Bacon sütése, felhasználása
Magyar értelmezésben a bacon olyan szalonna, ami a sertés bordájáról származó (oldalasról és hasaljáról lefejtett) húsféleség (de nem azonos a különböző főtt, füstölt szalonnával), ami külünleges eljárással kezelve, majd vékonyra szeletelve (ill. kockázva) kerül a boltokból a konyhába.
Többnyire tapadásmentes vagy öntöttvas serpenyőben 8-10 perc alatt sütik, de lehet tepsiben is. A sütést mindkét esetben hideg edényben (hozzáadott zsiradék, olaj nélkül!) alacsony hőfokon érdemes kezdeni és folytatni, a végeredmény pedig ropogós szalonna lesz. Túl magas hőfokon hamar elég, száraz lesz, túl alacsony hőfokon zsíros marad.
A kisűlt szeleteket papírtörlőn csak legfel1-2 percig(!) szabad tartani, mert különben a szalonnára ráragad. Tálalásig 50 fokon érdemes sütőben tartani.
A kisűlt és leszűrt zsiradék nagy érték, a továbbiakban felhasználható, azonban a hidegen kell tartani, mert könnyen megavasodik.
A sütéskor az edényen ragad valamennyi pörzsanyag ami még forró állapotban borral felodható, besűrűsödés után húsöntet, majonézzel keverve salátaöntet, szósz készíthető belőle.
Serpenyős sütésnél a szeletek felhalmozhatók, a kisűlt bacon jelentősen összeesik. Forgatni csak nagyobb mennyiség esetén szükséges.
A tepsis sütés hosszabb idig tart, de az eredmény azonos.
A sütésről további részletek:
Baconos ajánlott receptek
Baconba tekert csirkemáj - femina.hu
Zsenge zöldborsó szalonnával pirítva - sobors.hu
Egészben sült, baconba tekert pulykamell - femina.hu
Baconbe tekert pulykamell sajtmártással - nosalty.hu
Baconbe tekert pulykamell - lazarchef.hu
Baconbe tekert sajtos pulykamell - receptkiraly.hu
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)