Csirkemájpörkölt tarhonyával
-
600 g csirkemáj
3 ek olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek édes-nemes paprika
80 g paradicsompüré
só, bors, szárított majoránna
2 db tv paprika
A körethez:
300 g tarhonya
3 ek olaj
só
A tálaláshoz:
tejföl
édes-nemes paprika
petrezselyemzöld
Ezután hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd a visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, meghintjük egy kevés borssal, valamint szárított majoránnával, és kissé lepirítjuk.
A májhoz keverjük a kimagozott, felkockázott paprikát, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk. Végül megsózzuk a pörköltet.
A körethez aranybarnára pirítjuk a tarhonyát a felforrósított olaj on. Azután felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben megsózzuk.
A tarhonyát 4 db mélytányérban elosztjuk, és rákanalazzuk a pörköltet. Egy kevés tejföllel meglocsolva, továbbá némi pirospaprikával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain