Hús, húsos ételek, receptek

Halas receptek

Alaszkai tőkehalból variációk

    Alaszkai tőkehalfilé


    800-900 g Alaszkai tőkehal filé
    5-6 gerezd fokhagyma
    500 ml tej
    szükség szerint Olívaolaj, a serpenyő kikenéséhez kb. 10 ml

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehal filé brokkolival egybesütve


    1 csomag (75 dkg) Alaszkai tőkehal filé
    500 g brokkoli
    1/2 db citrom
    500 ml tej
    100 g vaj
    1 púpos ek liszt
    200 g sajt
    só, bors ízlés szerint
    ízlés szerint szárított kapor, ételízesítő, őrölt szerecsendió
    ---------------------------

    Alaszkai tőkehalfilé


    ízlés szerint Alaszkai tőkehalfilé
    ízlés szerint fűszer/elhagyható
    1 ek zsiradék
    50 ml víz
    szükség szerint sütőzacskó

    ---------------------------

    Alaszkai Tőkehalfilé krumplipürével


    3 db Alaszkai Tőkehalfilé (fagyasztott) 2 ek libazsír
    Fűszerezés 1. verzió:

    3 ek olívaolaj
    2 tk Halak fűszer (Lucullus)
    2 tk sültkrumpli fűszer (Lucullus)
    1 tk fűszerpaprika csemege
    1 tk fokhagymasó
    1 tk ételízesítő

    Fűszerezés 2. verzió
    4-5 ek liszt
    1 tk Halak fűszer (Lucullus)
    3 tk fűszerpaprika csemege
    1 tk sültkrumpli fűszer (Lucullus)
    1 tk fokhagymasó
    Ízlés szerint Só

    Krumplipüré
    4 db krumpli
    2 ek Sós margarin
    100 ml tej
    Ízlés szerint Só

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehal párolt zöldséggel (Ketogén)


    800 g Alaszkai tőkehalfilé mirelit
    900 g vegyes zöldségkeverék mirelit
    1 ek olívaolaj

    csípős fűszerpaprika

    ---------------------------

    Fokhagymás répa ágyon sült alaszkai tőkehal


    500 g alaszkai tőkehal filé
    600 g sárgarépa
    50 ml olívaolaj
    150 g vaj
    3 gerezd fokhagyma
    só, bors, rozmaring ízlés szerint

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehalfilé tejszínes köntösbe


    800-1000 g Alaszkai tőkehalfilé (én fagyasztottat használtam)
    500 ml főzőtejszín
    2 db tojás
    1 db citrom leve, reszelt héja
    1-2 ek kurkuma őrölt (amennyit igényel)
    só, bors, petrezselyemzöld, metélőhagyma ízlés szerint

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehalfilé vajban sütve, citromos mártással


    5 db alaszkai tőkehalfilé
    1 csokor petrezselyemzöld
    1-2 gerezd fokhagyma
    60 g vaj
    só, bors ízlés szerint
    1 ek étolaj
    szükség szerint liszt a forgatáshoz
    30 g vaj a mártáshoz


    ---------------------------

    Vajas alaszkai tőkehal, paradicsommal és bazsalikommal


    900-1000 g fagyasztott alaszkai tőkehal
    250 g vaj
    250 g koktélparadicsom
    6-8 gerezd fokhagyma
    2 csokor friss bazsalikom
    só, bors ízlés szerint
    szükség szerint olívaolaj

    ---------------------------

    Rozmaringos-vajas alaszkai tőkehal


    900 g alaszkai tőkehal filé (fagyasztott)
    150 g vaj
    1/2 db citrom leve
    5 ek olívaolaj
    3 gerezd fokhagyma
    só, bors, friss rozmaring ízlés szerint

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehal filé brokkolis szósszal, zöldspárgával, cékla


    Hal:
    50 dkg Alaszkai tőkehal filé
    80 g edámi sajt
    150 ml tejföl
    1 db tojás
    30 g tehéntúró friss rozmaring 1 negyed citrom kifacsart leve vagy két ek citromlé
    1 tk só
    1/2 tk fekete bors
    1/2 tk szerecsendió
    1/2 tk kurkuma
    1 tk mustár
    100 g mozzarella

    Köretek:
    Spárga
    500 g zöldspárga
    1 ek almaecet
    1 tk só
    1 tk cukor
    1 ek olívaolaj
    1000 ml víz

    Cékla:
    2 db közepes méretű cékla
    150 g görög joghurt
    1/2 tk só

    ---------------------------

    Tejszínes medvehagymás sajtos tészta és Rántott hal


    500 g Medvehagymás tészta
    1000 g rántott alaszkai tőkehalfilé (de bármelyikkel rántott hal helyt áll)
    300 g edámi sajt (ki mire esküszik)
    só, bors ízlés szerint
    2 fej vöröshagyma
    3 gerezd fokhagyma
    500 ml 20% főzőtejszín
    szükség szerint étolaj

    ---------------------------

    Sörbundás halfilé


    800 g alaszkai tőkehalfilé
    250 g liszt
    1 db tojás
    1 csipet só
    1 csipet cukor
    Kb. 300-400 ml sör
    1 gerezd fokhagyma

    ---------------------------

    Mediterrán tepsis hal


    6 szelet alaszkai tőkehalfilé (fagyasztott)
    60 gr vaj
    1 csokor petrezselyem
    1 tk bazsalikom
    1/2 citrom leve
    200 gr paradicsom (koktél)
    só, bors ízlés szerint

    ---------------------------

    Halrudacskák


    6 db filézett alaszkai tőkehal
    ízlés szerint só
    szükség szerint liszt, tojás
    ízlés szerint zsemlemorzsa
    szükség szerint étolaj

    ---------------------------

    Tőkehal párizsi bundában baconbe tekert spárgával


    400 g alaszkai tőkehal
    100 g zöld spárga
    100 g szeletelt bacon
    só, bors ízlés szerint
    150 g szénhidrát csökkentett liszt (-50 %)
    3 db tojás (L-es)
    500 ml étolaj a sütéshez

    ---------------------------

    Zöldfűszeres tőkehalfilé


    Rántott hal:
    300 g Alaszkai tőkehalfilé
    2 db tojás
    1 ek tejföl
    100 g zsemlemorzsa
    30 g magkeverék
    100 g szénhidrát csökkentett liszt
    só, bors ízlés szerint
    1 ek citromlé
    500 ml étolaj a sütéshez

    Köret:
    80 g kuszkusz
    10 g metélőhagyma Ízlés szerint só

    Tartárszósz:
    150 ml tejföl
    2 ek majonéz
    1 tk mustár
    1 ek citromlé
    só, bors ízlés szerint

    ---------------------------

    Rántott hal sokmagvas bundában, kuszkusszal, tartárszósszal


    800-1000 g alaszkai tőkehalfilé
    ízlés szerint halfűszer
    1 tk pirospaprika
    szükség szerint liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez

    ---------------------------

    Rántott tőkehal


    800-1000 g alaszkai tőkehalfilé
    ízlés szerint halfűszer
    1 tk pirospaprika
    szükség szerint liszt, tojás, zsemlemorzsa, étolaj a sütéshez

    ---------------------------

    Pereces sült hal


    4 db alaszkai tőkehal
    1 szelet szeletelt sajt (Tilsiter)
    ízlés szerint halfűszer, bors, rozmaring, kakukkfű
    2 ek Cottage cheese
    60 g morzsává tört, gluténmentes perec/ropi
    szükség szerint Olajspray
    ízlés szerint saláta (kész), saláta öntet (kész)

    ---------------------------

    Ötfűszeres sült hal


    500 gramm alaszkai tőkehalfilé
    1 ek ötfűszerkeverék
    1 ek barna cukor
    100 ml szójaszósz
    ízlés szerint citromlé

    ---------------------------

    Rántott halfilé


    2 szelet hal (alaszkai tőkehalfilé)
    1 db tojás
    szükség szerint liszt és zsemlemorzsa (panírozáshoz)
    só, bors, fokhagymasó ízlés szerint

    ---------------------------

    Ecetes hal aszpikban, wasabival


    4 db halrudacska (alaszkai tőkehal)
    Ecetes páclé
    1 dl ecet
    2 db babérlevél
    2 db újhagyma
    10 db mustármag
    10 db színes bors
    10 db koriandermag
    Ízlés szerint só, cukor, titkos összetevő (pl.: borókabogyó, csipkebogyó, szójaszósz, fokhagyma, kacsintás)

    Aszpik
    15 g zselatin (por)
    300 ml víz
    1 ek majonéz
    10 db kapribogyó
    1/2 marék reszelt répa
    1 csipet wasabi (vizitorma)

    ---------------------------

    Halsteak


    450 gramm alaszkai tőkehal filé
    400 ml tej
    só, bors, italian fűszer mix ízlés szerint
    3-5 gerezd fokhagyma
    szükség szerint Étolaj

    ---------------------------

    Tárkonyos tőkehal leves


    500 gr alaszkai tőkehal filé
    450 gr brokkoli-karfiol mix (mirelit)
    150 gr sárgarépa
    150 gr petrezselyemgyökér
    4 gerezd fokhagyma
    2 dl kókusz tejszín (Asia)
    só, bors, majoránna, petrezselyemzöld, tárkony ízlés szerint

    ---------------------------

    Napi menüm 1 személy 4 étkezés


    10 db tojás
    150 g Csirkemell sonka
    50 g Csabai kolbász
    300 g grill zöldségkeverék
    300 g alaszkai tőkehal filé
    Teljeskiörlésű pankómorzsa
    Étolaj spray tojáshoz, zöldséghez
    Kókuszolaj a hal sütéséhez (minimális amennyi csak nagyon muszáj a sütéshez)

    ---------------------------

    Kelbimbós sajtos hal


    400 g alaszkai tőkehal filé
    200 g kelbimbó
    3 dl főzőtejszín 20%-os
    ízlés szerint Sajt
    só, bors ízlés szerint
    szükség szerint vaj

    ---------------------------

    Paradicsomos tőkehal vegyes salátával


    800 g alaszkai tőkehalfilé
    só, bors, bazsalikom, kakukkfű, majoránna ízlés szerint
    szükség szerint olívaolaj
    3 db paradicsom
    1/2 fej vöröshagyma
    5 db olívabogyó
    1 ek paradicsompüré

    Salátához:
    1 db kígyóuborka
    3 db paprika
    2 db paradicsom 2 fej lilahagyma
    1 db kukorica konzerv
    150 g olívabogyó
    200 g fetasajt
    350 ml natúr joghurt
    3 gerezd fokhagyma
    só, bors ízlés szerint
    ízlés szerint olívaolaj, kakukkfű

    ---------------------------

    Citromos tárkonyos tőkehal filé


    ízlés szerint petrezselyemzöld
    1000 g alaszkai tőkehalfilé
    ízlés szerint só, tárkony
    1 közepes fej hagyma
    2 db tojássárgája
    100 g laktózmentes vaj
    2 ek mustár
    200 ml tejszín/ növényi tejszín
    ízlés szerint citrom héja
    1/2 db citrom leve
    ízlés szerint édesítő

    ---------------------------

    Cukkinis krumplipüré gluténmentesen, rántott hallal


    1 kg alaszkai tőkehal filé
    2 db tojás
    50 ml tej
    ízlés szerint só,  fokhagymapor, pirospaprika
    250 gr rizsliszt
    250 gr gluténmentes zsemlemorzsa

    Püré :
    700 g burgonya
    1 db közepes cukkini
    200 ml habtejszín
    60 gr vaj
    só, bors, szerecsendió ízlés szerint
    szükség szerint étolaj a sütéshez

    ---------------------------

    Görög sült hal


    500 g bármilyen fehér húsú hal (alaszkai tőkehal)
    800 g burgonya
    2 db lilahagyma
    4 gerezd fokhagyma
    2 tk szárított oregánó
    3 ek olívaolaj
    só, bors ízlés szerint
    1 db citrom
    1 nagy marék koktélparadicsom
    100 g fekete olivabogyó
    100 g feta sajt
    csokor petrezselyemzöld

    ---------------------------

    Natúr tőkehalfilé batáta pürével


    1/2 kiló alaszkai tőkehalfilé

    Díszítéshez:
    ízlés szerint madársaláta, tökmagolaj, retek, citrom

    Tejszínes szósz:
    1/2 doboz (kb 100 ml) főzőtejszín
    1/2 db citrom leve
    1/2 deci alaplé
    1 tk méz
    1 csipet só

    Édes burgonyapüré:
    500 g édesburgonya
    1 ek vaj
    1 dl tej

    ---------------------------

    Tőkehalfilé- en papilotte


    3-4 db tengeri halfilé (alaszkai tőkehal)
    1 db sárgarépa felkarikázva
    1 db kisebb cékla
    2-3 ek pesto
    ízlés szerint bazsalikom, oregánó, snidling, só, kígyóuborka, póréhagyma, napraforgómag pirítva

    A díszítéshez:
    ízlés szerint saláta

    ---------------------------

    Vajban pirított hal párolt zöldséggel


    500 g alaszkai tőkehalfilé
    3 ek teavaj
    3 fej fokhagyma
    só, bors ízlés szerint

    A párolt zöldséghez:
    1 fej brokkoli
    5-6 db sárgarépa
    1 doboz kukorica (340 gramm)
    3 ek teavaj

    ---------------------------

    Halpogácsa, vajas-kapros burgonyával, currys-uborkás mártással


    A halpogácsa hozzávalói:
    4-5 db alaszkai tőkehal filé (fagyasztott)
    2 db újhagyma
    2 db tojás
    1,5 dl főzőtejszín
    3 ek liszt
    ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld,  tárkony, snidling, só, bors
    1/2 db citrom leve
    szükség szerint olaj és vaj a sütéshez

    Mártáshoz:
    3-4 db apróra vágott csemege uborka
    200 ml majonéz
    3 ek tejföl
    1 ek dijoni mustár
    1 tk curry
    ízlés szerint snidling aprítva, kapor, tárkony
    1 db répa reszelve
    1 ek citromlé
    só, bors, kapor ízlés szerint

    Körethez:
    szükség szerint vaj
    1000 g apró szemű burgonya
    ízlés szerint só

    ---------------------------

    Ecetes hal szezámos bundában


    1 kg hal (hekk, alaszkai tőkehal - ízlés szerint)
    ízlés szerint Panír (liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag)

    Léhez (1000 g hal esetében):
    800 ml víz
    só, bors, ecet, cukor, babérlevél ízlés szerint

    ---------------------------

    Édesburgonyás tőkehalfilé mustáros dresszinggel


    A halhoz
    300 g alaszkai tőkehal filé
    3 ek kókuszzsír (kókuszolaj)
    3 ek zabpehelyliszt
    1 csipet só
    1 csipet bors - színes, vagy tarka
    1 tk pirospaprika (őrölt)
    150 g édesburgonya (batáta)
    1 db tojás (nagyobb, "L"-es méretű)
    1 kiskanál fokhagymapor


    A dresszinghez
    2 ek mustár
    1 ek olívaolaj - extra szűz
    1 kiskanál fehérborecet
    1 csipet adalékmentes só
    1 csipet bors - színes, vagy tarka

    ---------------------------

    Burgonyás halkrokett


    A halkroketthez
    250 g alaszkai tőkehal filé
    300 g burgonya (megtisztított, hámozott)
    100 g trappista sajt (reszelt)
    2 ek búzaliszt (BL55)
    1 gerezd fokhagyma
    1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
    2 ek petrezselyemzöld
    1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
    1 tk só
    2 csipet fehérbors (őrölt)

    A forgatáshoz
    50 g zsemlemorzsa

    A sütéshez
    300 ml étolaj

    ---------------------------

    Rakott tőkehal "caprese"


    3 db paradicsom (nagyobb)
    3 db mozzarella sajt
    2 nagy csipet só
    bors - fekete (tört)
    600 g alaszkai tőkehal filé
    75 g pesto
    4 ek olívaolaj
    4 ek zsemlemorzsa

    ---------------------------

    Fish and chips


    A halhoz
    2 szelet alaszkai tőkehal filé

    A hal panírhoz
    100 g búzaliszt (BL55)
    200 g kukoricaliszt 1 csapott mokkáskanál gyömbér (őrölt)
    1 csapott mokkáskanál koriander - őrölt
    1 csapott mokkáskanál fokhagymapor
    1 csipet fűszerpaprika
    450 ml víz

    A burgonyához
    400 g sárga burgonya

    étolaj

    ---------------------------

    Rántott alaszkai tőkehal filé!


    3 szelet tőkehal filé
    1 db tojás
    1-2 ek liszt
    3-4 ek panír
    ízlés szerint só
    ízlés szerint kókuszzsír a sütéshez

    ---------------------------

    Sütőben sült zöldfűszeres alaszkai tőkehalfilé


    ízlés szerint Tőkehalfilé
    2 fej hagyma
    4 gerezd fokhagyma
    szükség szerint vaj
    ízlés szerint só, citromlé, bazsalikom, lestyán, kakukkfű

    ---------------------------

    Paradicsomos alaszkai tőkehalfilé penne tésztával


    600 g tőkehalfilé
    ízlés szerint hamozott paradicsom konzerv (1 doboz)
    250 g penne tészta
    só, bors, fokhagyma ízlés szerint
    1 csipet friss rozmaring

    ---------------------------

    Alaszkai tőkehal fasírt, fokhagymás édesburgonyával


    900 g kiolvasztott tőkehal
    3 gerezd fokhagyma
    1/2 db kápia paprika
    3 ek őrölt piros paprika
    3 db tojás
    3 ek olívaolaj
    2 szelet magos kenyér
    1 csokor petrezselyemzöld
    kevés oregánó
    só, bors, napraforgó, fenyőmag, tökmag ízlés szerint
    20 dkg magkeverék

    A körethez:
    1000 g édesburgonya
    ízlés szerint frissen őrölt bors
    3 gerezd fokhagyma
    kevés oregánó
    5 ek olívaolaj
    ízlés szerint só

    ---------------------------

    Füstölt sajtos hal


    800 g alaszkai tőkehal filé
    só, bors, pirospaprika ízlés szerint
    szükség szerint liszt, étolaj
    100 g füstölt sajt

    ---------------------------

Alaszkai tőkehal receptgyűjtemény - cookpad.com


Rántott hal - kemenytojas.com


Tonhalas - paradicsomos farfalle - falutur.hu


Tonhal steak sütése - rantotthuswokban.bmintbalazs.com




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain