Párolt répa köret
Párolt répa 4 adag
500 g répa (gyorsagyasztott vagy nyers)
1 ek. olaj
1 dkg. vaj
1/2-1 tk. cukor
Só
Ha nyers répából készíted a párolt répát, akkor először hámozd meg a répákat, utána vágd ízlés szerinti méretűre.
A kisebbeket hagyhatod akár egészben, vagy vághatod karikákra, de akár csíkokra is.
Ha gyorsfagyasztott répát használsz, akkor egyszerűen vedd ki a fagyasztóból.
Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál olajat.
Add hozzá a fentiek szerint előkészített répát, ízesítsd ízlésed szerint sóval, kb. 1 dkg vajjal és 1/2-1 evőkanál cukorral. Az ízesítés természetesen ízlés kérdése.
A vaj (igazi vaj, nem margarin) plusz egy dimenziót ad az ízekhez, ráadásul szép csillogó lesz tőle a párolt répa. Ez a mennyiségű cukor pedig szépen karamellizálódik, szintén plusz ízt ad a répának.
Ha idegenkedsz a cukortól, elhagyhatod, de megjegyzem, hogy 500 g répa nagyjából 20-25 g cukrot tartalmaz, ehhez képest az egy teáskanál kb. 4 gramm.
Nagy lángon, időnként megkeverve párold - illetve részben karamellizáld - a répát, amíg el nem készül. Ez kb. 8-12 perc, attól függően, hogy mennyire ressre vagy puhábbra szereted. Ha még egy kicsit meg is pirítanád, akkor hagyd a tűzön még 3-5 percig.
A párolt répa kész, azonnal tálalhatod.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain