Csirkemelles étel receptek

Ananászos csirkemell 3 adag



    600 g csirkemell filé
    400 g megtisztított, felkockázott natúr ananász
    200 ml félédes fehérbor
    4 ek olaj
    1 citrom leve és reszelt héja
    2 ek pálmacukor
    2 ek worcestershire-szósz
    2 ek édes chiliszósz
    1 marék liszt

    bors
    200 ml csirke alaplé vagy zöldség alaplé

      A csirkemellet ceruzányi csíkokra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és kevés lisztben megforgatjuk.

      2 ek olajat felforrósítunk a wokba, rádobjuk a felaprított ananászt. Rámorzsoljuk a pálmacukrot (vagy barna cukrot), és néhány percig együtt pirítjuk őket, míg a cukor karamellizálódik. Ekkor rátekerjük a citrom levét, ráreszeljük a héját, hozzáadjuk az édes chiliszószt, és felforraljuk vele az ananászt, majd ezután félretesszük egy tálba.

      Újabb 2 ek olajat forrósítunk fel, amibe a lisztezett húst tesszük, és erős tűzön átsütjük minden oldalát, míg el nem kezd pirulni. Ekkor felöntjük a borral. Ha felforrt, néhány percig fedő nélkül forraljuk, hogy elpárologjon az alkohol tartalma, majd hozzáadjuk a csirke alaplét és az ananászt, lefedve 8-10 perc alatt puhára pároljuk.

      Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.







Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain