RECEPTEK, RECEPTGYŰJTEMÉNYEK, KONYHAI TECHNOLÓGIÁK

Technológiák a konyhában

5 extra trükk, amitől a legegyszerűbb étel is tökéletes lesz

  • A legfinomabb alaplé
  • A tökéletes tojásrántotta
  • Egyszerű, de mindenhez jó salátaöntet
  • Néhány extra ízesítő mindig jól jön
  • Ropogós, de belül puha sült krumpli


10 + 1 konyhai trükk - divany.hu

  • Mindig kóstold meg az ételeket főzés közben!
  • Vásárolj minőségi fűszereket megbízható forrásból!
  • Ne félj sót használni!
  • Ha sok az avokádód, menj rá egy ráccsal!
  • Ne áztasd a babot - hosszabban főzd inkább!
  • Először süsd meg a húsokat, majd piríts rajtuk egyet!
  • Soha ne főzz húst és halat hidegen! - szobahőmérsékletről indíts
  • Mindig szárítsd meg az alapanyagokat, mielőtt roston sütnéd őket!
  • Ne korlátozd a fűszerezést a sóra és a borsra!
  • Vásárold meg és becsüld meg a legjobb késeket!
  • Ismerd meg a helyi termelőket!

Bacon sütése


Befőt, kompőt cukor nélkül


Bulgur


Citrom - a kifacsart citrom is hasznos lehet

    Eltávolíthatjuk vágódeszkáinkról és egyéb konyhai eszközeinkről a kellemetlen szagokat, foltokat és a kórokozók egy részét is. Először dörzsöljük át a megmaradt citrommal az eszközt, majd alaposan öblítsük le hideg vízzel és élvezzük friss, tiszta illatát. 

Csőben sütés - gratinozás


Elsózott étel megmentése – hogyankell.hu

    További bevált módszer lehet: pár csepp almaecethez ugyanannyi cukor az ételhenez, ami a sósságot jelentősen csökkenti.


Elrontott ételek feljavítása - femina.hu

    Csodák ugyan nincsenek, azért ezezeket módszerekről jó tudni... Van, amit nem kell azonnal kidobni...

Fermentálás, a máig használható ősi tartósítási forma



Főzőiskolák a legjobb szakácsoktól

    Kezdőknek óriási segítség, haladók is sok újdonságot tartogat...

Főttrizsből gombóc köret

    Köretből - új köret

Görögdinnye, a mézédes kiválasztása - sobors.hu


Hogyan kell? Hogyan tudod?

    Az internet jó dolog, ha valami nem jut éppen az eszedbe, de...!
    Az oldalon található millió tipp, információ egy jól, abc rendben szerkesztett szócikk gyűjtemény, amit érdemes megfontoltan kipróbálni, kezelni, felhasználni.
A B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V Z

Hurka, kolbász sütése


Így nem barnulnak meg az almaszeletek – sobors.hu

    Nem csak a citromlé működik

Joghurt készítés


Kandírozás

    A kandírozás gyümölcsök, ehető virágok, gyökerek egyes zöldségek, citrusfélék héjának cukoroldattal való telítése, ezzel az eljárással a tartósítása.

Karamellizálás

    Cca 130-170 fokon a hő hatására elolvad a cukor, majd elveszti a víztartalmát, ez a folyamat a karamellizálódás.


Konzerválás házilag



Krémlevest bármiből! - Telex



Krumpli sütés



Krumplipüréből krokett - maradék köretből új köret/h3>

Legropogósabb a csirkecomb bőre – 6 módszer



Melegítés, melegentartás

    Mi történik az ételek melegítésénél, mikor hasznos mikor káros, mikor veszélyes, mit kell tudni a melegítéskor keletkező nitritekről


Pácolás


Párolás

    Klasszikus párolás: A nyersanyagot főzéssel felpuhítjuk, majd sütjük, illetve nem ritkán zsiradékban pirítjuk az alapanyagot, majd felöntjük folyadékkal. Napjainkban a fent leírt gőzben főzés terjedt el mint párolás, azonban jó tudni, hogy eredetileg ez a technológia jelenti a párolást...


Rántás

    Az étel sűrűségének beállítása különböző módszerekkel

Sóbors technológiák - Hasznos tudnivalók a sobors.hu-tól




Tészta tökéletes al dente - Sóbors



Tippek és fortélyok a Maggitól - maggi.hu




Wok - a távolkeleti konyhák fontos főzőedénye

    Jó tudni! - Receptek Messziföldről - Egzotikus fűszerek



Honlapunkat folyamatosan frissítjük.

A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.


Facebookon is minden a falusi turizmusról

www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek

https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala

Nagy Szálláskatalógus a Facén

Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)