Szárnyas
Csirkemáj

Csirkemájpörkölt tarhonyával



    600 g csirkemáj
    3 ek olaj
    2 fej vöröshagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 ek édes-nemes paprika
    80 g paradicsompüré
    só, bors, szárított majoránna
    2 db tv paprika

    A körethez:
    300 g tarhonya
    3 ek olaj


    A tálaláshoz:
    tejföl
    édes-nemes paprika
    petrezselyemzöld


Az olaj at felhevítjük, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát.

Ezután hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, majd a visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a megtisztított, lehártyázott, felkockázott májat, meghintjük egy kevés borssal, valamint szárított majoránnával, és kissé lepirítjuk.

A májhoz keverjük a kimagozott, felkockázott paprikát, felöntjük 1,5-2 dl vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha szükséges, az elpárolgott folyadékot egy kevés vízzel pótoljuk. Végül megsózzuk a pörköltet.

A körethez aranybarnára pirítjuk a tarhonyát a felforrósított olaj on. Azután felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, és közepes lángon puhára főzzük. Közben megsózzuk.

A tarhonyát 4 db mélytányérban elosztjuk, és rákanalazzuk a pörköltet. Egy kevés tejföllel meglocsolva, továbbá némi pirospaprikával és felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain