Szárnyas
Csirkemáj

Csirkemáj zöldséges bulgurral



    A májhoz:
    150 g bacon
    1 fej vöröshagyma
    100 g kolbász
    500 g csirkemáj
    1 db paprika
    1 db paradicsom
    köménymag (őrölt), bors

    A zöldséges bulgurhoz:
    1 pohár bulgur
    olíva olaj
    1 szál sárgarépa
    1 szál petrezselyemgyökér
    100 g zeller
    100 g zöldborsó (vagy zöldbab)
    só, bors
    2 csokor friss petrezselyemzöld


A bacont lepirítjuk, rádobjuk a kockára vágott vöröshagymát, majd a karikára vágott gyulai kolbászt. Kicsit lesütjük, ügyelve, hogy a kolbász ne égjen meg, majd a félbevágott csirkemájat, a szeletelt paprikát és paradicsomot is hozzátesszük, végül beleszórjuk a köménymagot és a borsot.

Összeforraljuk. Vigyázzunk, a máj maradjon puha, ne főzzük túl! A végén, ha kell, sózzuk, de a bacon sótartalma is elég lehet.

A bulgurt lepirítjuk az olívaolaj on, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, beletesszük az ízlés szerint kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, esetleg borsót, zöldbabot.

Sózzuk, borsozzuk, felforralva kis ideig főzzük, majd ha félpuha, beletesszük a petrezselyem zöldjét apróra vágva. A tűzről levéve, lefedve hagyjuk párolódni. Kovászos uborkával fogyaszthatjuk.




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain