Ananászos csirkemell 3 adag
-
600 g csirkemell filé
400 g megtisztított, felkockázott natúr ananász
200 ml félédes fehérbor
4 ek olaj
1 citrom leve és reszelt héja
2 ek pálmacukor
2 ek worcestershire-szósz
2 ek édes chiliszósz
1 marék liszt
só
bors
200 ml csirke alaplé vagy zöldség alaplé
-
A csirkemellet ceruzányi csíkokra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és kevés lisztben megforgatjuk.
2 ek olajat felforrósítunk a wokba, rádobjuk a felaprított ananászt. Rámorzsoljuk a pálmacukrot (vagy barna cukrot), és néhány percig együtt pirítjuk őket, míg a cukor karamellizálódik. Ekkor rátekerjük a citrom levét, ráreszeljük a héját, hozzáadjuk az édes chiliszószt, és felforraljuk vele az ananászt, majd ezután félretesszük egy tálba.
Újabb 2 ek olajat forrósítunk fel, amibe a lisztezett húst tesszük, és erős tűzön átsütjük minden oldalát, míg el nem kezd pirulni. Ekkor felöntjük a borral. Ha felforrt, néhány percig fedő nélkül forraljuk, hogy elpárologjon az alkohol tartalma, majd hozzáadjuk a csirke alaplét és az ananászt, lefedve 8-10 perc alatt puhára pároljuk.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain