Diéta, 160 g CH

160 g CH napi adagok, nosalty.hu



nosalty.hu


Reggeli (30 g szénhidrát): sonkás teljesőrlésű zsemle zöldpaprikával és paradicsommal, tejeskávé 1 db (60 g) teljes őrlésű zsemle

    hajszálvékonyan kent vaj/(light) margarin

    2 szelet (20 g) csirkemell sonka

    1 db zöldpaprika vagy 1 db közepes paradicsom

    tejeskávé: 1 dl sovány (0,1-1,5%-os) tej, édesítőszerrel vagy üresen fogyasszuk



Tízórai (15 g szénhidrát): kefir korpás keksszel, saját készítésű jeges tea

    1 db kispoharas (150 g) kefir

    2 db korpás keksz

    3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül

Ebéd (55 g szénhidrát): Sütőpapíron sült, „rántott” halfilé petrezselymes barna rizzsel és kovászos uborkával, saját készítésű jeges tea

    120 g tengeri vagy édesvízi halfilé

    fél adag petrezselymes barna rizs (40 g szárazon mért barna rizsből)

    1 csapott evőkanál light majonéz

    kovászos uborka

    3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül

Sütőpapíron sült, „rántott” halfilé elkészítése:

Szokásos módon bepanírozzuk a lesózott halszeleteket: először (teljes őrlésű) lisztbe, majd tojásba végül (teljes őrlésű) zsemle vagy kenyérmorzsába forgatjuk őket. Az így előkészített halszeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Megkenjük étolajjal és 200 fokra (légkeveréses sütő esetén 180 fokra) előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt pirosra sütjük. A halszeleteket a sütési idő felénél megforgatjuk, a másik oldalukat is megkenjük étolajjal.

Köretként apróra vágott petrezselyemzölddel tálalt petrezselymes rizst és kovászos uborkát fogyasztunk a hal mellé.


Uzsonna (15 g szénhidrát): Gyümölcsmix

    100 g sárgadinnye

    50 g szeder

    1 zárt maroknyi (20 g) mandula

    3 dl csapvíz


Vacsora (45 g szénhidrát): Görög saláta kapros joghurtöntettel és teljes őrlésű pirítóssal, saját készítésű jeges tea

    Görög saláta: 50 g feta sajt, ¼ fej fejes saláta, ¼ kígyóuborka, 1 db közepes paradicsom, ¼ db paprika, ¼ fej lilahagyma, 5-6 szem olajbogyó,

    Joghurtos öntethez: 1 evőkanál light majonéz, 50 g natúr joghurt, csipetnyi só, ízlés szerint: apróra vágott kapor, zúzott fokhagyma.

    2 szelet (össz. 70 g) teljes őrlésű kenyérből készült pirítós

    3 dl saját készítésű jeges tea energiamentes édesítőszerrel vagy édesítés nélkül

Aktív, sportos napokon az étrend mennyisége a mozgás mennyiségének mértékétől függően növelhető, például késő délutáni sportolás után a vacsorához ehetünk még egy plusz szelet sárgadinnyét. Figyeljünk arra, különösen nyáron, hogy az étrendbe nemcsak az ételek, hanem az innivalók is beletartoznak. Fontos innunk, minden étkezésünk mellé, sőt azokon felül is, hogy kialakuljon és tartósan fennmaradjon a jóllakottság érzésünk, másrészt testünk hidratáltságának biztosításához is elengedhetetlen.

A fenti mintaétrend energia- és tápanyagtartalma:

    energia: 1405 kcal

    fehérje: 75 g

    zsír: 51 g

    szénhidrát: 158 g


--------------------------------------




Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)






Googlekeresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain