Húsos étel receptek, sertéskaraj

Rántott, bundázott karaj


Rántotthús - Buday séf

1. vékony szelet húsók sózva

2. az elegy jól összekeverve: bazsalikom - fokhagyma - só - joghurt

3. hús mártva

4. morzsolt kukoricapelybe forgatva

5. olajozott sütőpapíron kis olajjal meglocsolva 15 perc sütés 180 fokon

Javasolt köret 7-8 mm-es karfiol szeletek borsozva, sütve. spenóttal díszítve

---------------------------------
Rántotthús sütőben

8 szelet sertés hús (karaj, tarja)
5 dkg reszelt sajt
3 db tojás
liszt
10 dkg zsemlemorzsa

4-6 ek olaj

A hússzeleteket klopfoljuk ki, majd ízlés szerint sózzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.

A sajtot reszeljük le, majd hagyjuk egy kicsit száradni. Ezután keverjük össze a zsemlemorzsával.

A tojásokat üssük fel egy tányérba, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, és villával verjük alaposan fel.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg két-három evőkanál olajjal.

Ezután panírozzuk be a húst. Először forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a sajttal összekevert zsemlemorzsába.

Ezután helyezzük egymásmellé az előzőleg olajjal meglocsolt sütőpapírra, majd locsoljuk meg a maradék olajjal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig, hogy szép aranybarnára süljenek a hússzeletek. Sütés közben nem kell átfordítani a húst, mert így is szépen megsül mindkét oldala.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, vagy egy finom salátával kínáljuk.

---------------------------------





Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain