Óvári csirkemell
-
300 g gomba
400 g csirkemell
4 szelet sonka
100 g óvári sajt vagy trappista
1 fej vöröshagyma
Só
Bors
500 ml étolaj
-
Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 fokra.
A csirkemellből vágj négy szeletet, sózd és borsozd.
A hagymát aprítsd fel.
A gombát pucold meg és szeleteld fel.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat süsd elő a csirkemell szeleteket. Nem kell teljesen készre sütni, mert a sütőben még sülni fognak.
A felaprított hagymát tedd a serpenyőbe a csirkemell sütéséből visszamaradt zsírékba, ha szükséges pótold még a zsiradékot. Sózd meg, és közepes lángos párold üvegesre.
Add a hagymához a gombát és pirítsd meg, majd sózd és borsozd.
Reszeld le a sajtot.
Állítsd össze az óvári csirkemellet:
Olajozz ki vékonyan egy tepsit, és tedd bele az elősütött csirkemelleket.
Helyezz mindegyik csirkemellre egy-egy szelet sonkát.
A sonkára halmozd a gombát.
Végül szórd meg reszelt sajttal.
Tedd az óvári csirkét a 180 fokra előmelegített sütőbe 10-15 percre, míg a sajt meg nem olvad és meg nem pirul.
Az óvári szeletet nem csak csiremellből, hanem sertéskarajból vagy pulykamellből is készítheted.
alapján készítette a falutur.hu
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain