Csirkemelles étel receptek

Óvári csirkemell



    300 g gomba
    400 g csirkemell
    4 szelet sonka
    100 g óvári sajt vagy trappista
    1 fej vöröshagyma

    Bors
    500 ml étolaj

      Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 fokra.

      A csirkemellből vágj négy szeletet, sózd és borsozd.

      A hagymát aprítsd fel.

      A gombát pucold meg és szeleteld fel.

      Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat süsd elő a csirkemell szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fognak.

      A felaprított hagymát tedd a serpenyőbe a csirkemell sütéséből visszamaradt zsírékba, ha szükséges pótold még a zsiradékot. Sózd meg, és közepes lángos párold üvegesre.

      Add a hagymához a gombát és pirítsd meg, majd sózd és borsozd.

      Reszeld le a sajtot.

      Állítsd össze az óvári csirkemellet:

      Olajozz ki vékonyan egy tepsit, és tedd bele az elősütött csirkemelleket.

      Helyezz mindegyik csirkemellre egy-egy szelet sonkát.

      A sonkára halmozd a gombát.

      Végül szórd meg reszelt sajttal.

      Tedd az óvári csirkét a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre, míg a sajt meg nem olvad és meg nem pirul.

      Az óvári szeletet nem csak csiremellből, hanem sertéskarajból vagy pulykamellből is készítheted.

Receptet a Óvári csirkemell (gombás) - kemenytojas.com
alapján készítette a falutur.hu




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain