Fokhagynás karaj édesburgonyával
A húshoz
4 szelet karaj
5 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
3 ek. olaj, vagy 1 ek. puha vaj
A körethez
50 deka édesburgonya
2 ek. mascarpone
ízlés szerint só, bors, szerecsendió, szegfűbors, római kömény
1 ek. vaj
2 nagy ek. ropogós, sült hagymakockák a tetejére
Kockázd fel a meghámozott édesburgonyákat, majd főzd puhára legalább 15 perc alatt. Ha a kockák megpuhultak, dolgozd össze egy mixerben a püré összes hozzávalójával, majd a ropogós hagymakockákkal a tetején tálald.
A húst negyedórán át, szobahőmérsékleten pihentesd a fokhagymákkal bedörzsölve, majd sózd és borsozd, és a zsiradék keverékén, nem túl nagy lángon, süsd készre oldalanként néhány perc alatt. Adj neki 10 perc pihenőt, és tálald a frissen elkészített püré mellett.
---------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain