TONHALAS-PARADICSOMOS FARFALLE
500g farfalle tészta (orsós tészta, penne tészta)
1db tonhalkonzerv
150g magozott zöld olívabogyó
4ek kapribogyó
paradicsomkonzerv
vaj
fokhagyma
hagyma
bazsalikom
őrölt rozmaring
parmezán
majoránna
oregano
Meghámozzuk a hagymákat, a vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát átpasszírozzuk. A tonhalkoznzervet, az olívabogyót és a kapribogyót leszűrjük, a tonhalat feldaraboljuk, az olivabogyókat felezzük.
Egy teflonserpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáöntjük az olívaolajat, és amikor sercegni kezd, rádobjuk a fokhagymát, majd, szinte azonnal hagymát, nehogy a fokhagyma megégjen, ésmegkeseredjen.
Amikor a hagyma üvegesre dinsztelődött, ráöntjük a sűrített paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Ha a paradicsom elfőtte savanykás ízét, beleöntjük a tonhalat,az olívabogyót és a kapribogyót, végül a reszelt parmezán felét, összekeverjük, majd lassú tűzön addig rotyogtatjuk, amíg megfő (készül) a tészta.
A tésztát kétszeres mennyiségű sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és egyenesen a mártásra öntjük.
Összeforgatjuk, és parmezánnal bőven meghintve tálaljuk.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain