Szárnyas
Csirkeragu

Mozzarellás csirkemell



    750 g csirkemell filé
    2 db mozarella golyó (250 g)
    2 db paradicsom
    1 ek. (olíva)olaj
    2 gerezd fokhagyma
    Só, Bors
    1,5 tk. szárított oregánó
    Egy csipet szerecsendió

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.

Készíts elő minden hozzávalót. Szeleteld fel a kicsontozott csirkemellet, a mozzarella sajtot és a paradicsomot. A fokhagymát egy kicsit nyomd szét (elég egy kés lapjával finoman ráütni.) A mozzarellának jót tesz, ha hagyod előtte lecsöpögni, akár 1-2 órát, vagy ha kicsit kinyomkodod. A receptben a levére nem igazán van szükség.

Fűszerezd a csirkemell szeleteket sóval, borssal, oregánóval és szerecsendióval. A csirkemell, mint minden hús jó sok sót és fűszert felvesz. Ízesítsd ízlésed szerint, de az is igaz, hogy utólag még mindig tudod sózni, elvenni belőle nem. A szerecsendióból épphogy csak egy leheletnyi kell rá.

Egy serpenyőt forrósíts fel. Öntsd bele az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát és tedd bele a csirkemelleket. Pirítsd meg mindkét oldalukon 2-2 percig. A csirkemell a sütőben fog elkészülni. Itt még nem cél, hogy megsüljön, csak kapjon egy kis színt a külseje. Természetesen olívaolaj helyett hagyományos étolajat is használhatsz.

Tedd át az elősütött csirkemell szeleteket egy tepsibe.

Helyezz 1-2 mozzarella szeletet mérettől függően mindegyik szelet húsra.

Szórd meg a sajtot oregánóval.

Tegyél 1-2 szelet paradicsomot a húsokra, mérettől függően.

Szórd meg ezt is oregánóval.

Tedd be a tepsit a sütőbe, nem kell lefedni.

Süsd 10-12 percig, a hússzeletek vastagságától függően. Ha van grill a sütődben, akkor az utolsó 2-3 percben kapcsold rá, de ha nincs, akkor is nagyon finom lesz.

Tálald frissen, melegen, ízlés szerinti körettel.

Párolt répa 4 adag

500 g répa (gyorsagyasztott vagy nyers)
1 ek. olaj
1 dkg. vaj
1/2-1 tk. cukor

Ha nyers répából készíted a párolt répát, akkor először hámozd meg a répákat, utána vágd ízlés szerinti méretűre. Ha nyers répából készíted a párolt répát, akkor először hámozd meg a répákat, utána vágd ízlés szerinti méretűre. Itt a képen (gyorsfagyasztott) karikákra vágott répát látsz, de a kisebbeket hagyhatod akár egészben, vagy vághatod karikákra, de akár csíkokra is.

Ha gyorsfagyasztott répát használsz, akkor egyszerűen vedd ki a fagyasztóból.

Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál olajat.

Add hozzá a fentiek szerint előkészített répát, ízesítsd ízlésed szerint sóval, kb. 1 dkg vajjal és 1/2-1 evőkanál cukorral. Az ízesítés természetesen ízlés kérdése. A vaj (igazi vaj, nem margarin) plusz egy dimenziót ad az ízekhez, ráadásul szép csillogó lesz tőle a párolt répa. Ez a mennyiségű cukor pedig szépen karamellizálódik, szintén plusz ízt ad a répának. Ha idegenkedsz a cukortól, elhagyhatod, de megjegyzem, hogy 500 g répa nagyjából 20-25 g cukrot tartalmaz, ehhez képest az egy teáskanál kb. 4 gramm.

Nagy lángon, időnként megkeverve párold - illetve részben karamellizáld - a répát, amíg el nem készül. Ez kb. 8-12 perc, attól függően, hogy mennyire ressre vagy puhábbra szereted. Ha még egy kicsit meg is pirítanád, akkor hagyd a tűzön még 3-5 percig.

A párolt répa kész, azonnal tálalhatod.

Mozzarellás csirkemell 4 adag alapján falutur.hu



Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain