Szárnyas
Csirkemáj

Mustáros-tejszínes csirkemáj



    500 g csirkemáj
    1 fej hagyma
    1 db csemege uborka
    3 ek olaj
    100 ml főzőtejszín
    3 ek mustár
    100 ml tejföl
    1 mokkáskanál pirospaprika
    1 tk házi paprikakrém
    bors

    A körethez:
    1 bögre rizs
    2 bögre húsleves
    2 ek étolaj


A hagymát apróra vágjuk, az uborkát keskeny darabokra aprítjuk. A hagymát az étolaj on megpirítjuk, hozzáadjuk a májat. Erős tűzön fehéredésig sütjük. Rátesszük a paprikakrémet, a borsot és a piros paprikát.

A tejszínt a tejföllel, a mustárral és 1 dl vízzel simára keverjük, és ráöntjük a májra. Az uborkát is hozzáadjuk. Fedő alatt, lassú tűznél 10 percet főzzük.

A rizst alaposan megmossuk. A felhevített olajon kicsit megpirítjuk, majd a húsleves levével felöntjük, és fedő alatt, lassú tűzön főzzük. Amikor majdnem teljesen elfőtt a leve, 200 fokra melegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük. Itt szépen megduzzadnak a rizs szemek.




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain