Lecsós karaj
40 dkg sertés rövidkaraj
1 közepes db vöröshagyma
2 közepes db paprika
2 közepes db paradicsom
1 ek fűszerpaprika
3 dl víz
só, bors ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
A hússzeleteket sózzuk-borsozzuk, majd körbesütjük őket, és félretesszük kicsit.
Míg a hús sül a zöldségeket felaprítjuk, majd a serpenyőben, amiben sült a hús, megpirítjuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával, majd felöntjük vízzel és elkeverjük.
Ekkor jöhet rá a paprika és a paradicsom, amit addig főzünk együtt, míg elkezd besűrűsödni a lecsó. Közben sózzuk, borsozzuk, és visszarakjuk a szelet húsokat.
Felöntjük az egészet kevés vízzel, és lefedve puhára főzzük a húst. Akkor van kész az egész, ha a hús megpuhult, a lecsó pedig besűrűsödött.
Rizzsel tálaljuk, és azonnal fogyaszthatjuk!
---------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain