Ananászos - gombás csirkemell csőben sült 4 adag
A szerecsendió, az ananász és a szójaszósz nagyon jól összeillik...
-
500 g csirkemell filé
400 g gombakonzerv
340 g ananászkonzerv
3 gerezd fokhagyma
150 g trappista sajt (reszelt)
400 ml tej
2 evőkanál finomliszt
ételízesítő, bors ízlés szerint
3 csepp szójaszósz (ízlés szerint)
szerecsendió ízlés szerint
2 teáskanál zsemlemorzsa
2 ek napraforgó olaj
-
A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.
Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.
A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény
Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.
Trappista sajtot reszelünk a tetejére.
1 ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.
Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain