Csirkemelles étel receptek

Ananászos - gombás csirkemell csőben sült 4 adag


A szerecsendió, az ananász és a szójaszósz nagyon jól összeillik...

    500 g csirkemell filé
    400 g gombakonzerv
    340 g ananászkonzerv
    3 gerezd fokhagyma
    150 g trappista sajt (reszelt)
    400 ml tej
    2 evőkanál finomliszt
    ételízesítő, bors ízlés szerint
    3 csepp szójaszósz (ízlés szerint)
    szerecsendió ízlés szerint
    2 teáskanál zsemlemorzsa
    2 ek napraforgó olaj

      A csirkemellet csíkokra vágjuk, az ananászt kockázzuk.

      Kevés olajon a csíkozott csirkemellet fehéredésig átpirítjuk a fokhagymával. Ételízesítővel, borssal ízesítjük. Ha megpirult, tányérra szedjük és félretesszük.

      A visszamaradt olajon a gombát és az ananászt pároljuk néhány percig, ízlés szerint ízesítve, szerecsendióval megszórva, kevés szójaszószt is csepegtetünk rá. Addig pároljuk, hogy még egy kevés lé maradjon alatta, így nem lesz száraz a végeredmény

      Visszatesszük a husit az ananászos gombához, de épp annyira, hogy összeforgatjuk, majd az egészet sütőtálban elterítjük.

      Trappista sajtot reszelünk a tetejére.

      1 ek olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tejet, kevés ételízesítőt, borsot, és szerecsendiót. Az egészet folyamatosan kevergetve jól átfőzzük, míg sűrűsödik. Ha kész, a sajt tetején elterítjük.

      Megszórjuk zsemlemorzsával, és mehet a sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.







Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain