Szárnyas
Csirkeragu

Tejszínes-zöldborsós csirkeragu



    1 db konyhakész csirke (1200 g)
    6 db friss babérlevél
    2 szem borókabogyó
    1 szem szegfűszeg
    5 szem egész bors

    1 csomag leveszöldség
    3 ek vaj
    2 ek liszt
    100 ml fehérbor
    150 ml tejszín
    150 g zöldborsó (fagyasztott)
    150 g spárgacsúcs (fagyasztott, elhagyható)
    bors
    1/2 db citrom
    petrezselyemzöld a díszítéshez

A megmosott csirkét leveses fazékba tesszük a babérlevéllel, a borókabogyóval, a szegfűszeggel, a szemes borssal és 1/2 tk sóval együtt. Annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Közben a leveszöldséget megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Forrás után a tüzet mérsékeljük, és a főzőlé tetej éről habszedő kanállal eltávolítjuk a habot. A leveszöldséget a fazékba tesszük, és a csirkével együtt puhára főzzük kb. 1 óra alatt. Közben a habot időről időre leszedjük.

A csirkét kivesszük a fazékból, és hűlni hagyjuk. A főzőléből kimérünk 2,5 dl-t. A csirke húsát leválasztjuk a csontokról és falatnyi darabokra vágjuk.

A vajat gyenge tűzön felolvasztjuk, és világosra pirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük kb. 1/2 dl fehérborral, és habverővel simára keverjük. Folytonos keverés közben egymás után hozzáadjuk a maradék bort, a kimért főzőlét és a tejszínt. Beleforgatjuk a zöldborsót, valamint a spárgát, és kb. 5 percig forraljuk.

A húst felmelegítjük a zöldséges szószban, és sóval, borssal, valamint frissen facsart citromlével ízesítjük. Frissen tépett petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.






Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain