Babos étel receptek

Rakott zöldbab

300 g darált hús
100 g rizs
500 g zöldbab
1/2 fej vöröshagyma, aprítva
100 g sajt, reszelve
3 db paradicsom, karikára szelve
ízlés szerint só, bors, kömény, zsiradék

A tepsi kikenéséhez:
szükség szerint vaj, vagy zsír, zsemlemorzsa

A hagymát a zsíron megfonnyasztjuk. Érdemes már most sózni, akkor hamarabb összeesik. Mehet rá a többi fűszer is.

A húst hozzátesszük, fehéredésig pirítjuk. Víz hozzáadásával lefedve, nem túl nagy lángon pároljuk. Amíg a hús párolódik, megfőzzük a rizst és a zöldbabot. Mirelit babot is használhatunk, nyilván rövidebb főzési idővel. Mindkét főzővízbe tegyünk sót, megjegyzem, az se lesz elég. Ha kész a rizs és a hús, keverjük őket össze.

Keressünk egy tepsit, jénait, akármit, vajazzuk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával.

Az időközben megfőtt és leszűrt babot tegyük az aljára, majd arra a húskeveréket és így tovább. Ilyenkor derül ki, hogy kicsi vagy nagy sütőedényt választottunk. Lehet izgulni, hány szem bab jut a tetejére. A végét a karikára szelt paradicsommal és a reszelt sajttal zárjuk.

Tegyük sütőbe fél órára, 180 C fokra. Az a jó, ha rásül a sajt a tetejére. Fittebb változata, ha a darált hús csirkéből, pulykából van, és sovány sajttal készítjük.




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain