Szárnyas
Csirkeragu

Csirkemellfilé sütve



    2 db kicsontozott, bőr nélküli csirkemellfilé
    2 ek olívaolaj
    só, bors, vaj
    1 db citrom leve

Melegíts fel egy (sütőbe is tehető) serpenyőt, a sütőt pedig melegítsd elő 150 fokra. A csirkemellről itasd fel a felesleges nedvességet, klopfolni nem kell. A filék mindkét oldalát kend meg az olívaolajjal, majd sózd, borsozd.

A tűzforró serpenyőben a csirkemell darabokat és oldalanként 3-3 percig süsd, amíg kérget nem kap. A húsforgatáshoz lehetőleg csipeszt használj.

A szép piros kérgü melleket serpenyőstől tedd be a sütőbe és 15 percig süsd.

A sütőből vedd ki a serpenyőt, és tegyél bele kb 50 g vajat. Amikor a vaj elolvadt locsold meg vele, illetve a kifacsart citromlével a filéket. 2-3 perc pihentetés után szeletelheted is az omlós, szaftos húst.

Tippek.

Só és a bors mellett bármilyen fűszert használhatsz. A serpenyőben megszórhatod a húst friss rozmaringgal, kakukkfűvel, vagy csilivel, tehetsz rá zúzott fokhagymát is.

Készíthetsz pácot is. Arra viszont figyelj, hogy a hús legalább 30-60 percet álljon a pácban.

A sült csirkemellhez bármilyen köret illik.

A roston sült húst tálhatod rizzsel, krumplival, salátával, vagy az egészségesebbnek számító kölessel, bulgurral, quinoával.




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain