Leves receptek

Levesek zöldbabból



A zöldbabból készülhet leves hús nélkül, vagy hússal. Ez utóbbi eseben pörkölt készítéssel indul a főzési folyamat, a zöldségek a félkész pörköltbe kerülnek. Lényegében a palóc leves, vagy palóc gulyás is húsos zöldbaeves.


Kapros-tejfölös zöldbableves - cookpad.com

    2-300 g zöldbab
    2 db sárgarépa
    ízlés szerint darabka zeller, paszternák vagy egyéb zöldség, illetve bors, pirospaprika, kapor, pici tárkony (opcionális), petrezselyemzöld, krumpli, fokhagyma(por), só (vegeta)
    1 fej vöröshagyma
    szükség szerint étolaj
    1 ek ecet
    1 ek cukor

Nyírségi zöldbableves - kemenytojas.com
    1 kisebb szál szárazkolbász (12,5 dkg)
    250 g zöldbab (fagyasztott is tökéletes)
    500 g krumpli
    2 gerezd fokhagyma
    1 fej hagyma
    1,5 tk. só
    1 csipet őrölt bors
    2 dl tejföl
    1 púpozott evőkanál liszt
    2 tk. almaecet vagy fehérborecet vagy citromlé

Palócleves (palócgulyás)
    Palócleves - kemenytojas.com
      A palócleves eredetileg ürühúsból készült, az „igazi” receptek a mai napig bárányhúsból javasolják. Mára a palócleves elfogadottan sertéshúsból is készíthető.

      50 dkg sertés lapocka vagy comb (a színhús legyen fél kg!)
      1 nagyobb fej hagyma (150 g)
      1 gerezd fokhagyma
      5 dkg vagy 3 ek. zsír vagy olaj
      60-70 dkg krumpli (megtisztítva 40-45 dkg)
      40 dkg zöldbab
      2 tk. pirospaprika
      Fél paradicsom
      Fél zöldpaprika
      2 dl tejföl
      1,5 tk. só
      Kevés bors
      1 db babérlevél

    Palócleves 1 - cookpad.com
      30 dkg sertéscomb
      6 db kisebb burgonya
      1 fej hagyma
      15-20 dkg zöldbab
      3 ek tejföl
      2 ek liszt
      3 kk pirospaprika
      ízlés szerint só, bors
      3-4 db babérlevél

    Palócleves 2 - cookpad.com
      70 dkg sertéslapocka
      3 fej hagyma
      1 kg zöldbab (sárga hüvelyű)
      1 doboz tejföl (450 gr)
      6 szem burgonya (közepes)
      1 csokor kapor
      3-4 db babérlevél
      ízlés szerint só, bors, ételízesítő, pirospaprika
      3-4 evőkanál liszt
      kevés étolaj

    Palócleves 3 - cookpad.com
      80 dkg sertéslapocka
      1 fej vöröshagyma
      1 nagyobb gerezd fokhagyma
      2 evőkanál étolaj
      1/2 kávéskanál őrölt kömény
      1 kiskanál őrölt pirospaprika
      40 dkg fagyasztott vágott sárga hüvelyű bab
      4 db közepes burgonya
      1 kis doboz tejföl

    Tárkonyos palócleves - cookpad.com
      40 dkg sertéslapocka
      50 dkg zöldbab
      30 dkg burgonya
      20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
      1 db zöldpaprika
      1 db paradicsom
      1 db vöröshagyma
      1/2 dl étolaj
      2-3 gerezd fokhagyma
      2 db babérlevél
      ízlés szerint tárkony, só, őrölt bors, majoránna, őrölt paprika, pár csepp ecet
      1 csipet kömény
      1 csokor petrezselyem őrölt paprika
      2-3 dl tejföl
      1 evőkanál liszt
Székely zöldbableves, zöldpaszuly (zöldfuszulyka) - rozikonyha2.blogspot.com
    50 dkg zöld paszuly
    2 sárgarépa
    1 petrezselyemgyökér
    1 szelet zeller
    1 fej hagyma
    1 zöldpaprika
    1 paradicsom
    2 evőkanál liszt
    Só, pirospaprika, bors
    Petrezselyem zöld
    1 tojás, tejföl, ecet

Zöldbableves - Lara - cookpad.com
    50 dkg sertéscomb
    40 dkg zöldbab
    2 db krumpli
    1 fej vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    3 evőkanál étolaj
    1 evőkanál pirospaprika
    Ízlés szerint só
    Ízlés szerint bors
    1-2 db babérlevél
    3 dl tejföl
    1 evőkanál liszt

Zöldbableves - Csilla - cookpad.com
    2 ek étolaj
    1 szál répa
    1 szál zöldség
    1 gerezd fokhagyma
    20 dkg zöldbab
    2 db krumpli
    só, vegeta
    1,5-2 l víz
    1 ek pirospaprika

Zöldséges zöldbableves (tejfölösen) - cookpad.com
    50 dkg zöldbab vágott, tisztított (mirelit is jó)
    2 db sárgarépa
    1 db fehérrépa
    1 db vöröshagyma
    2 db burgonya
    3 gerezd fokhagyma
    1 db babérlevél
    1 teáskanál pirospaprika
    3 evőkanál étolaj
    1 teáskanál liszt
    ízlés szerint só, illetve ecet (kihagyható)
    2 dl tejföl
    ízlés szerint só

Zöldbableves konzerv zöldbabból - csaladireceptkonyv.hu
    1/2 kg-os zöldbabkonzerv,
    1 dkg só,
    3 dkg zsír,
    3 dkg liszt,
    1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
    1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
    1,5 dl tejföl,
    1 - 2 kanál ecet,
    esetleg 1 cikk fokhagyma,
    1/2 kávéskanál fűszerpaprika,
    1 liter víz



Vissza a levesekhez


Tovább a levesbetétekhez


Vissza a főoldalra







Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain