A megtisztítás után a májat is minimum félbe, de volt amit három részre vágtam, és a szívet is feleztem. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteltem és gazdagon borsoztam. Hozzádobtam a félszíveket is, valamint két gerezd lereszelt fokhagymát. Kb. 4 percig magas hőfokon pirítottam, majd hozzáöntöttem fél deci vizet és fedő alatt pároltam további 4 percig, néha megkeverve, valamint a hőfokból kicsit visszavéve. A máj hozzáadása után ismét borsoztam egyet, majd néhány percnyi kevergetés után jöhetett az 1-1 deci tejföl és tejszín, valamint 3 evőkanál mustár. Jól elkevertem, és a korábban már vékony csíkokra vágott két csemegeuborka is csatlakozott a fazékban található alapanyagokhoz, egy bőséges majoranna szórást követően pedig fedő alatt folytattam a főzést, időnként megkeverve az ügyet. Én még egy fél deci vizet is öntöttem hozzá, de ez teljesen helyzet/ízlésfüggő, nekem így lett pont optimálisan krémes (se nem túl sűrű se nem híg) az egész. Kb. 10 perc után kóstoltam először, tökéletesen puhára főtt minden. Mindezzel párhuzamosan elkészült az egy bögrényi rizs is, ami elegendő köret volt a májhoz. Igazán különleges ízvilágú, lágy, krémes finomság készült, ajánlott azoknak is, akik esetleg nem igazán lennének oda a szokásos pirított májért. Lett egy pici édeskés beütése az egésznek, ami nekem nagyon tetszett, de azért tálaláskor egy picit megsóztam, az én ízvilágomnak így lett a legtökéletesebb az egész.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Nagy Szálláskatalógus a Facén
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain