Besamelben sült, zöldséges-húsos rakott krumpli
-
1,5 db csirkemell
1500 g krumpli
500 g vegyes zöldség: borsó, zöldbab, sárgarépa
1000 ml tej
50 g vaj
1 ek olíva étolaj
3 ek liszt
ízlés szerint só, bors ízlés szerint fűszerek 20 dkg sajt
A megpucolt krumplit ujjnyi vastagra vágom, sózom, borsozom, meglocsolom besamellel. Rá a zöldség, a hús, végül a maradék krumpli. Azt megint sózom, borsozom és a maradék besamelt ráöntöm.
Előmelegített sütőben 180 C fokon összesütöm 30 perc alatt. A sajtot az utolsó 10 percben teszem rá.
--------------------------------------
-
Besamel mártás
-
2 ek vaj
2 ek liszt
500 ml tej
só, bors, szerecsendió
A vajat felforrósítjuk. Belekeverjük a lisztet és nagyon lassú tűzön pirítjuk. Amikor már habzik, hozzáadjuk a felforrósított tejet is, és gyorsan elkeverjük. 2 percig forraljuk.
Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain