Szárnyas
Csirkemáj

Tejszínes csirkemáj



    250 g Farfalle tészta (orsó tészta)
    4-5 db csirkemáj
    4-5 szelet bacon
    1 db lila hagyma
    200 g főznivaló kukorica (lehet konzerv is)
    só (ízlés szerint)
    1 tk ételízesítő
    2 csipetnyi őrölt fehér bors
    1 késhegynyi szerecsendió
    1 kk majoránna
    200 ml főzőtejszín
    100 g sajt
    50 g vaj


Májat vágjuk fel nagyobb darabokra. A hagymát vágjuk fel apróra. A bacont szintén vágjuk fel kisebb kockákra. A kukoricát enyhén sós vízben pár percig főzzük, majd hűtsük ki, és egy éles késsel vágjuk le a szemeket a csőről. (Amennyiben konzerv kukoricát használunk, szűrjük és alaposan csepegtessük le.)

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott bacont, süssük pár percig, hogy egy kis színt kapjon, majd adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és keverjük alaposan össze. Pár perc párolás után adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel a tejszínnel, majd majd néha megkeverve főzzük pár percig, hogy a máj kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és hideg vízben öblítsük le. Ezután egy edényben hevítsünk két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, szórjuk meg egy csipet sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor szedjük tányérra a tésztát, kanalazzuk rá a csirkemájas ragut, szórjuk meg reszelt sajttal






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain