Mustáros-zöldséges csirkemelltorta
-
150 g laktózmentes reszelt sajt
200 g szeletelt bacon
1000 g filézett csirkemell
1-2 db répa
1-2 db cukkini
3 ek laktózmentes tejföl
3 db tojás
3 ek rizsliszt
3 ek mustár 1 csokor petrezselyemzöld
1 mk fokhagymapor
1-2 db gluténmentes zsemle (vagy kenyér)
ízlés szerint só, bors
1 mk majoránna (kakukkfű vagy más kedvenc fűszerünk)
A forma kikenéséhez:
2-3 ek zsír
3-4 ek gm zsemlemorzsa
Hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, a felkockázott zsemléket. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a majoránnát is!
Egy (kb. 26 cm-es) kapcsos tortaforma alját és oldalát kizsírozzuk, behintjük a zsemlemorzsával. Kirakjuk a bacon csíkokkal, úgy hogy az túl lógjon a sütőforma szélén. Beleöntjük a húsos-zöldséges masszát, elsimítjuk, ráhajtjuk a bacon lelógó végeit.
A formát papírral bélelt tepsibe állítjuk, hogy a sülés közben kicsurgó szaftot felfogja.
Előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, míg a tetején enyhén megpirul a bacon.(kb. 50 perc). Ekkor kivesszük a sütőből, a forma szélénél körbevágjuk, lehúzzuk róla a karikát és egy megfelelő nagyságú lapostányér (pizzás tanyér!) segítségével átfordítjuk, hogy most már az alja legyen felül. Visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük!
Ha kész, tálra tesszük, 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük, mint egy tortát. Krumplipürével vagy salátával kínáljuk!
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain