Rakott zöldbab
300 g darált hús
100 g rizs
500 g zöldbab
1/2 fej vöröshagyma, aprítva
100 g sajt, reszelve
3 db paradicsom, karikára szelve
ízlés szerint só, bors, kömény, zsiradék
A tepsi kikenéséhez:
szükség szerint vaj, vagy zsír, zsemlemorzsa
A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk. Érdemes már most sózni, akkor hamarabb összeesik. Mehet rá a többi fűszer is.
A húst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk. Víz hozzáadásával lefedve, nem túl nagy lángon pároljuk.
Amíg a hús párolódik, megfőzzük a rizst és a zöldbabot. Mirelit babot is használhatunk, nyilván rövidebb főzési idővel. Mindkét főzővízbe tegyünk sót, megjegyzem, az se lesz elég. Ha kész a rizs és a hús, keverjük őket össze.
Keressünk egy tepsit, jénait, akármit, vajazzuk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.
Az időközben megfőtt és leszűrt babot tegyük az aljára, majd arra a húskeveréket és így tovább. Ilyenkor derül ki, hogy kicsi vagy nagy sütőedényt választottunk. Lehet izgulni, hány szem bab jut a tetejére. A végét a karikára szelt paradicsommal és a reszelt sajttal zárjuk.
Tegyük sütőbe fél órára, 180 C fokra. Az a jó, ha rásül a sajt a tetejére. Fittebb változata, ha a darált hús csirkéből, pulykából van, és sovány sajttal készítjük.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)