160 g CH napi adagok, nosalty.hu
Reggeli (30 g szénhidrát): sonkás teljesőrlésű zsemle zöldpaprikával és paradicsommal, tejeskávé 1 db (60 g) teljes őrlésű zsemle
hajszálvékonyan kent vaj/(light) margarin
2 szelet (20 g) csirkemell sonka
1 db zöldpaprika vagy 1 db közepes paradicsom
tejeskávé: 1 dl sovány (0,1-1,5%-os) tej, édesítőszerrel vagy üresen fogyasszuk
Tízórai (15 g szénhidrát): kefir korpás keksszel, saját készítésű jeges tea
1 db kispoharas (150 g) kefir
2 db korpás keksz
3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül
120 g tengeri vagy édesvízi halfilé
fél adag petrezselymes barna rizs (40 g szárazon mért barna rizsből)
1 csapott evőkanál light majonéz
kovászos uborka
3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül
Sütőpapíron sült, „rántott” halfilé elkészítése:
Szokásos módon bepanírozzuk a lesózott halszeleteket: először (teljes őrlésű) lisztbe, majd tojásba végül (teljes őrlésű) zsemle vagy kenyérmorzsába forgatjuk őket. Az így előkészített halszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük étolajjal és 200 fokra (légkeveréses sütő esetén 180 fokra) előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük. A halszeleteket a sütési idő felénél megforgatjuk, a másik oldalukat is megkenjük étolajjal.
Köretként apróra vágott petrezselyemzölddel tálalt petrezselymes rizst és kovászos uborkát fogyasztunk a hal mellé.
Uzsonna (15 g szénhidrát): Gyümölcsmix
100 g sárgadinnye
50 g szeder
1 zárt maroknyi (20 g) mandula
3 dl csapvíz
Vacsora (45 g szénhidrát): Görög saláta kapros joghurtöntettel és teljes őrlésű pirítóssal, saját készítésű jeges tea
Görög saláta: 50 g feta sajt, ¼ fej fejes saláta, ¼ kígyóuborka, 1 db közepes paradicsom, ¼ db paprika, ¼ fej lilahagyma, 5-6 szem olajbogyó,
Joghurtos öntethez: 1 evőkanál light majonéz, 50 g natúr joghurt, csipetnyi só, ízlés szerint: apróra vágott kapor, zúzott fokhagyma.
2 szelet (össz. 70 g) teljes őrlésű kenyérből készült pirítós
3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül
Aktív, sportos napokon az étrend mennyisége a mozgás mennyiségének mértékétől függően növelhető, például késő délutáni sportolás után a vacsorához ehetünk még egy plusz szelet sárgadinnyét. Figyeljünk arra, különösen nyáron, hogy az étrendbe nemcsak az ételek, hanem az innivalók is beletartoznak. Fontos innunk, minden étkezésünk mellé, sőt azokon felül is, hogy kialakuljon és tartósan fennmaradjon a jóllakottság érzésünk, másrészt testünk hidratáltságának biztosításához is elengedhetetlen.
A fenti mintaétrend energia- és tápanyagtartalma:
energia: 1405 kcal
fehérje: 75 g
zsír: 51 g
szénhidrát: 158 g
--------------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)