Szárnyas
Csirkeragu

Csirkés rakott tészta



    2 db csirkemellfilé
    2 db sárgarépa
    1 db hagyma

    3 ek olaj
    400 g hámozott darabolt paradicsom
    400 ml tyúkhúsleves-alaplé
    bors
    cukor
    0,5 tk oregánó
    150 g spirál- vagy más rövid tészta
    120 g reszelt sajt

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a lekapargatott és hosszában félbevágott sárgarépákat ferdén 1/2 cm vastagra szeleteljük. A megtisztított hagymát félbe-, majd csíkokra vágjuk. A megmosott, megtörölt csirkemell filéket 3 cm-es kockákra daraboljuk és megsózzuk.

Nagy serpenyőben felhevítünk 2 ek olajat. A húsdarabokat kevergetve világosbarnára pirítjuk, majd áttesszük egy kb. 24 x 14 cm-es tűzálló tálba vagy felfújtformába.

A serpenyőben visszamaradt szaftot 1 ek olajjal együtt felforrósítjuk. Rádobjuk a répát a hagymával együtt, és 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük az alaplével, és összemelegítjük. Sóval, borssal, 1 csipet cukorral és az oregánóval fűszerezzük.

A tésztát a húshoz adjuk, és elvegyítjük. Leöntjük a paradicsomos szósszal, óvatosan összeforgatjuk, majd megszórjuk a sajttal. Végül az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 30 perc alatt.





Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain