Konyhai technológiák

Fermentált, szénsavasított gyümölcs


Egy jéghideg szúrós ital a nagy melegben... Ez a fermentált gyümölcs - házilag. A hozzáadott csekély cukor (méz) az erjedés közben lebomlik, de benne marad a probiotikum, a vitaminok, ásványi anyagok, amik az emésztést segítik...

Az elkészítés egyszerű, mindössze három percbe kerül, és pár szem gyümölcsön és/vagy fűszeren, nagyon kevés cukron, són kívül pár befőttes üveg, valamint tiszta víz kell hozzá, az első adag beoltásához pedig gyógyszertári probiotikum... Három nap után lehet már megkóstolni, a hűtőben pedig (leassul, megáll az erjedési folyamat) hetekig eláll...

Alaprecept

egy nagy marék gyümölcs
pár levél fűszer, kevés biogyömbér
egy mokkáskanál cukor vagy méz
egy csipet só
tiszta, nem klóros víz
csipet probiotikum (vagy az előző napi maradék ital)

Az alapanyagokat egy tiszta üvegbe teszem, felöntöm vízzel, hogy a gyümölcsöt ellepje.

Alaposan, légmentesen lezárom. Langyos helyre teszem, majd két-három nap után, ha láthatóvá váltak a buborékok, le kell szűrni, és a folyadékot a hűtőbe tenni.

Nagy odafigyeléssel ekkor a leszűrt folyadékot tovább lehet még melegben erjeszteni a kívánt pezsgési fokozatig.

Már az első adag leszűrésekor elindítható a következő üveg: pár szem gyümölcsöt kiveszek a leszűrt maradványból, frissel egészítem ki, majd a recept szerint keverem be a második adagot.


Bővebben a telex.hu-n



Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain