Hús, húsos ételek, receptek
Pulyka

Brassói aprópecsenye pulykamellből 4 adag


1000 g Pulykamell
1 db (nagyobb) Vöröshagyma
10 gerezd Fokhagyma
3 evőkanál Olivaolaj
1 csipet Só
1 csipet Fekete bors
1 csapott teáskanál Piros paprika

Kalóriatábla 100 gramm elkészített ételre vetítve:

  Energia
kcal
Fehérje
gramm
Zsír
gramm
Szénhidrát
gramm
  123 kcal 20.6g 3.0g 2.1g


Kalóriatábla 1 adag elkészített ételre vetítve:

  Energia
kcal
Fehérje
gramm
Zsír
gramm
Szénhidrát
gramm
  373 kcal 62,5 g 9,1 g 6,4 g


A hagymát apróra vágom, a húst felszeletelem, majd ujjnyi vastag csíkokra vágom, aztán kockákra.

Egy edény teszem az olajat, amibe beledobom a hagymát. Sózom, és addig pirítom, míg üveges nem lesz.

Hozzáadom a húst, amit kifehéredésig pirítok, majd visszaveszem alatta a tűzhelyet közepes hőfokra.

Megvárom míg a hús leved enged, sózom, borsozom, belereszelem a fokhagyma felét. Aztán felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje és fedő alatt 20 percig párolom.

A húsról leveszem a fedőt, felkapcsolom magasabb fokozatra, és sűrű kevergetés közben elforralom a levét (zsírjára sütöm).

Kicsit félrehúzom, megszórom egy csapott kávéskanálnyi pirospaprikával, várok míg a zsírján kioldódnak az ízek és színek, majd belereszelem a fokhagyma másik felét is.

Pár pillanatig még pirítom-kevergetem, vigyázva, hogy a paprika ne égjen meg mert akkor keserű lesz. Megkóstolom és ha kell, még sózom vagy borsozom.

További részletek - kaloriaguru.hu

Mégtöbb recept pulykahúsból







Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain