Halas receptek
Alaszkai tőkehalból variációk
Alaszkai tőkehalfilé
800-900 g Alaszkai tőkehal filé
5-6 gerezd fokhagyma
500 ml tej
szükség szerint Olívaolaj, a serpenyő kikenéséhez kb. 10 ml
---------------------------
Alaszkai tőkehal filé brokkolival egybesütve
1 csomag (75 dkg) Alaszkai tőkehal filé
500 g brokkoli
1/2 db citrom
500 ml tej
100 g vaj
1 púpos ek liszt
200 g sajt
só, bors ízlés szerint
ízlés szerint szárított kapor, ételízesítő, őrölt szerecsendió
---------------------------
Alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint Alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint fűszer/elhagyható
1 ek zsiradék
50 ml víz
szükség szerint sütőzacskó
---------------------------
Alaszkai Tőkehalfilé krumplipürével
3 db Alaszkai Tőkehalfilé (fagyasztott) 2 ek libazsír
Fűszerezés 1. verzió:
3 ek olívaolaj
2 tk Halak fűszer (Lucullus)
2 tk sültkrumpli fűszer (Lucullus)
1 tk fűszerpaprika csemege
1 tk fokhagymasó
1 tk ételízesítő
Fűszerezés 2. verzió
4-5 ek liszt
1 tk Halak fűszer (Lucullus)
3 tk fűszerpaprika csemege
1 tk sültkrumpli fűszer (Lucullus)
1 tk fokhagymasó
Ízlés szerint Só
Krumplipüré
4 db krumpli
2 ek Sós margarin
100 ml tej
Ízlés szerint Só
---------------------------
Alaszkai tőkehal párolt zöldséggel (Ketogén)
800 g Alaszkai tőkehalfilé mirelit
900 g vegyes zöldségkeverék mirelit
1 ek olívaolaj
só
csípős fűszerpaprika
---------------------------
Fokhagymás répa ágyon sült alaszkai tőkehal
500 g alaszkai tőkehal filé
600 g sárgarépa
50 ml olívaolaj
150 g vaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring ízlés szerint
---------------------------
Alaszkai tőkehalfilé tejszínes köntösbe
800-1000 g Alaszkai tőkehalfilé (én fagyasztottat használtam)
500 ml főzőtejszín
2 db tojás
1 db citrom leve, reszelt héja
1-2 ek kurkuma őrölt (amennyit igényel)
só, bors, petrezselyemzöld, metélőhagyma ízlés szerint
---------------------------
Alaszkai tőkehalfilé vajban sütve, citromos mártással
5 db alaszkai tőkehalfilé
1 csokor petrezselyemzöld
1-2 gerezd fokhagyma
60 g vaj
só, bors ízlés szerint
1 ek étolaj
szükség szerint liszt a forgatáshoz
30 g vaj a mártáshoz
---------------------------
Vajas alaszkai tőkehal, paradicsommal és bazsalikommal
900-1000 g fagyasztott alaszkai tőkehal
250 g vaj
250 g koktélparadicsom
6-8 gerezd fokhagyma
2 csokor friss bazsalikom
só, bors ízlés szerint
szükség szerint olívaolaj
---------------------------
Rozmaringos-vajas alaszkai tőkehal
900 g alaszkai tőkehal filé (fagyasztott)
150 g vaj
1/2 db citrom leve
5 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors, friss rozmaring ízlés szerint
---------------------------
Alaszkai tőkehal filé brokkolis szósszal, zöldspárgával, cékla
Hal:
50 dkg Alaszkai tőkehal filé
80 g edámi sajt
150 ml tejföl
1 db tojás
30 g tehéntúró friss rozmaring 1 negyed citrom kifacsart leve vagy két ek citromlé
1 tk só
1/2 tk fekete bors
1/2 tk szerecsendió
1/2 tk kurkuma
1 tk mustár
100 g mozzarella
Köretek:
Spárga
500 g zöldspárga
1 ek almaecet
1 tk só
1 tk cukor
1 ek olívaolaj
1000 ml víz
Cékla:
2 db közepes méretű cékla
150 g görög joghurt
1/2 tk só
---------------------------
Tejszínes medvehagymás sajtos tészta és Rántott hal
500 g Medvehagymás tészta
1000 g rántott alaszkai tőkehalfilé (de bármelyikkel rántott hal helyt áll)
300 g edámi sajt (ki mire esküszik)
só, bors ízlés szerint
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 ml 20% főzőtejszín
szükség szerint étolaj
---------------------------
Sörbundás halfilé
800 g alaszkai tőkehalfilé
250 g liszt
1 db tojás
1 csipet só
1 csipet cukor
Kb. 300-400 ml sör
1 gerezd fokhagyma
---------------------------
Mediterrán tepsis hal
6 szelet alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
60 gr vaj
1 csokor petrezselyem
1 tk bazsalikom
1/2 citrom leve
200 gr paradicsom (koktél)
só, bors ízlés szerint
---------------------------
Halrudacskák
6 db filézett alaszkai tőkehal
ízlés szerint só
szükség szerint liszt, tojás
ízlés szerint zsemlemorzsa
szükség szerint étolaj
---------------------------
Tőkehal párizsi bundában baconbe tekert spárgával
400 g alaszkai tőkehal
100 g zöld spárga
100 g szeletelt bacon
só, bors ízlés szerint
150 g szénhidrát csökkentett liszt (-50 %)
3 db tojás (L-es)
500 ml étolaj a sütéshez
---------------------------
Zöldfűszeres tőkehalfilé
Rántott hal:
300 g Alaszkai tőkehalfilé
2 db tojás
1 ek tejföl
100 g zsemlemorzsa
30 g magkeverék
100 g szénhidrát csökkentett liszt
só, bors ízlés szerint
1 ek citromlé
500 ml étolaj a sütéshez
Köret:
80 g kuszkusz
10 g metélőhagyma Ízlés szerint só
Tartárszósz:
150 ml tejföl
2 ek majonéz
1 tk mustár
1 ek citromlé
só, bors ízlés szerint
---------------------------
Rántott hal sokmagvas bundában, kuszkusszal, tartárszósszal
800-1000 g alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint halfűszer
1 tk pirospaprika
szükség szerint liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez
---------------------------
Rántott tőkehal
800-1000 g alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint halfűszer
1 tk pirospaprika
szükség szerint liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez
---------------------------
Pereces sült hal
4 db alaszkai tőkehal
1 szelet szeletelt sajt (Tilsiter)
ízlés szerint halfűszer, bors, rozmaring, kakukkfű
2 ek Cottage cheese
60 g morzsává tört, gluténmentes perec/ropi
szükség szerint Olajspray
ízlés szerint saláta (kész), saláta öntet (kész)
---------------------------
Ötfűszeres sült hal
500 gramm alaszkai tőkehalfilé
1 ek ötfűszerkeverék
1 ek barna cukor
100 ml szójaszósz
ízlés szerint citromlé
---------------------------
Rántott halfilé
2 szelet hal (alaszkai tőkehalfilé)
1 db tojás
szükség szerint liszt és zsemlemorzsa (panírozáshoz)
só, bors, fokhagymasó ízlés szerint
---------------------------
Ecetes hal aszpikban, wasabival
4 db halrudacska (alaszkai tőkehal)
Ecetes páclé
1 dl ecet
2 db babérlevél
2 db újhagyma
10 db mustármag
10 db színes bors
10 db koriandermag
Ízlés szerint só, cukor, titkos összetevő (pl.: borókabogyó, csipkebogyó, szójaszósz, fokhagyma, kacsintás)
Aszpik
15 g zselatin (por)
300 ml víz
1 ek majonéz
10 db kapribogyó
1/2 marék reszelt répa
1 csipet wasabi (vizitorma)
---------------------------
Halsteak
450 gramm alaszkai tőkehal filé
400 ml tej
só, bors, italian fűszer mix ízlés szerint
3-5 gerezd fokhagyma
szükség szerint Étolaj
---------------------------
Tárkonyos tőkehal leves
500 gr alaszkai tőkehal filé
450 gr brokkoli-karfiol mix (mirelit)
150 gr sárgarépa
150 gr petrezselyemgyökér
4 gerezd fokhagyma
2 dl kókusz tejszín (Asia)
só, bors, majoránna, petrezselyemzöld, tárkony ízlés szerint
---------------------------
Napi menüm 1 személy 4 étkezés
10 db tojás
150 g Csirkemell sonka
50 g Csabai kolbász
300 g grill zöldségkeverék
300 g alaszkai tőkehal filé
Teljeskiörlésű pankómorzsa
Étolaj spray tojáshoz, zöldséghez
Kókuszolaj a hal sütéséhez (minimális amennyi csak nagyon muszáj a sütéshez)
---------------------------
Kelbimbós sajtos hal
400 g alaszkai tőkehal filé
200 g kelbimbó
3 dl főzőtejszín 20%-os
ízlés szerint Sajt
só, bors ízlés szerint
szükség szerint vaj
---------------------------
Paradicsomos tőkehal vegyes salátával
800 g alaszkai tőkehalfilé
só, bors, bazsalikom, kakukkfű, majoránna ízlés szerint
szükség szerint olívaolaj
3 db paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
5 db olívabogyó
1 ek paradicsompüré
Salátához:
1 db kígyóuborka
3 db paprika
2 db paradicsom 2 fej lilahagyma
1 db kukorica konzerv
150 g olívabogyó
200 g fetasajt
350 ml natúr joghurt
3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
ízlés szerint olívaolaj, kakukkfű
---------------------------
Citromos tárkonyos tőkehal filé
ízlés szerint petrezselyemzöld
1000 g alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint só, tárkony
1 közepes fej hagyma
2 db tojássárgája
100 g laktózmentes vaj
2 ek mustár
200 ml tejszín/ növényi tejszín
ízlés szerint citrom héja
1/2 db citrom leve
ízlés szerint édesítő
---------------------------
Cukkinis krumplipüré gluténmentesen, rántott hallal
1 kg alaszkai tőkehal filé
2 db tojás
50 ml tej
ízlés szerint só, fokhagymapor, pirospaprika
250 gr rizsliszt
250 gr gluténmentes zsemlemorzsa
Püré :
700 g burgonya
1 db közepes cukkini
200 ml habtejszín
60 gr vaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
szükség szerint étolaj a sütéshez
---------------------------
Görög sült hal
500 g bármilyen fehér húsú hal (alaszkai tőkehal)
800 g burgonya
2 db lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
2 tk szárított oregánó
3 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
1 db citrom
1 nagy marék koktélparadicsom
100 g fekete olivabogyó
100 g feta sajt
csokor petrezselyemzöld
---------------------------
Natúr tőkehalfilé batáta pürével
1/2 kiló alaszkai tőkehalfilé
Díszítéshez:
ízlés szerint madársaláta, tökmagolaj, retek, citrom
Tejszínes szósz:
1/2 doboz (kb 100 ml) főzőtejszín
1/2 db citrom leve
1/2 deci alaplé
1 tk méz
1 csipet só
Édes burgonyapüré:
500 g édesburgonya
1 ek vaj
1 dl tej
---------------------------
Tőkehalfilé- en papilotte
3-4 db tengeri halfilé (alaszkai tőkehal)
1 db sárgarépa felkarikázva
1 db kisebb cékla
2-3 ek pesto
ízlés szerint bazsalikom, oregánó, snidling, só, kígyóuborka, póréhagyma, napraforgómag pirítva
A díszítéshez:
ízlés szerint saláta
---------------------------
Vajban pirított hal párolt zöldséggel
500 g alaszkai tőkehalfilé
3 ek teavaj
3 fej fokhagyma
só, bors ízlés szerint
A párolt zöldséghez:
1 fej brokkoli
5-6 db sárgarépa
1 doboz kukorica (340 gramm)
3 ek teavaj
---------------------------
Halpogácsa, vajas-kapros burgonyával, currys-uborkás mártással
A halpogácsa hozzávalói:
4-5 db alaszkai tőkehal filé (fagyasztott)
2 db újhagyma
2 db tojás
1,5 dl főzőtejszín
3 ek liszt
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld, tárkony, snidling, só, bors
1/2 db citrom leve
szükség szerint olaj és vaj a sütéshez
Mártáshoz:
3-4 db apróra vágott csemege uborka
200 ml majonéz
3 ek tejföl
1 ek dijoni mustár
1 tk curry
ízlés szerint snidling aprítva, kapor, tárkony
1 db répa reszelve
1 ek citromlé
só, bors, kapor ízlés szerint
Körethez:
szükség szerint vaj
1000 g apró szemű burgonya
ízlés szerint só
---------------------------
Ecetes hal szezámos bundában
1 kg hal (hekk, alaszkai tőkehal - ízlés szerint)
ízlés szerint Panír (liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag)
Léhez (1000 g hal esetében):
800 ml víz
só, bors, ecet, cukor, babérlevél ízlés szerint
---------------------------
Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel
A halhoz
300 g alaszkai tőkehal filé
3 ek kókuszzsír (kókuszolaj)
3 ek zabpehelyliszt
1 csipet só
1 csipet bors - színes, vagy tarka
1 tk pirospaprika (őrölt)
150 g édesburgonya (batáta)
1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
1 kiskanál fokhagymapor
só
A dresszinghez
2 ek mustár
1 ek olívaolaj - extra szűz
1 kiskanál fehérborecet
1 csipet adalékmentes só
1 csipet bors - színes, vagy tarka
---------------------------
Burgonyás halkrokett
A halkroketthez
250 g alaszkai tőkehal filé
300 g burgonya (megtisztított, hámozott)
100 g trappista sajt (reszelt)
2 ek búzaliszt (BL55)
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
2 ek petrezselyemzöld
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 tk só
2 csipet fehérbors (őrölt)
A forgatáshoz
50 g zsemlemorzsa
A sütéshez
300 ml étolaj
---------------------------
Rakott tőkehal "caprese"
3 db paradicsom (nagyobb)
3 db mozzarella sajt
2 nagy csipet só
bors - fekete (tört)
600 g alaszkai tőkehal filé
75 g pesto
4 ek olívaolaj
4 ek zsemlemorzsa
---------------------------
Fish and chips
A halhoz
2 szelet alaszkai tőkehal filé
A hal panírhoz
100 g búzaliszt (BL55)
200 g kukoricaliszt 1 csapott mokkáskanál gyömbér (őrölt)
1 csapott mokkáskanál koriander - őrölt
1 csapott mokkáskanál fokhagymapor
1 csipet fűszerpaprika
450 ml víz
A burgonyához
400 g sárga burgonya
só
étolaj
---------------------------
Rántott alaszkai tőkehal filé!
3 szelet tőkehal filé
1 db tojás
1-2 ek liszt
3-4 ek panír
ízlés szerint só
ízlés szerint kókuszzsír a sütéshez
---------------------------
Sütőben sült zöldfűszeres alaszkai tőkehalfilé
ízlés szerint Tőkehalfilé
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
szükség szerint vaj
ízlés szerint só, citromlé, bazsalikom, lestyán, kakukkfű
---------------------------
Paradicsomos alaszkai tőkehalfilé penne tésztával
600 g tőkehalfilé
ízlés szerint hamozott paradicsom konzerv (1 doboz)
250 g penne tészta
só, bors, fokhagyma ízlés szerint
1 csipet friss rozmaring
---------------------------
Alaszkai tőkehal fasírt, fokhagymás édesburgonyával
900 g kiolvasztott tőkehal
3 gerezd fokhagyma
1/2 db kápia paprika
3 ek őrölt piros paprika
3 db tojás
3 ek olívaolaj
2 szelet magos kenyér
1 csokor petrezselyemzöld
kevés oregánó
só, bors, napraforgó, fenyőmag, tökmag ízlés szerint
20 dkg magkeverék
A körethez:
1000 g édesburgonya
ízlés szerint frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
kevés oregánó
5 ek olívaolaj
ízlés szerint só
---------------------------
Füstölt sajtos hal
800 g alaszkai tőkehal filé
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
szükség szerint liszt, étolaj
100 g füstölt sajt
---------------------------
Alaszkai tőkehal receptgyűjtemény - cookpad.com
Rántott hal - kemenytojas.com
Tonhalas - paradicsomos farfalle - falutur.hu
Tonhal steak sütése - rantotthuswokban.bmintbalazs.com
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain