Konyhai technológiák

Étel melegítés, melegentartás


Étel túlzottan borsos, csípős

Az étel túzottan borsos, csípős volt, a víz már nem használ (!), helyette enyhíti a csípősség érzését, ha valamilyen tejterméket eszel. A tej, joghurt, kefir csodát tehet... Próbálkozhatsz szénsavmentes üdítővel, kókusztejjel, sajttal, paradicsomlével.

Az ételt is "javítani" lehet! Csak űgyelni kell a semlegesítő (szer) mennyiségére... Lényeg, hogy mindig kóstolni és kóstolni kell, amig be nem áll a kívánt ízharmónia.

    - ha leves lett csípős, akkor a higítás a megoldás, amíg az összhatás a túlzott vizezéstől nem romlik. Lényeg, hogy mindig kóstolni kell az ételt (jelen esetben a levest)

    - kevés ecet, citromlé, paradicsom, ketchup, mogyoróvaj, mandulaolaj is megoldás lehet, csak közben mindig kóstolni kell, nehogy túladagolt legyen a semlegasítő

    - ha az étel engedi, akkor a tejfől vagy tejszín hozzáadása az egyik legjobb megoldás
    - megoldás lehet egy csipetnyi cukor, vagy méz (esetleg édesítőszer), ami ebben az esetben csak semlegesítő (nem pedig ízfokozó)



Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain