Tejfölös csirkemájpaprikás 5 adag
-
1000 g csirkemáj
3 nagy db vöröshagyma
3 nagy db paradicsom
1 db tv paprika (vastag húsú)
4 ek sertészsír
3 teáskanál fűszerpaprika
0.5 kávéskanál fekete bors
7 kávéskanál ételízesítő
350 ml víz
300 g tejföl (2 db kis dobozos,20 %-os)
150 g tejföl (a tálaláshoz)
500 g tészta (rövid cső, de ízlés szerint)
Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, s egyenesen erre aprítjuk a hagymát. Nemcsak üvegesre pároljuk, hanem kissé barnára sütjük.
Ha megpirult a hagyma, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, összekavarjuk, majd ráöntjük a paradicsomot, paprikát, beleszórjuk a fűszereket, elkavarjuk, felöntjük a vízzel, s fedő alatt pároljuk, hogy a zöldségek szétfőjenek (ha aprócska darabok lesznek benne, nem baj, úgy a jó, s a paradicsomnak a héját nem húztam le), körülbelül 30-35 percig. Időnként átkavarjuk.
Ezalatt a májat megtisztítjuk, megmossuk, a tésztát - mindenki ízlésének megfelelően - kifőzzük, most rövid cső volt a soros! :)
Ha már jónak ítéljük meg az alapot, hozzáöntjük a májat, elkavarjuk, tovább főzzük együtt, körülbelül 20 perc alatt megpuhul. Azután beleöntjük a tejfölöket, jól elkavarjuk, s még 5-10 percig rotyogtatjuk együtt őket. Ha kész, elzárjuk a hőt, állni hagyjuk egy keveset.
Én a pörköltekhez sosem használok lisztet, a hagyma és a többi zöldségféléktől finom, sűrű szaftja lesz!
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain