Egészben sült bőrös-csontos csirkemell
-
A csirkéhez
1 bőrös, csontos csirkemell
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál szárított kakukkfű
só, bors
A körethez
500 g parázsburgonya
2 sárgarépa
2 zellerszár (szárzeller)
1 fehérrépa (petrzselyem) 1 evőkanál citromlé
0.5 csokor petrezselyemzöld só, bors
olívaolaj
-
A csirkemellet vágd ketté, de a csontját és a bőrét ne távolítsd el. Sózd be. Az olívaolajat keverd össze a pirospaprikával, a szárított kakukkfűvel és a borssal, forgasd meg ebben a pácban a húst, és letakarva hagyd pihenni a hűtőben legalább egy órát.
A krumplit hámozd meg, és ha szükséges, vágd közepes méretű darabokra. A kétféle répát pucold meg, és vágd hasábokra. A zellerszárat mosd meg. Oszd el a zöldségeket és a krumplit egy magas falú tepsi aljában, szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, aprított petrezselyemmel, majd locsold meg citromlével és olívaolajjal.
Egy serpenyőben hevíts olajat, nagy lángon két-két perc alatt piríts kérget a csirkemell mindkét oldalára, majd helyezd a zöldségek tetejére.
Takard le a tepsit alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe addig, amíg a hús omlósra, a bőre ropogósra sül. Ennyi idő alatt a zöldségek is megpuhulnak.
A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd egy kicsit pirulni az egészet.
Tipp! Ne mindig csak filézett csirkemellet vásárolj! A csontos, bőrös darabokból is nagyszerű étel készíthető, például, ha édes mázzal kened meg sütés előtt.
Mézes máz 4 darab bőrös csirkemellhez
-
10 dkg vaj
4 ek méz
ízlés szerint só, bors
-
A vajat olvasszuk fel, keverjük el a mézzel, ízlés szerint sóval, borssal ízesítsük.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain