Gombás, tejfőlős sertéskaraj
4 szelet karaj
250 g barna csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
5 ek étolaj
2 kk csemege fűszerpaprika
1/2 kk őrölt kömény
ízlés szerint erős zöldpaprikakarika (opcionális)
szükség szerint víz
ízlés szerint só, bors
Sűrítéshez
1 ek liszt
3 ek tejföl
A karajokat felezzük meg, hogy 8 kis szeletet kapjunk, majd finoman klopfoljuk ki (természetesen egészben is lehet hagyni a hússzeleteket).
Olajon fehérítsük ki a hússzeletek mindkét oldalát, majd szedjük ki egy tálba. A maradék olajon dinszteljük meg a felaprított vöröshagymát.
Nyomjuk rá a fokhagymát (adjunk hozzá egy karika erős zöldpaprikát, ha szeretjük a pikánsabb ízeket). Ha már érzzük a fokhagyma illatát, húzzuk félre a tűzről és fűszerezzük be.
Helyezzük vissza az edénybe a hússzeleteket, tegyük bele a felszeletelt gombát is és öntsük fel annyi vízzel, amennyi a hússzeleteket ellepi. Lefedve főzzük, míg a hús megpuhul. Időnként keverjük meg.
A sűrítéshez keverjük csomómentesre a tejfölt a liszttel. Vegyünk ki egy kevés szaftot és ezt is keverjük a tejfölhöz, majd sűrítsük vele be az ételt és forraljuk össze. Szerintem galuskával a legfinomabb.
---------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain