Csirkemelles étel receptek

Duplasajtos-gombás csirkemell



    4 db csirkemellfilé
    200 g csiperke gomba
    1 csomag mozzarella
    100 g trapista sajt
    só, bors, olaj
    1 fej vöröshagyma
    1 tk vaj
    1/2 csokor petrezselyemzöld
    1 ek rozsliszt
    1 tk fűszerpaprika
    1 db paradicsom

A húst megmossuk és szárazra töröljük. Hosszában kettévágjuk. Kiklopfoljuk és megsózzuk.

Az olajon megdinszteljük a hagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, és amikor már üveges, rátesszük az apróra vágott gombát. Nagy lángon forraljuk, hogy a víz elforrjon (kb. 5 percig). Hozzáadjuk a vajat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és állandó kevergetés mellett pár percig pirítjuk, majd félretesszük.

A lisztet összekeverjük a paprikával, és beleforgatjuk a húst. Egy teflonserpenyőben olajat hevítünk, és közepes lángon oldalanként kb. 1-1 perc alatt megsütjük a húst, majd áttesszük egy olajjal kikent, tűzálló tálba.

Az elősütött szeletekre rátesszük a gombát és a mozzarellaszeleteket, meglocsoljuk a gombás szafttal, ráteszünk 1-2 szelet paradicsomot, és meghintjük a lereszelt sajttal. Díszítésként tehetünk rá petrezselyemzöldet.

Letakarjuk alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát, és úgy sütjük.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain