Csirkemellfilé sütve
-
2 db kicsontozott, bőr nélküli csirkemellfilé
2 ek olívaolaj
só, bors, vaj
1 db citrom leve
A tűzforró serpenyőben a csirkemell darabokat és oldalanként 3-3 percig süsd, amíg kérget nem kap. A húsforgatáshoz lehetőleg csipeszt használj.
A szép piros kérgü melleket serpenyőstől tedd be a sütőbe és 15 percig süsd.
A sütőből vedd ki a serpenyőt, és tegyél bele kb 50 g vajat. Amikor a vaj elolvadt locsold meg vele, illetve a kifacsart citromlével a filéket. 2-3 perc pihentetés után szeletelheted is az omlós, szaftos húst.
Tippek.
Só és a bors mellett bármilyen fűszert használhatsz. A serpenyőben megszórhatod a húst friss rozmaringgal, kakukkfűvel, vagy csilivel, tehetsz rá zúzott fokhagymát is.
Készíthetsz pácot is. Arra viszont figyelj, hogy a hús legalább 30-60 percet álljon a pácban.
A sült csirkemellhez bármilyen köret illik.
A roston sült húst tálhatod rizzsel, krumplival, salátával, vagy az egészségesebbnek számító kölessel, bulgurral, quinoával.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain