Szárnyas
Csirkemáj

Tejfölös csirkemájpaprikás 5 adag



    1000 g csirkemáj
    3 nagy db vöröshagyma
    3 nagy db paradicsom
    1 db tv paprika (vastag húsú)
    4 ek sertészsír
    3 teáskanál fűszerpaprika
    0.5 kávéskanál fekete bors
    7 kávéskanál ételízesítő
    350 ml víz
    300 g tejföl (2 db kis dobozos,20 %-os)
    150 g tejföl (a tálaláshoz)
    500 g tészta (rövid cső, de ízlés szerint)


Először megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A paradicsomot, paprikát egy tálkába kicsi darabokra felaprítjuk.

Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, s egyenesen erre aprítjuk a hagymát. Nemcsak üvegesre pároljuk, hanem kissé barnára sütjük.

Ha megpirult a hagyma, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, majd ráöntjük a paradicsomot, paprikát, beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk, felöntjük a vízzel, s fedő alatt pároljuk, hogy a zöldségek szétfőjenek (ha aprócska darabok lesznek benne, nem baj, úgy a jó, s a paradicsomnak a héját nem húztam le), körülbelül 30-35 percig. Időnként átkavarjuk.

Ezalatt a májat megtisztítjuk, megmossuk, a tésztát - mindenki ízlésének megfelelően - kifőzzük, most rövid cső volt a soros! :)

Ha már jónak ítéljük meg az alapot, hozzáöntjük a májat, elkavarjuk, tovább főzzük együtt, körülbelül 20 perc alatt megpuhul. Azután beleöntjük a tejfölöket, jól elkavarjuk, s még 5-10 percig rotyogtatjuk együtt őket. Ha kész, elzárjuk a hőt, állni hagyjuk egy keveset.

Én a pörköltekhez sosem használok lisztet, a hagyma és a többi zöldségféléktől finom, sűrű szaftja lesz!





Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain