Kurkumás krumpli variációk
Kurkumás krumpli
1. burgonya 1 kilogramm - A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.
2. vöröshagyma 100 gramm - A hagymát megpucoljuk és felvágjuk
3. vaj 50 gramm • kurkuma fűszerkeverék 1 teáskanál • őrölt koriander ¼ teáskanál • római kömény, őrölt - jeera ¼ teáskanál • chili ¼ teáskanál - A forró vajhoz hozzáadjuk a fűszereket és rövid ideig pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a hagymát és rövid ideig pirítjuk.
5. himalája étkezési só rózsaszín 1 teáskanál • víz 100 milliliter - Hozzáadjuk a krumplit, sót és a vizet , megkeverjük...
6. ...lefedve, néha keverés mellet 20 percig puhára pároljuk.
7. himalája étkezési só rózsaszín - Levesszük a tűzhelyről és sóval ízesítjük.
------------------------------------------
1 kg krumpli
1,5 tk őrölt kurkuma
csipet chili
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
4-5 evőkanál olívaolaj
1. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. A burgonyát meghámozzuk, hosszában negyedekre vágjuk, és tegyük egy nagy fazék sós hideg vízbe. Forraljuk fel, majd csökkentsük a lángot és főzzük 10 percig.
2. Engedjük le a burgonyát egy szűrőedénybe, megszórjuk a kurkumával, chilivel és kis sóval és borssal. Rázogassuk meg párszor, hogy egyenletesen befedje a fűszer, majd spricceljük meg az olívaolajjal és rázogassuk újra. Hagyjuk 5 percig állni.
3. Tegyük a maradék olívaolajat egy tepsibe, és tegyük be a krumplikat. A tetejét szórjuk meg még egy kis sóval. Süssük 35 percig.
------------------------------------------
3 db burgonya (nagyobb főtt)
fűszerpaprika, curry por, kurkuma, őrölt fűszerkömény, só ízlés szerint
2 teáskanál olívaolaj (szükség szerint)
A főtt krumplikat felkockázzuk.
Megszórjuk a fűszerekkel, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
Tepsiben megsütjük, közben többször átforgatjuk.
A tetejét grill funkcióval megpirítjuk.
------------------------------------------
1kg. burgonya
3 gerezd fokhagyma
fél teáskanál örölt édes pirospaprika
negyed teáskanál kurkuma
fél teáskanál örölt rozmaring
izlés szerint só és bors
2-3 evőkanál étolaj
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. Egy mély tálba tesszük az összenyomott fokhagymákat, a füszereket és jól elkeverjük az olajjal. Beletesszük a kockára vágott burgonyát és igyekezzünk minden kockát bevonni vele. Sütőpapiros tepsibe 18o-190 fokon kb. 35 perc alatt ropogósra sütjük.
------------------------------------------
Honlapunkat folyamatosan frissítjük.
A kínálatunk folyamatosan bővül, érdemes gyakran visszatérni.
Facebookon is minden a falusi turizmusról
www.facebook.com/falusiturizmus/
Friss hírek, újdonságok, érdekességek
https://www.facebook.com/falutur/
A falutur.hu Facebook oldala
Magyarországi szállások gyűjteménye (magánszállások, panziók, hotelek)
keresés a falutur.hu honlapcsalád oldalain