Ananászos karaj variációk
Ananászos sertéskaraj 6 adag
70 dkg sertés rövidkaraj
25 dkg ananászkonzerv
12 dkg sajt
6 ek napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint (őrölt)
A hússzelteket félbevágjuk, de nem teljesen, egy kb 1-2 cm-es csíkban nem vágjuk el. A húst megsózzuk.
A két hús közé beletesszük a sajtot és az ananász karikát. Megborsozzuk.
Tepsibe tesszük, 5-6 evőkanál étolajat és fél dl vizet öntünk alá. Fóliával letakarjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Puhára sütjük. ( kb. 50-60 perc alatt)
---------------------------------
Pikáns ananászos karaj 6 adag
az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága...
1 kg sertés rövidkaraj
15 dkg gépsonka (vagy tarja)
15 dkg szeletelt edami sajt (vagy trappista sajt)
300 g szeletelt ananászkonzerv
15 dkg vaj (margarin)
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
10 dkg sajt (reszelt)
A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.
Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.
Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.
Kb. 10 dkg vajat teszünk a serpenyőbe, és a leheletnyi liszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalán elősütjük/pirítjuk.
A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikre ráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szelet gépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).
A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne is tocsogjon a vajban!
---------------------------------
70 dkg sertés rövidkaraj
25 dkg ananászkonzerv
12 dkg sajt
6 ek napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint (őrölt)
A hússzelteket félbevágjuk, de nem teljesen, egy kb 1-2 cm-es csíkban nem vágjuk el. A húst megsózzuk.
A két hús közé beletesszük a sajtot és az ananász karikát. Megborsozzuk.
Tepsibe tesszük, 5-6 evőkanál étolajat és fél dl vizet öntünk alá. Fóliával letakarjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Puhára sütjük. ( kb. 50-60 perc alatt)
---------------------------------
Pikáns ananászos karaj 6 adag
az ananásztól különleges és pikáns lesz, a sajttól pedig elvész a hús szárazsága...
1 kg sertés rövidkaraj
15 dkg gépsonka (vagy tarja)
15 dkg szeletelt edami sajt (vagy trappista sajt)
300 g szeletelt ananászkonzerv
15 dkg vaj (margarin)
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál finomliszt
10 dkg sajt (reszelt)
A karajt megpucoljuk az összes zsiradéktól, az ezüstös részt vékonyan szedjük le, vagy a szeleteléskor 1-2 helyen vágjuk át, különben felkunkorodik a hús sülés közben.
Kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, és kb. fél centi vastagra kiklopfoljuk, a szeleteket sózzuk, borsozzuk. Az ananászról a levét öntsük le, és alaposan csöpögtessük le.
Teflon serpenyőben kb. 5 dkg vajat forrósítsunk fel és az ananászkarikákat mindkét oldalukon pirosasra süssük meg, majd szedjük ki egy tányérra.
Kb. 10 dkg vajat teszünk a serpenyőbe, és a leheletnyi liszbe forgatott hússzeleteket mindkét oldalán elősütjük/pirítjuk.
A szeleteket (teflon)tepsibe rakosgatjuk, mindegyikre ráteszünk 1 szelet sajtot, 1 szelet gépsonkát, 1 karika ananászt, ráöntjük egyenletesen a vajas pecsenyelét és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad ill. picit megpirul (kb. 15 perc).
A vaj mennyisége csak (kb.!), ha kell a sütés során tegyünk hozzá, nehogy leégjen az étel, de ne is tocsogjon a vajban!
---------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain