Levesek zöldbabból
A zöldbabból készülhet leves hús nélkül, vagy hússal. Ez utóbbi eseben pörkölt készítéssel indul a főzési folyamat, a zöldségek a félkész pörköltbe kerülnek. Lényegében a palóc leves, vagy palóc gulyás is húsos zöldbaeves.
Kapros-tejfölös zöldbableves - cookpad.com
-
2-300 g zöldbab
2 db sárgarépa
ízlés szerint darabka zeller, paszternák vagy egyéb zöldség, illetve bors, pirospaprika, kapor, pici tárkony (opcionális), petrezselyemzöld, krumpli, fokhagyma(por), só (vegeta)
1 fej vöröshagyma
szükség szerint étolaj
1 ek ecet
1 ek cukor
Nyírségi zöldbableves - kemenytojas.com
-
1 kisebb szál szárazkolbász (12,5 dkg)
250 g zöldbab (fagyasztott is tökéletes)
500 g krumpli
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1,5 tk. só
1 csipet őrölt bors
2 dl tejföl
1 púpozott evőkanál liszt
2 tk. almaecet vagy fehérborecet vagy citromlé
Palócleves (palócgulyás)
-
Palócleves - kemenytojas.com
-
A palócleves eredetileg ürühúsból készült, az „igazi” receptek a mai napig bárányhúsból javasolják. Mára a palócleves elfogadottan sertéshúsból is készíthető.
50 dkg sertés lapocka vagy comb (a színhús legyen fél kg!)
1 nagyobb fej hagyma (150 g)
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vagy 3 ek. zsír vagy olaj
60-70 dkg krumpli (megtisztítva 40-45 dkg)
40 dkg zöldbab
2 tk. pirospaprika
Fél paradicsom
Fél zöldpaprika
2 dl tejföl
1,5 tk. só
Kevés bors
1 db babérlevél
Palócleves 1 - cookpad.com
-
30 dkg sertéscomb
6 db kisebb burgonya
1 fej hagyma
15-20 dkg zöldbab
3 ek tejföl
2 ek liszt
3 kk pirospaprika
ízlés szerint só, bors
3-4 db babérlevél
Palócleves 2 - cookpad.com
-
70 dkg sertéslapocka
3 fej hagyma
1 kg zöldbab (sárga hüvelyű)
1 doboz tejföl (450 gr)
6 szem burgonya (közepes)
1 csokor kapor
3-4 db babérlevél
ízlés szerint só, bors, ételízesítő, pirospaprika
3-4 evőkanál liszt
kevés étolaj
Palócleves 3 - cookpad.com
-
80 dkg sertéslapocka
1 fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 evőkanál étolaj
1/2 kávéskanál őrölt kömény
1 kiskanál őrölt pirospaprika
40 dkg fagyasztott vágott sárga hüvelyű bab
4 db közepes burgonya
1 kis doboz tejföl
Tárkonyos palócleves - cookpad.com
-
40 dkg sertéslapocka
50 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 db vöröshagyma
1/2 dl étolaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
ízlés szerint tárkony, só, őrölt bors, majoránna, őrölt paprika, pár csepp ecet
1 csipet kömény
1 csokor petrezselyem őrölt paprika
2-3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
-
50 dkg zöld paszuly
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 szelet zeller
1 fej hagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 evőkanál liszt
Só, pirospaprika, bors
Petrezselyem zöld
1 tojás, tejföl, ecet
Zöldbableves - Lara - cookpad.com
-
50 dkg sertéscomb
40 dkg zöldbab
2 db krumpli
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál pirospaprika
Ízlés szerint só
Ízlés szerint bors
1-2 db babérlevél
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
Zöldbableves - Csilla - cookpad.com
-
2 ek étolaj
1 szál répa
1 szál zöldség
1 gerezd fokhagyma
20 dkg zöldbab
2 db krumpli
só, vegeta
1,5-2 l víz
1 ek pirospaprika
Zöldséges zöldbableves (tejfölösen) - cookpad.com
-
50 dkg zöldbab vágott, tisztított (mirelit is jó)
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 db vöröshagyma
2 db burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
1 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál étolaj
1 teáskanál liszt
ízlés szerint só, illetve ecet (kihagyható)
2 dl tejföl
ízlés szerint só
Zöldbableves konzerv zöldbabból - csaladireceptkonyv.hu
-
1/2 kg-os zöldbabkonzerv,
1 dkg só,
3 dkg zsír,
3 dkg liszt,
1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1,5 dl tejföl,
1 - 2 kanál ecet,
esetleg 1 cikk fokhagyma,
1/2 kávéskanál fűszerpaprika,
1 liter víz
Tovább a levesbetétekhez
Vissza a főoldalra
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
