Halas receptek
Alaszkai tőkehal filé brokkolival egybesütve
A szálkamentes szép szeletek proteintartalma magas, zsírtartalma alacsony és főleg Omega-3. a nálunk főleg kapható alaszkai tőkehalfilé íze szinte teljesen semleges így jól ízesíthető és azok számára is jó lehet, akik a jellegzetes halízt nem kedvelik. Higanytartalma az átlag tengeri dolgoknál kisebb ezért heti 1-2 alkalommal nyugodtan ehető.
Egyetlen hátránya, hogy ha nem jól készíted el sütés közben könnyen szétmállik, vagy kiszárad.
A hal mellé jól illik rizs is, de hogy valami különlegesebbet mutassunk mi most extra diétás brokkoliköretet készítünk hozzá. Puhát, fűszereset, picit szaftosat.
A fogással rengeteg proteint és minimális zsírt vehetsz magadhoz, kevés Omega-3 mellett. Szénhidráttartalma alacsony, aminek a fele nem felszívódó rost.
A recept glutén-, laktóz- és tojásmentes.
1 csomag (75 dkg) Alaszkai tőkehal filé
500 g brokkoli
1/2 db citrom
300 ml tej
200 ml tejföl
100 g vaj
1 púpos ek liszt
200 g sajt
só, bors ízlés szerint
ízlés szerint szárított kapor, ételízesítő, őrölt szerecsendió, fokhagyma, petrzselyemzöld
A brokkoli megtisztítjuk, és rózsáira bontjuk. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a fokhagymát összetörjük, és a tálba egyenletesen elszórjuk. A halszeleteket megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd szorosan a tálba pakoljuk. Rászórjuk a brokkolit, megszórjuk petrezselyemmel, beterítjük a tejjel, tejföllel, a lereszelt sajttal. Sütőben közepes hőmérsékleten 40-percig sütjük.
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain