Szárnyas
Csirkemáj

Csirkemáj jénaiban sütve 5 adag



    150 g szeletelt füstölt szalonna
    8 db közepes burgonya
    500 g csirkemáj
    1 ek majoranna
    4 db zöldhagyma
    4 gerezd fokhagyma
    10 db közepes gomba
    1 db zöldpaprika
    2 db paradicsom
    150 g reszelt trappista sajt
    1 ek ételízesítő
    őrölt bors, só ízlés szerint

A római tálat legajább egy fél órára vízbe áztatjuk.

Az alját kirakjuk a szalonnaszeletekkel, kicsit az oldalára is jusson.

A krumpli felét ráosztjuk, megszórjuk ételízesítővel, borssal, pici sóval. A zöldhagymát felkarikázzuk, felét rászórjuk. 2 gerezd fokhagymát reszelünk rá.

A lecsepegtetett csirkemájat összekeverjük a majorannával, a fokhagyma tetejére rendezzük. A krumpli másik felével betakarjuk. Ismét ételízesítő, bors, kevés só.

A gombát nyolcadokba vágva rádobjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, csíkokra szeljük, ráosztjuk. Ugyanezt tesszük a hámozott paradicsommal.

Rátesszük az edény tetejét, és előmelegített sütőbe toljuk 50 percre (nem kell alá sem víz, sem zsiradék, a füst. szalonna és az újkrumpli ezt megoldja.)

Levesszük a tetőt, rászórjuk a reszelt sajtot, és 10 perc alatt a tetejét pirosra sütjük.




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain