükség szerint kevés étolaj
        1000 ml víz
        1 ek fűszerpaprika

      Kínai ananászos csirke 4 adag - cookpad.com



        350 gramm csirkemell
        2 ek szójaszósz
        2 ek földimogyoró étolaj (de lehet más is)
        100-150 g zeller
        1 fej hagyma
        1,5-2 ek méz (vagy 3 ek a sweet- chili szósz magyarosan-ból)
        ízlés szerint só, bors 3 db ananászkarika (konzervből)
        1 bögre jázmin rizs

      Cukkinis csirkés djuvec rizs 3 adag - cookpad.com



        600 g csirkemell
        120 g rizs
        2 fej vöröshagyma
        500 ml passzírozott paradicsom
        250 ml alaplé
        1 db piros kaliforniai paprika
        1 db kis cukkini
        ízlés szerint só, bors
        4 tk cukor
        ízlés szerint fokhagyma, chili

      Paleo csirke curry répával és kaliforniai paprikával - kemenytojas.com



        1000 g csirkemell filé
        3 szál póréhagyma
        3-4 db sárgarépa
        1,5 kaliforniai paprika
        800 ml kókusztej
        6 gerezd fokhagyma
        60 g gyömbér
        2 ek. zsír
        3 tk. őrölt kurkuma
        3/4 tk. őrölt koriander
        1/2 tk. őrölt pirospaprika

        Bors
        1/4 citrom leve

      Fűszeres csirkemell csíkok párolt zöldségekkel 3 adag - cookpad.com



        600 g csirkemell
        300 g vegyes zöldség
        ízlés szerint chili, bors, só, petrezselyem, Zöldfűszeres mustáros gyorspác

      Sütőtökös csirkemell variációk

        Sütőtökös csirkemell ragu - csirkemell-receptek.hu

          300 g csirkemell filé
          300 g sütőtök
          1 evőkanál olívaolaj
          1 kis fej vöröshagyma
          4 szelet friss gyömbér
          1 gerezd fokhagyma
          2 teáskanál curry por
          165 ml kókusztej (1 kis konzerv, tejszínt is lehet helyette használni)
          1 kávéskanál só
          1/2 citrom leve


        Sütőtökös csirke - stahl.hu

          600 g csirkemellfilé, ujjnyi csíkokra vágva
          750 g sütőtök (tisztított súly), 2×2 cm-es kockákra vágva
          2 fej lila hagyma, vékony szeletekre vágva és gyűrűkre szedve
          só és frissen őrölt bors

          AZ OLÍVAOLAJOS ÖNTÖZŐLÉHEZ:
          150 ml olívaolaj
          4 gerezd fokhagyma, szétnyomva
          1 kezeletlen citrom reszelt héja és frissen facsart leve
          1 evőkanál füstölt őrölt pirospaprika
          ¼ teáskanál chilipehely
          2 késhegynyi frissen reszelt szerecsendió

          A TÁLALÁSHOZ:
          1 csokor apróra vágott friss koriander


        Sütőtökös csirkemellragu - sobors.hu

          A sütőtökös csirkemellragu a curry-től lesz igazán pompás...

          500 g sütőtökhús
          500 g csirkemell
          2 darab hagyma
          380 ml tyúkhúsleves
          40 g vaj
          40 g liszt
          500 ml tej
          1 kk só és bors
          1 ek curry
          3 ek tejföl
          1 tk mustár


        Mézes-sütőtökös csirke - nosalty.hu

          500 g csirkemellfilé
          1 kis fej vöröshagyma
          3 ek olívaolaj
          1000 g sütőtök
          1 tk szerecsendió
          1 tk gyömbér (őrölt)
          400 ml zöldség alaplé
          curry por ízlés szerint
          1 csipet fehér bors
          só ízlés szerint
          3 ek méz


      Mandarinos csirkemell variációk

      Kefires bundában sült, fűszeres csirkemellcsíkok - sobors.hu



        1000 g csirkemellfilé
        300 g kefir
        2 darab tojás
        só ízlés szerint
        1 tk őrölt fekete bors
        1 tk cayenne-bors
        2 tk fokhagymapor
        6 ek liszt
        olaj szükség szerint


      Fokhagymás csirkemellfalatkák olajban sütve, a hús joghurtos bundát kap - femina.hu



        500 g filézett csirkemell
        100 g liszt
        200 ml natúr joghurt
        2 gerezd fokhagyma
        1 teáskanál őrölt koriander
        1 teáskanál őrölt kömény

        bors
        500 ml olaj a sütéshez



    --------------------------------------

    Csirkemell tepsiben

    Az étel elkészítése részben, vagy egészben sütő használata (is) szükséges


    --------------------------------------

    Csirke mell wokban


    --------------------------------------

    PÁROLT csirkemell


    Souvlaki. Low carb - nyárson - cookpad.com

    Receptgyűjtemény csirkemellből - receptvarazs.hu


    Receptgyűjtemény csirkemellből - kemenytojas.com






    Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

    A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


    Facebookon is minden a falusi turizmusról

    www.facebook.com/falusiturizmus/
    Friss hírek, újdonságok, érdekességek

    https://www.facebook.com/falutur/
    A falutur.hu Facebook oldala

    Nagy Szálláskatalógus a Facén

    Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






    Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain