Csirkemáj zöldséges bulgurral
-
A májhoz:
150 g bacon
1 fej vöröshagyma
100 g kolbász
500 g csirkemáj
1 db paprika
1 db paradicsom
köménymag (őrölt), bors
A zöldséges bulgurhoz:
1 pohár bulgur
olíva olaj
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
100 g zeller
100 g zöldborsó (vagy zöldbab)
só, bors
2 csokor friss petrezselyemzöld
Összeforraljuk. Vigyázzunk, a máj maradjon puha, ne főzzük túl! A végén, ha kell, sózzuk, de a bacon sótartalma is elég lehet.
A bulgurt lepirítjuk az olívaolaj on, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntjük, beletesszük az ízlés szerint kockára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, esetleg borsót, zöldbabot.
Sózzuk, borsozzuk, felforralva kis ideig főzzük, majd ha félpuha, beletesszük a petrezselyem zöldjét apróra vágva. A tűzről levéve, lefedve hagyjuk párolódni. Kovászos uborkával fogyaszthatjuk.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain