Technológiák a konyhában
5 extra trükk, amitől a legegyszerűbb étel is tökéletes lesz
- A legfinomabb alaplé
- A tökéletes tojásrántotta
- Egyszerű, de mindenhez jó salátaöntet
- Néhány extra ízesítő mindig jól jön
- Ropogós, de belül puha sült krumpli
10 + 1 konyhai trükk - divany.hu
- Mindig kóstold meg az ételeket főzés közben!
- Vásárolj minőségi fűszereket megbízható forrásból!
- Ne félj sót használni!
- Ha sok az avokádód, menj rá egy ráccsal!
- Ne áztasd a babot - hosszabban főzd inkább!
- Először süsd meg a húsokat, majd piríts rajtuk egyet!
- Soha ne főzz húst és halat hidegen! - szobahőmérsékletről indíts
- Mindig szárítsd meg az alapanyagokat, mielőtt roston sütnéd őket!
- Ne korlátozd a fűszerezést a sóra és a borsra!
- Vásárold meg és becsüld meg a legjobb késeket!
- Ismerd meg a helyi termelőket!
Bacon sütése
Befőt, kompőt cukor nélkül
Bulgur
-
Ha unod a rizst... a rostgazdag köret desszert alapja is lehet
Mire figyelj, ha bulgurt készítesz - sobors.hu
Citrom - a kifacsart citrom is hasznos lehet
-
Eltávolíthatjuk vágódeszkáinkról és egyéb konyhai eszközeinkről a kellemetlen szagokat, foltokat és a kórokozók egy részét is. Először dörzsöljük át a megmaradt citrommal az eszközt, majd alaposan öblítsük le hideg vízzel és élvezzük friss, tiszta illatát.
Csőben sütés - gratinozás
Elsózott étel megmentése – hogyankell.hu
-
További bevált módszer lehet: pár csepp almaecethez ugyanannyi cukor az ételhenez, ami a sósságot jelentősen csökkenti.
Elrontott ételek feljavítása - femina.hu
-
Csodák ugyan nincsenek, azért ezezeket módszerekről jó tudni... Van, amit nem kell azonnal kidobni...
Fermentálás, a máig használható ősi tartósítási forma
Főzőiskolák a legjobb szakácsoktól
-
Kezdőknek óriási segítség, haladók is sok újdonságot tartogat...
Főttrizsből gombóc köret
-
Köretből - új köret
Görögdinnye, a mézédes kiválasztása - sobors.hu
Hogyan kell? Hogyan tudod?
-
Az internet jó dolog, ha valami nem jut éppen az eszedbe, de...!
Az oldalon található millió tipp, információ egy jól, abc rendben szerkesztett szócikk gyűjtemény, amit érdemes megfontoltan kipróbálni, kezelni, felhasználni.
A | B | C | D | E | F | G | H | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | Z |
Hurka, kolbász sütése
Így nem barnulnak meg az almaszeletek – sobors.hu
-
Nem csak a citromlé működik
Joghurt készítés
Kandírozás
-
A kandírozás gyümölcsök, ehető virágok, gyökerek egyes zöldségek, citrusfélék héjának cukoroldattal való telítése, ezzel az eljárással a tartósítása.
Karamellizálás
-
Cca 130-170 fokon a hő hatására elolvad a cukor, majd elveszti a víztartalmát, ez a folyamat a karamellizálódás.
Konzerválás házilag
Krémlevest bármiből! - Telex
Krumpli sütés
Krumplipüréből krokett - maradék köretből új köret/h3>
Legropogósabb a csirkecomb bőre – 6 módszer
Melegítés, melegentartás
Mi történik az ételek melegítésénél, mikor hasznos mikor káros, mikor veszélyes, mit kell tudni a melegítéskor keletkező nitritekről
Pácolás
Párolás
Klasszikus párolás: A nyersanyagot főzéssel felpuhítjuk, majd sütjük, illetve nem ritkán zsiradékban pirítjuk az alapanyagot, majd felöntjük folyadékkal. Napjainkban a fent leírt gőzben főzés terjedt el mint párolás, azonban jó tudni, hogy eredetileg ez a technológia jelenti a párolást...
Rántás
Az étel sűrűségének beállítása különböző módszerekkel
Sóbors technológiák - Hasznos tudnivalók a sobors.hu-tól
Tészta tökéletes al dente - Sóbors
Tippek és fortélyok a Maggitól - maggi.hu
Wok - a távolkeleti konyhák fontos főzőedénye
Jó tudni! - Receptek Messziföldről - Egzotikus fűszerek
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)