Tejszínes csirkemáj
-
250 g Farfalle tészta (orsó tészta)
4-5 db csirkemáj
4-5 szelet bacon
1 db lila hagyma
200 g főznivaló kukorica (lehet konzerv is)
só (ízlés szerint)
1 tk ételízesítő
2 csipetnyi őrölt fehér bors
1 késhegynyi szerecsendió
1 kk majoránna
200 ml főzőtejszín
100 g sajt
50 g vaj
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a felkockázott bacont, süssük pár percig, hogy egy kis színt kapjon, majd adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és keverjük alaposan össze. Pár perc párolás után adjuk hozzá a kukoricát, öntsük fel a tejszínnel, majd majd néha megkeverve főzzük pár percig, hogy a máj kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön.
Közben enyhén sós vízben főzzük ki a tésztát, majd szűrjük és hideg vízben öblítsük le. Ezután egy edényben hevítsünk két evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát, szórjuk meg egy csipet sóval, keverjük alaposan össze, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor szedjük tányérra a tésztát, kanalazzuk rá a csirkemájas ragut, szórjuk meg reszelt sajttal
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain